Reclamă

Cum să accelerezi procesul de ardere al grăsimii abdominale după vârsta de 60 de ani. Ce sfaturi oferă specialiștii

Grăsime viscerală se acumulează în jurul organelor din cavitatea abdominală. Aceasta acoperă organele vitale și duce la apariția a nenumărate probleme de sănătate. Iată cum să accelerezi procesul de ardere al grăsimii abdominale după vârsta de 60 de ani.

Publicat: 30 aprilie 2022, 6:00

Grăsimea abdominală este mai ușor de dobândit ș mai greu de pierdut după vârsta de 60 de ani. Este o perioadă în care metabolismul este mai lent, iar procesul de ardere al grăsimilor poate fi îngreunat. Totuși, dacă adaugi câteva obiceiuri simple în viața ta s-ar putea ca lucrurile să se îmbunătățească în mod vizibil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să accelerezi procesul de ardere al grăsimii abdominale după vârsta de 60 de ani

Obiceiurile simple pot schimba în mod radical viața unei persoane. Dacă te confrunți cu grăsimea abdominală, atunci ar trebui să ții seama de sfaturile specialiștilor. Înaintarea în vârstă îngreunează procesul de ardere al grăsimilor și în mod implicit și pierderea kilogramelor în plus. Iată ce poți schimba la rutina ta pentru a avea un stil de viață mai sănătos. 

Evită consumul de carbohidrați rafinați

Dacă și tu te întrebi cum accelerezi procesul de ardere al grăsimii abdominale după vârsta de 60 de ani află că specialiști recomandă evitarea consumului de carbohidrați rafinați. Carbohidrații găsiți în alimentele procesate și în cerealele rafinate sunt cu atât mai ”periculoși” când vine vorba de silueta ta.

Carbohidrații rafinați cresc rapid glicemia și ajută la depunerea rapidă a grăsimii în zona abdomenului, spun specialiștii pentru publicația EatThis,NotThat. Pentru a putea avea în continuare o siluetă suplă după vârsta de 60 de ani, nutriționiștii recomandă înlocuirea carbohidraților rafinați cu fructe, legume și grăsimi sănătoase.

Reclamă

Fii atentă la băuturile pe care le consumi

Băuturile pe care le consumi zilnic au și ele un efect vizibil asupra siluetei tale. Experții sunt de părere că toate aceste calorii lichide contribuie la acumularea de grăsime viscerală. Sucurile, băuturile energizante, orice tip de băutură îndulcită cu zahăr contribuie într-un mod sau altul la acumularea de grăsime.

Se pare că zahărul lichid accelerează procesul de acumulare de grăsime viscerală. Acesta este absorbit rapid în sânge și duce la creșterea insulinei care se produce. Renunțarea la caloriile lichide este un pas important pentru o siluetă de invidiat. Totodată, un pas important pentru un stil de viață mai sănătos.

Reclamă

Încearcă să limitezi consumul de zahăr

Dacă tot nu-ți dai seama cum să accelerezi procesul de ardere al grăsimii abdominale după vârsta de 60 de ani, specialiștii te sfătuiesc să reduci consumul alimentelor dulci. În momentul în care vei consuma mai puține alimente dulci și vei avea o viață puțin mai activă, rezultatele nu se vor lăsa așteptate. Dacă te confrunți și cu un metabolism lent, atunci iată câteva metode prin care să pierzi în greutate într-un mod sănătos.

Un studiu din anul 2020 a constatat că prea mult zahăr în dieta zilnică este asociat cu depozite mai mari de grăsime în jurul abdomenului. Excesul de zahăr este de cele mai multe ori convertit în grăsime și stocat. Țesutul adipos se adună în special în jurul inimii și în zona abdomenului.

Fă-ți un program de somn de la care să nu te abați

Într-un studiu realizat pe 137.000 de participanți s-a demonstrat faptul că persoanele care se culcau după ora 22:00 aveau un risc cu 20 % mai mare de a acumula grăsime în zona abdominală. La persoanele care mergeau la culcare după ora două dimineața, riscul era aproape dublu, scriu publicațiile internaționale. Oamenii de știință sunt de părere că orele târzii de culcare ar putea crește producția de hormoni de stres. Aceștia duc la acumularea de grăsime abdominală și nu numai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×