Reclamă

Obiceiuri alimentare care te vor ajuta să pierzi în greutate dacă ai metabolismul lent. Care sunt sfaturile specialiștilor

Procesul de slăbire poate fi unul dificil. Multe persoane își doresc rezultate rapide într-un timp cât mai scurt. Cu toate acestea, rezultatele nu vor apărea cu ușurință dacă metabolismul este încetinit. Ți-am pregătit o listă cu obiceiuri alimentare care te vor ajuta să pierzi în greutate dacă ai metabolismul lent.

Publicat: 6 aprilie 2022, 7:51

 Metabolismul reprezintă procesul prin care organismul transformă alimentele și băuturile consumate în energie. În timpul acestui proces organismul tău primește caloriile transformate în energie pentru a-ți desfășura activitățile zilnice. Rata metabolică este influențată de mai mulți factori precum vârsta, genul, înălțimea și multe altele. Un metabolism lent poate duce de multe ori la fluctuare greutății corporale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare care te vor ajuta să pierzi în greutate

Pe măsură ce înaintezi în vârstă metabolismul tău încetinește și are nevoie de ajutorul tău. Alimentația, stilul de viață și programul de somn sunt doar câteva din elementele principale care te vor ajuta să-ți păstrezi în timp silueta de invidiat și rezultatele obținute în urma antrenamentelor. Atunci când anii trec devine foarte important să te asiguri că ai o alimentație corectă, variată și mai ales sănătoasă.

Organizează-ți alimentele de pe farufurie

Unul din principalele obiceiuri alimentare care te vor ajuta să pierzi în greutate în funcție de vârstă spune că este necesar să-ți organizezi alimentele de pe farfurie. Acest truc simplu te va ajuta să ai o alimentație diversificată și să te bucuri de aportul necesar de nutrienți.

Specialiștii recomandă pentru EatThis, NotThat ca jumătate din farfurie să fie acoperită de legume, în timp ce pe cealaltă jumătate să se afle surse de proteine. În felul acesta organismul își va lua aportul zilnic de nutrienți. Mai mult, te vei bucura rapid de senzația de sațietate și nu vei fi tentată să iei gustări rapide și nesănătoase.

Reclamă

Începe să reduci porțiile

Mărimea porțiilor este la fel de importantă ca alegerea alimentelor care se află pe farfurie. Pe măsură ce înaintezi în vârstă metabolismul tău încetinește. Din acest motiv, pentru a-ți menține silueta sau pentru a pierde în greutate este necesar să-i oferi puțin ajutor.

În acest sens poți începe prin a micșora mărimea porțiilor. Dacă nu ai un stil de viață foarte activ, atunci poți lua în considerare o porție mai mică data viitoare când te pregătești să te așezi la masă. Specialiștii spun că mulți oameni au tendința să mănânce până în punctul în care nu mai pot respira. Acest obicei alimentar greșit nu te va ajuta să pierzi kilogramele nedorite.

Reclamă

Încearcă alimente bogate în proteine

Proteinele sunt extrem de importante în dieta unei persoane. Consumul proteinelor se află pe lista de obiceiuri alimentare care te vor ajuta să pierzi în greutate, spun nutriționiștii. Proteina oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să controlezi numărul de calorii pe care le consumi zilnic.

În felul acesta nu vei avea tendința să consumi mai multe alimente decât ai nevoie. Conform specialistei Katie Tomaschko, o persoană ar trebui să consume cel puțin 25 g de proteine zilnic, mai ales dacă are un stil de viață activ.

Renunță la zahăr

Zahărul procesat se găsește în foarte multe alimente nesănătoase. Chiar și iaurtul cu fructe poate deveni un pericol pentru dieta ta, dacă acesta conține zahăr adăugat. Pentru a avea o siluetă de invidiat pe parcursul anilor este important să te ferești de alimentele care conțin zahăr.

În loc să consumi un baton de ciocolată, poți încerca să consumi câteva afine. Fructele conțin zahărul necesar de care ai nevoie. În plus, afinele sunt bogate în antioxidanți care să te ajute în lupta cu problemele inflamatorii.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×