Reclamă

Obiceiuri pe care le poți adopta după vârsta de 60 de ani pentru o viață sănătoasă. Ce sfaturi oferă specialiștii

Pe măsură ce înaintezi în vârstă organismul uman necesită mai multă atenție din partea ta. Nopțile pierdute sau alimentația nesănătoasă își pot pune amprenta în timp asupra corpului tău. Ți-am pregătit o listă cu obiceiuri pe care le poți adopta după vârsta de 60 de ani pentru o viață sănătoasă.

Publicat: 3 aprilie 2022, 6:25

Procesul de îmbătrânire poate fi mai ușor sau mai dificil pentru o persoană în funcție de stilul de viață pe care l-a adoptat de-a lungul timpului. O mulțime de persoane vorbesc despre importanța exercițiilor fizice. Despre importanța dietei sau a timpului petrecut alături de oamenii dragi pentru o minte și un corp sănătos. Dacă ai peste 60 de ani grija față de fizicul și psihicul tău este crucială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri pe care le poți adopta după vârsta de 60 de ani pentru o viată sănătoasă

Cele mai multe persoane nu fac o legătură între obiceiurile pe care le au și modul în care se simt pe măsură ce înaintează în vârstă. Fiecare acțiune are o consecință, un efect în prezent, dar mai ales în viitor. Alegerile pe care le facem în timpul tinereții ne vor afecta într-o măsură sau alta procesul de îmbătrânire. Mai jos ți-am pregătit o listă cu patru obiceiuri care te-ar putea ajuta să ai o viață mai sănătoasă după vârsta de 60 de ani. Iată la ce anume ar trebui să fii atentă și cum poți să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

Adoptă o dietă echilibrată

Unul din primele obiceiuri pe care le poți adopta după vârsta de 60 de ani pentru o viață sănătoasă presupune schimbarea dietei cu una care să conțină fructe și legume. Pe măsură ce înaintezi în vârstă metabolismul încetinește și are nevoie de mai mult ajutor. Adulții care au peste 60 de ani trebuie să facă din dieta lor o prioritate, scrie publicația Eat This, Not that.

Nutriționiștii spun că de-a lungul timpului s-au confruntat cu multe cazuri în care pacienții aveau multe kilograme în plus. Motivul este simplu. Încetinirea metabolismului face ca în timp kilogramele în plus să se depună. Lipsa mișcării este un alt factor care duce la acumularea grăsimii. Specialiștii recomandă o dietă echilibrată. Aceasta trebuie să aibă la bază istoricul medical al persoanei astfel încât să poată consuma alimente care să fie în favoarea sănătății sale.

Reclamă

Nu sări peste analizele de rutină

Un alt lucru extrem de important de care ar trebui să ții seama îl reprezintă controlul medical. Acesta trebuie făcut periodic, iar vizita la medicul specialist devine cu atât mai importantă cu cât înaintezi în vârstă. Analizele generale sunt extrem de importante indiferent de vârstă.

Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânești te poți confrunta cu diferite probleme de sănătate. Acestea pot evolua în direcții pe care nu ți le dorești dacă nu sunt monitorizate și tratate la timp.

Reclamă

Rămâi activă

De-a lungul timpului studiile au demonstrat că exercițiile fizice sunt benefice în special pentru oamenii care au înaintat în vârstă.

Sportul te ajută să-ți păstrezi forța și să ai o încredere de sine crescută. Pe măsură ce înaintezi în vârstă tonusul muscular se pierde. Mai mult, cu timpul pot apărea probleme de sănătate la nivelul sistemului osos.

Postura este și ea foarte importantă, iar dacă suferi de probleme din cauza acesteia sportul ar putea fi de ajutor pentru tine. O rutină de exerciții fizice trebuie stabilită alături de antrenorul personal și de medicul tău în funcție de nevoile pe care le ai. Sportul se încadrează pe lista de obiceiuri pe care le poți adopta după vârsta de 60 de ani pentru a avea o viață sănătoasă.

Fă-ți un program de somn

Alături de alimentație și sport, somnul joacă și el un rol foarte important în viața unui adult sănătos. Conform Cleveland Clinic, mai mult de jumătate din participanții care au luat parte la studiu și care au peste 65 de ani se confruntă cu probleme din cauza lipsei de somn.

Calitatea scăzută a somnului a fost asociată de multe ori cu apariția bolilor precum Alzheimer sau demență. Studiile spun că lipsa somnului afectează viața unei persoane pe plan fizic și psihic. Deși nu se poate stabili o relație clară între lipsa somnului și apariția demenței, specialiștii recomandă un somn odihnitor și un program bine pus la punct pentru a preveni eventualele probleme în timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×