Reclamă

Secretul numărul 1 anti-îmbătrânire. Iată ce spun medicii și care e concluzia lor

Produsele care promit efecte anti-îmbătrânire sunt multe. Piața acestor produse cosmetice a fost estimată la aproximativ 58,5 miliarde de dolari în 2020, lucru care nu este deloc surprinzător. Cine nu vrea să aibă mereu un aspect tânăr? Iată ce spun medicii despre secretul numărul 1 anti-îmbătrânire.

Publicat: 12 martie 2022, 6:56

Din fericire, cel mai bun secret anti-îmbătrânire numărul unu nu numai că nu este scump, dar te va ajuta să economisești bani. Iată cinci modalități garantate de a încuraja aspectul frumos al pielii și longevitatea biologică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce măsuri trebuie să iei pentru a preveni anti-îmbătrânirea

Medicii spun mereu care sunt pașii de urmat pentru a avea un aspect mai plăcut și pentru a prelungi viața. Există metode care te ajută să-ți menții organismul sănătos și să prelungești durata de viață cu ani buni, scrie eatthis.com.

Dacă ai luat deja măsuri pentru a avea un organism sănătos, iată ce trebuie să faci pentru un aspect mereu tânăr.

Secretul numărul 1 anti-îmbătrânire: Nu fuma niciodată

Fumatul dăunează fără îndoială sănătății și aspectului fizic. Medicii spun că cei care se lasă de fumat își pot reface pielea, plămânii și vasele inimii. Acestea încep să se repare de la sine din momentul în care nicotina nu mai ajunge în organism.

Reclamă

Acest pas este foarte important mai ales dacă ai ajuns într-o altă etapă a vieții și te confrunți cu afecțiuni. Studiile recente au demonstrat că persoanele cu vârsta între 65 și 69 de ani care renunță la țigări își pot prelungi viața cu cel puțin patru ani. Fumatul după vârsta de 60 de ani poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau ale sistemului respirator.

Poartă protecție solară pe tot parcursul anului

Protejarea pielii de razele UVB și UVA nu numai că previne îmbătrânirea prematură, ci reduce și riscul de cancer de piele.

Reclamă

„Cel mai bun lucru pe care îl pot face oamenii pentru a preveni deteriorarea pielii și posibilul cancer de piele este să-și schimbe gândirea despre razele soarelui”, spune E. Victor Ross, MD, director de dermatologie laser și cosmetică la Scripps Clinic Carmel Valley.

Medicii spun că pe soare trebuie să-l privim mai mult ca pe un inamic decât ca pe un prieten permanent. Dovezile care leagă expunerea excesivă la soare de deteriorarea pielii sunt multe. Pielea creează în mod constant celule anormale care au potențialul de a evolua în afecțiuni, dar, în majoritatea cazurilor, sistemul imunitar le depistează devreme și le elimină. Expunerea la soare îți deteriorează pielea. Expunerea la soare epuizează colagenul, care menține pielea netedă și fermă. Poate dilata vasele de sânge și dă pielii un aspect roșiatic.

Mănâncă legume, evită zahărul

Fructele și legumele proaspete, de preferință organice, pentru a evita expunerea la pesticide sunt cruciale nu numai pentru un aspect sănătos și tineresc, ci și pentru a încuraja anti-îmbătrânirea la nivel celular. Trebuie să consumi legume cu frunze, cartofi dulci, avocado, căpșuni și afine.

Fructele și legumele colorate conțin carotenoizi: portocale, cartofi dulci, mango, papaya. Vitamina C este direct responsabilă pentru producerea de colagen și ajută la vasele capilare. Pe de altă parte, excesul de zahăr va deteriora pielea și va avea un impact negativ asupra sănătății generale. Prea mult zahăr în dieta ta te poate face să arăți mai bătrână și mai obosită. Acesta dăunează structurilor de susținere din piele, ceea ce poate accelera ridurile.

Fii atentă cu consumul de alcool

Prea mult alcool îți va îmbătrâni corpul și fața atât pe dinăuntru cât și pe exterior. Se știe că alcoolul deshidratează pielea, privând-o de umiditatea și nutrienții de care are nevoie pentru a menține aspectul strălucitor, suplu și tineresc. Alcoolul îndepărtează lichidul din piele, ceea ce poate crește aspectul ridurilor, uscăciunea și lasarea pielii. Pielea deshidratată poate arăta uscată și nesănătoasă, atât în ceea ce privește culoarea pielii, dar și textura.

Exerciții fizice

Exercițiile fizice regulate previn îmbătrânirea prematură la nivel celular și încurajează un aspect tânăr și sănătos. Când îmbătrânești, metabolismul tău devine, de asemenea, puțin mai lent decât în mod normal, explică WellSpring School of Allied Health.

De aceea trebuie să ai antrenamente regulate și să încerci să variezi acele antrenamente la fiecare două sau trei săptămâni. Acest lucru te ajută să ai un corp mai sănătos. Să îți menții metabolismul la un ritm constant, ridicat, ceea ce ajută la menținerea greutății corporale. Există, de asemenea, unele corelații interesante între starea psihologică și postură. Din moment ce exercițiile te fac să te simți mai bine mental și emoțional, e de la sine înțeles că ajută postura și la nivel psihologic. Exercițiile fizice chiar te pot ajuta să rămâi tânără atât fizic, cât și mental.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×