Reclamă

Obiceiul care îți afectează silueta atunci când înaintezi în vârstă

Cu trecerea tmpului metabolismul tău încetinește. Stilul de viață își va pune amprenta asupra sănătății pe care o ai. Specialiștii au descoperit obiceiul care îți afectează silueta atunci când înaintezi în vârstă. Iată ce trebuie să știi dacă vrei să-ți păstrezi greutatea ideală.

Publicat: 6 martie 2022, 6:10

Atunci când oamenii ajung să creadă că înaintarea în vârstă aduce cu sine câștigarea kilogramelor în plus, au tendința să nu mai țintă cont de ceea ce consumă și intră într-o anumită zonă de confort. Cele mai multe persoane ”se refugiază” în alimente și ajungă să transforme aceste mituri privind creșterea în greutate în realitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiul care îți afectează silueta

De-a lungul timpului cercetătorii au încercat să definească relația existentă dintre înaintarea în vârstă și alimentele consumate. Cercetătorii de la Internațional Journal of Environmental Research au implementat un nou studiu. Aceștia au chestionat mai multe femei și bărbați cu vârstele cuprinse între 35 și 58 de ani. Scopul lor a fost acela de a afla relația pe care aceste persoane o au cu mâncarea.

Astfel, cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare, dar și stilul de viață al participanților. Totodată, participanții la studiu au fost întrebați dacă sunt îngrijorați cu privire la sănătatea lor pe măsură ce înaintează în vârstă. Persoanele implicate în studiu au fost întrebate dacă au ținut diete recent sau dacă au încercat să piardă în greutate cu ajutorul sportului.

Cele mai multe răspunsuri au dus la concluziile ulterioare ale cercetătorilor. Aceștia au dezvăluit obiceiul care îți afectează silueta atunci când înaintezi în vârstă. Conform acestora atitudinea față de mâncare este cea care afectează în final kilogramele pe care le acumulezi în timp. De altfel, imaginea de sine scăzută duce de multe ori la tulburări de alimentație.

”Mulți aleg să intre într-o anumită zonă de confort și să-și refugieze emoțiile în consumul de alimente nesănătoase. Faptul că oamenii nu mai țin cont de ceea ce consumă pentru că au această impresie că se vor îngrășa în cele din urmă pentru că înaintează în vârstă duce eventual la creșterea kilogramelor afișate pe cântar.”

Reclamă

Conform EatThis!Not That, oamenii au dat dovadă de un ”dezinteres” privind faptul că ar putea lua în greutate. Specialiștii spun că multe persoane ajung să nu mai țină cont de stilul de viață sănătos pe care îl aveau, motiv pentru care silueta și sănătatea lor are de suferit.

Ce poți să faci pentru a avea un stil de viață sănătos

Specialiștii spun că obiceiul care îți afectează silueta atunci când înaintezi în vârstă poate fi evitat cu ușurință. Pentru ca acest lucru să se întâmple, oamenii trebuie să dobândească informații privind alimentele pe care le consumă. Înțelegerea nutriției este cu atât mai importantă cu cât metabolismul tău încetinește pe măsură ce îmbătrânești. Specialiștii recomandă adoptarea unei diete bazate pe fructe și legume și evitarea produselor procesate.

Reclamă

Totodată, ei vorbesc despre pericolul consumării produselor care conțin zahăr rafinat. Deși există o legătură între acumularea kilogramelor în plus și procesul de îmbătrânire, aceasta poate fi ținută sub control. Stabilirea unei diete echilibrate te-ar putea ajuta să menții greutatea optimă pe care ți-o dorești. Totodată, includerea unei rutine de exerciții fizice te va face să te simți mult mai plină de energie.

Ronnie Lubisher a făcut câteva declarații privind obiceiurile alimentare atunci când înaintezi în vârstă, scrie publicația EatThis!Not That.  

”Frustrările revărsate în obiceiurile alimentare se văd deseori în silueta pe care o avem Oamenii se lasă descurajați de faptul că înaintează în vârstă și nu mai sunt la fel de atenți la ceea ce consumă. Înlocuirea obiceiurilor nesănătoase cu unele noi ți-ar putea schimba calitate vieții. În plus, sunt lucruri mult mai importante în afară de pierderea în greutate. Sănătate ar trebui să fie prioritară, în special atunci când înaintezi în vârstă.”

Ronnie a sugerat ca persoanele care se confruntă cu creșterea în greutate să se concentreze asupra alimentației și a stilului de viață sănătos. Totodată a menționat importanța unui program de somn bine pus la punct. Reducerea stresului este un alt factor important pentru a-ți menține silueta pe care ți-o dorești.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×