Grăsimea viscerală se acumulează în zona abdomenului și poate deveni extrem de periculoasă pentru sănătate. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, aceasta acaparează organele din zona abdomenului și duce în timp la probleme grave de sănătate. Pentru a combate această problemă, nutriționiștii vin în ajutor cu diete echilibrate și cu programe speciale de exerciții fizice.
Șase idei pentru un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală
Grăsimea abdominală este extrem de periculoasă pentru sănătatea unei persoane. În timp aceast poate crește riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2. Grăsimean viscerală poate avea la bază cauze genetice, dar poat apărea și din cauza stilului de viață pe care îl avem. Pentru a reduce grăsimea din zona abdomenului este extrem de important să ai o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. Iată câteva idei pentru un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea din zona abdomenului.
Vafe proteice
Prima recomandare de mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală este cea de vafe proteice. În timp ce majoritatea recomandărilor de mic dejun sunt bogate în carbohidrați și zahăr rafinat care sporesc insulina și provoacă creșteri în greutate, vafele proteice sunt bogate în proteine și te ajută- să-ți păstrezi silueta de invidiat în timp ce ai parte de un mic dejun delicios.
Aceste vafe conțin ingrediente sănătoase și se prepară rapid și cu ușurință. Cele mai rcente studii au demonstrat fatul că mesele bogate în proteine ajută la reducerea grăsimii abdominale.Vafele pt fi servite alături de fructe de pădure care sunt bogate în antioxidanți sau împreună cu puțin sirop de agave. Totul depinde de alegerea și gusturile fiecărei persoane.
Smoothie cu spanac și castravete
Pentru un sistem imunitar puternic și pentru o siluetă de invidiat, nutriționiștii recomandă consumul de smoothie cu spanac și castravete. Acest ”suc verde” este bogat în vitamine și mineral. Sucurile naturale au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Spanacul este o plantă bogată în vitaminele A, C și B2.