Reclamă

Șase idei pentru un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală. Ce recomandă nutriționiștii pentru o dietă sănătoasă

Dacă te confrunți cu problemele de greutate ți-am pregătit șase idei pentru un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea din zona abdominală. Prima masă a zilei este extrem de importantă pentru a începe ziua plină de energie. Pentru o dietă sănătoasă, nutriționiștii recomandă preparate bogate în fibre, proteine și antioxidanți.

Publicat: 19 martie 2022, 6:18

Grăsimea viscerală se acumulează în zona abdomenului și poate deveni extrem de periculoasă pentru sănătate. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, aceasta acaparează organele din zona abdomenului și duce în timp la probleme grave de sănătate. Pentru a combate această problemă, nutriționiștii vin în ajutor cu diete echilibrate și cu programe speciale de exerciții fizice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Șase idei pentru un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală

Grăsimea abdominală este extrem de periculoasă pentru sănătatea unei persoane. În timp aceast poate crește riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2. Grăsimean viscerală poate avea la bază cauze genetice, dar poat apărea și din cauza stilului de viață pe care îl avem. Pentru a reduce grăsimea din zona abdomenului este extrem de important să ai o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos. Iată câteva idei pentru un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea din zona abdomenului.

Vafe proteice

Prima recomandare de mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală este cea de vafe proteice. În timp ce majoritatea recomandărilor de mic dejun sunt bogate în carbohidrați și zahăr rafinat care sporesc insulina și provoacă creșteri în greutate, vafele proteice sunt bogate în proteine și te ajută- să-ți păstrezi silueta de invidiat în timp ce ai parte de un mic dejun delicios.

Reclamă

Aceste vafe conțin ingrediente sănătoase și se prepară rapid și cu ușurință. Cele mai rcente studii au demonstrat fatul că mesele bogate în proteine ajută la reducerea grăsimii abdominale.Vafele pt fi servite alături de fructe de pădure care sunt bogate în antioxidanți sau împreună cu puțin sirop de agave. Totul depinde de alegerea și gusturile fiecărei persoane.

Smoothie cu spanac și castravete

Pentru un sistem imunitar puternic și pentru o siluetă de invidiat, nutriționiștii recomandă consumul de smoothie cu spanac și castravete. Acest ”suc verde” este bogat în vitamine și mineral. Sucurile naturale au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Spanacul este o plantă bogată în vitaminele A, C și B2.

Reclamă

Castravetele este a rândul său bogat în antioxidanți și ajută la menținerea unei siluete de invidiat. Sucul de spanac și castravete este sățios și îți oferă aportul necesar de nutrienți pentru a începe ziua cu multă energie. Beneficiile acestui suc sunt recunoscute de nutriționiști, motiv pentru care este deseori recomandat în dietele de slăbire.

Huevos Rancheros

Huevos Rancheros este un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală. Această rețetă reprezintă un echilibru perfect între proteine și fibre pentru a oferi senzație de sațietate, dar și pentru a-ți menține silueta suplă.

Este un mic dejun bogat în antioxidanți ce previne inflmația în corp. Petnru această rețetă delicioasă vei avea nevoie de ouă, ceapă, ardei roșu, usturoi și oregano. De asemenea, se mai pot adăuga boabe de fasole pentru un plus de fibre care să-ți ofere rapid senzația de sațietate. Pot fi folosite inclusiv roșii și lime pentru a oferi mai multă aromă preparatului tău.

Smoothie cu acai și afine

Acest smoothie delicios este plin de antioxidanți care pot ajuta la reducerea grăsimii abdominale. Fructele de pădure și acai ajută la pierderea în greutate. Acestea conțin o substanță fitochimică C3G despre care s-a spus că ajută la creșterea producției de adiponectină, care ajută la arderea grăsimilor mai rapid.

Mai mult afinele conțin leptină care ajută la reglarea apetitului. La un astfel de smoothie pot fi adăugate inclusiv semințe de chia care oferă rapid senzația de sațietate.

Clătite proteice cu afine

La fel ca vafele proteice, clătitele proteice ajută la reducerea grăsimii din zona abdominală. Este un mic dejun care nu conține multe calorii și care îți oferă rapid senzația de sațietate. Bogate în proteine și delicioase, clătitele proteice pot fi servite alături de fructe de pădure sau sirop de agave.

Clătitele proteice ajută metabolismul și duce inclusiv la arderea grăsimilor într-un mod rapid. Consumate alături de puțin iaurt oferă aportul de probiotice esențiale pentru intestinul tău. Afinele bogate în antioxidanți îmbunătățesc fluxul de sânge și ajută în timp la pierderea în greutate.

Frittata cu legume

Acesta este un mic dejun care să te ajute să reduci grăsimea abdominală. Frittata cu legume conține aproximativ 250 de calorii, scrie publicația EatThis, Not That. Este un preparat delicios și sănătos, perfect pentru persoanele care își doresc o siluetă de invidiat.

Aceasta frittata conține în medie douăzeci de grame de proteine și oferă rapid senzația de sațietate. Ouăle și ciupercile, ceapa, dovleceii și broccoli adaugă acestui preparat necesarul zilnic de fibre și compuși antiinflamatorii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×