Mâncărurile care produc inflamația în organism deteriorează ADN-ul celular, ceea ce poate duce la cancer. Acestea cresc rezistența la insulină, ce poate duce la diabet. Ele pot declanșa cheaguri de sânge pe artere și poți ajunge să te confrunți cu boli de inimă.
Preparate care produc inflamația în organism
Riscul de inflamație cronică poate fi mai mare în funcție de dieta alimentară pe care o adopți. Zahărul, carnea procesată și alimentele prăjite pot provoca inflamații cronice în organism. Limitarea acestor alimente poate ajuta la reducerea inflamației și la reducerea riscului de boli cronice, scrie insider.com.
Iată patru tipuri comune de alimente care provoacă inflamație. Iată și o listă cu băuturi care cresc inflamația în organism. Ce spun nutriționiștii despre ele.
Alimente cu zahăr
Alimentele bogate în zahăr, cum ar fi băuturile carbogazoase și produsele de patiserie, pot declanșa inflamația în două moduri.
Zahărul stimulează producția de acizi grași în ficat. Când organismul digeră acești acizi grași, compușii rezultați pot declanșa procese inflamatorii, spune Velonda Anderson, nutriționist și CEO al Sweet Potato Delights.
Consumul de alimente cu zahăr determină organismul să producă mai multă insulină, care, la rândul său, poate crește grăsimea corporală. Aceasta este o problemă, deoarece celulele adipoase pot produce în organism substanțe chimice care duc la inflamație, spune și Diane Javelli, dietetician la Centrul Medical al Universității din Washington și proprietarul Belly by Javelli.
Limitarea cantității de alimente bogate în zahăr, cum ar fi prăjiturile, bomboanele și băuturile carbogazoase poate ajuta la menținerea unui procent sănătos de grăsime corporală și la reducerea riscului de inflamație.