Frunzele de coriandru sunt foarte populare în regiuni de America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Datorită aromei ușor piperate și acrișoare, această plantă este utilizată cu succes în preparate sănătoase, ideale într-o alimentație echilibrată.
Coriandrul poate fi folosit cu succes pentru a condimenta supe, salate, curry sau alte tipuri de preparate. Frunzele de coriandru pot fi folosite întregi și adăugate ca atare în salate, în timp ce semințele uscate pot fi măcinate și utilizate pe post de condimente în mâncare, scrie Health.com.
Beneficiile coriandrului pentru sănătate
Coriandrul face parte din familia Apiaceae, împreună cu țelina, pătrunjelul, morcovul și alte numeroase specii de plante similare.
Important de reținut este faptul că toate părțile acestei plante sunt comestibile și au efecte benefic asupra sănătății noastre. Dacă ești pasionată de subiect, află și care sunt beneficiile consumului de mere pentru sănătate.
Coriandrul este o sursă bogată de nutrienți
Pe lângă gust și culoare, coriandrul oferă preparatelor și un plus de nutrienți. Fiind o sursă bogată de antioxidanți, această plantă previne deteriorarea celulară, cauzată de radicalii liberi. În plus, acești antioxidanți contribuie la diminuarea inflamațiilor din corp.
16 grame de coriandru conțin 16% din doza zilnică de vitamina K, necesară în menținerea sănătății oaselor și refacerii țesuturilor. De asemenea, aceeași cantitate asigură 5% din doza zilnică de vitamina A și 2% din doza zilnică de vitamina C, responsabile cu susținerea sistemului imunitar.
Coriandrul are și proprietăți dezinfectante, antiseptice și detoxifiante. El contribuie astfel la tratarea afecțiunilor prezente la nivelul pielii (infecții fungice sau eczeme).