Reclamă

Beneficiile coriandrului pentru sănătate. De ce recomandat să îl incluzi în alimentația ta

Coriandrul este o plantă care are în compoziția sa nutrienți importanți, printre care se numără vitamina A, K și C, dar și antioxidanți. Descoperă și tu care sunt beneficiile coriandrului pentru sănătate și de ce nutriționiști recomandă includerea lui în alimentație. 

Publicat: 11 februarie 2022, 6:55

Frunzele de coriandru sunt foarte populare în regiuni de America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Datorită aromei ușor piperate și acrișoare, această plantă este utilizată cu succes în preparate sănătoase, ideale într-o alimentație echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coriandrul poate fi folosit cu succes pentru a condimenta supe, salate, curry sau alte tipuri de preparate. Frunzele de coriandru pot fi folosite întregi și adăugate ca atare în salate, în timp ce semințele uscate pot fi măcinate și utilizate pe post de condimente în mâncare, scrie Health.com

Beneficiile coriandrului pentru sănătate

Coriandrul face parte din familia Apiaceae, împreună cu țelina, pătrunjelul, morcovul și alte numeroase specii de plante similare.

Important de reținut este faptul că toate părțile acestei plante sunt comestibile și au efecte benefic asupra sănătății noastre. Dacă ești pasionată de subiect, află și care sunt beneficiile consumului de mere pentru sănătate.

Reclamă

Coriandrul este o sursă bogată de nutrienți 

Pe lângă gust și culoare, coriandrul oferă preparatelor și un plus de nutrienți. Fiind o sursă bogată de antioxidanți, această plantă previne deteriorarea celulară, cauzată de radicalii liberi. În plus, acești antioxidanți contribuie la diminuarea inflamațiilor din corp.

16 grame de coriandru conțin 16% din doza zilnică de vitamina K, necesară în menținerea sănătății oaselor și refacerii țesuturilor. De asemenea, aceeași cantitate asigură 5% din doza zilnică de vitamina A și 2% din doza zilnică de vitamina C, responsabile cu susținerea sistemului imunitar. 

Coriandrul are și proprietăți dezinfectante, antiseptice și detoxifiante. El contribuie astfel la tratarea afecțiunilor prezente la nivelul pielii (infecții fungice sau eczeme). 

Reclamă

Coriandrul poate ajută la menținerea sănătății inimii

Medicina tradițională utilizează de ani buni diferite părți ale acestei plante (inclusiv frunzele) pentru a trata durerea, inflamațiile, problemele gastrice sau diabetul.

Deși multe dintre proprietățile terapeutice ale coriandrului sunt încă studiate de specialiștii în domeniu, o analiză publicată în anul 2022, în articolul științific intitulat Molecules, arată că această plantă ar putea reduce factorii de risc ai bolilor de inimă.

Conform studiului prezentat în articolul științific menționat, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, coriandrul contribuie la reglarea hipertensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău (LDL) din sânge.

În plus, specialiștii au ajuns la concluzia că un consum constant de condimente sau ierburi ajută la reducerea aportului de sodiu din organism. Pe termen lung, acest tip de comportament alimentar poate îmbunătății sănătatea inimii.

Coriandrul poate proteja sănătatea creierului

Una dintre cauzele principale ale apariției bolilor creierului este inflamația. Consumul de coriandru poate contribui la protejarea creierului împotriva unor afecțiuni, precum sunt Parkinson, Alzheimer sau scleroza multiplă.

În plus, frunzele acestei plante au proprietăți benefice și pot să îmbunătățească memoria și să reducă anxietatea.

Riscuri asociate consumului de coriandru

Moderația este cheia în alimentație. Iar acesta lucru este valabil și în cazul consumului de coriandru, indiferent de forma sa.

În general, coriandrul este sigur într-o alimentație diverificată. Acesta poate fi consumat în mâncare sau sub formă de ceai, preparat din semințe uscate. În ciuda beneficiilor coriandrului asupra sănătății, există și persoane alergice la acest aliment. De aceea, dacă ai un teren alergic, recomandarea este să discuți cu medicul specialist înainte de a îl include în alimentația ta.

Un alt aspect de luat în calcul e că această plantă poate interfera cu diferite tipuri de medicație, scrie Health.com. Prin urmare, apelează la sfatul unui specialist înainte de a începe să îl consumi cu regularitate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×