Reclamă

Metode prin care să reduci grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani. Cum să ai rezultatele dorite într-un timp cât mai scurt

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este stocată adânc în cavitatea abdominală, înconjurând organele vitale, cum ar fi intestinele și ficatul. Persoanele care au peste 40 de ani se confruntă și mai des cu această problemă din cauza încetinirii metabolismului și a altor factori. Iată câteva metode utile prin care să reduci grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani.

Publicat: 19 aprilie 2022, 7:27

Grăsimea abdominală este asociată cu nenumărate de boli de sănătate. Vestea cea bună este că aceasta poate fi combătută cu ajutorul unor metode simple și rapide. Totuși, experții spun că este nevoie de puțină răbdare și determinare în tot acest proces de reducere a grăsimii viscerale. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metode prin care să reduci grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

Grăsimea abdominală este asociată cu creșterea riscului de apariție a diabetului și a bolilor de inimă. Spre deosebire de cea subcutanată, aceasta acaparează organele din zona abdomenului. De-a lungul timpului studiile au demonstrat că nivelul grăsimii viscerale poate fi influențat de mai mulți factori. Veștile bune spun că în timp, grăsimea abdominală se poate reduce vizibil. 

Antrenamente cu greutăți

Dacă nu ești adepta exercițiilor de cardio, atunci antrenamentele cu greutăți ar trebui să se afle pe lista ta de metode prin care să reduci grăsimea abdominală. Mai multe studii au demonstrat că antrenamentele cu greutăți sunt mai eficiente când vine vorba de reducerea grăsimii de pe abdomen.

Un profesor de la Școala de Medicină din cadrul Universității din Pennsylvania a condus studiul. Acesta s-a desfășurat pe o perioadă de aproape doi ani. Specialistul a concluzionat că antrenamentele cu greutăți de două ori pe săptămână previn acumularea de grăsime abdominală la femeie.

Reclamă

Adoptă o dietă curată

Dacă îți dorești să ai o siluetă de invidiat, atunci e bine să ai o diet curată. Acest lucru presupune eliminarea alimentelor de tip fast-food. O dietă echilibrată și variată te poate ajuta să ajungi la rezultatele dorite.

Nutriția joacă un rol vital în reducerea grăsimii abdominale. Multe diete promovează pierderea în greutate, însă de multe ori grăsimea de pe abdomen persistă. Cheia succesului este reprezentată de o dietă curată, de durată. Aceasta trebuie să conțină un nivel scăzut de carbohidrați, dar să balanseze prin surse de proteine și fibre.

Reclamă

Ai grijă la orele de somn

Privarea de somn este de cele mai multe ori legată de o creștere a grăsimii viscerale, scrie publicația EatThis, Not That. Specialiștii recomandă un somn odihnitor de minimum șapte ore pe noapte. Descoperirile arată că somnul de scurtă durată este asociat cu o mică creștere în greutate. De cele mai multe ori aceasta se observă în zona viscerală.

Încearcă să elimini stresul din viața ta

Una din principalele metode prin care să reduci grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani ține de reducerea stresului. Stresul cronic duce la producerea de cortizol care ajută la acumularea grăsimii viscerale. Mai mult, cu cât mai mult grăsime abdominală, cu atât corpul ca produce și mai mult cortizol creând un cerc vicios. Stresul și nivelul de cortizol ridicat pot fi adevărați factori care să încetinească procesul de slăbire și rezultatele obținute în timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×