Cireșele sunt și anul acesta vedetele sezonului cald. Pe lângă gustul savuros, acestea au și nenumărate beneficii asupra organismului. Cu toate acestea, dacă ai un stomac sensibil, nutriționiștii te sfătuiesc să reconsideri consumul cireșelor vara aceasta.
Efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe
Cireșele sunt ideale în sezonul cald. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, îți oferă un boost de energie, sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și alți nutrienți necesari organismului. Pentru persoanele care suferă de balonare, cireșele s-ar putea să nu fie gustarea ideală, spun nutriționiștii. Totuși, dacă te numeri printre persoanele care nu au o sensibilitate aparte a stomacului te vei bucura să afli mai multe despre efectele benefice ale consumului de cireșe asupra sănătății tale.
Ar putea să-ți întărească sistemul imunitar
Cireșele sunt fructele sezonului și se găsesc deja în toate magazinele și la mai toate tarabele de la piață. Conform celor mai recente studii, specialiștii sunt de părere că acestea ar putea să te ajute la întărirea sistemului imunitar.
Dacă îți dorești o gustare rapidă și sănătoasă care să-ți aducă beneficii vizibile, atunci cireșele ar trebui să fie alegerea ta. Cireșele sunt bogate în vitamina C, magneziu, fibre și potasiu. Toate aceste elemente contribuie la întărirea sistemului imunitar, iar pe termen lung te poți bucura de un corp mult mai puternic.
Ar putea să-ți îmbunătățească sănătatea inimii
Bolile de inimă sunt tot mai răspândite în întreaga lume. Acestea apar din diferite cauze, iar la baza lor stau de multe ori și problemele ce au legătură cu creșterea excesivă în greutate. De altfel, mai multe studii au arătat că persoanele care se confruntă cu excesul de grăsime abdominală pot dezvolta în timp probleme de inimă.
Iată o listă cu metode simple prin care poți reduce excesul de grăsime viscerală. Te întrebi care este legătura dintre cireșe și prevenirea bolilor de inimă? Specialiștii spun că acestea ajută la păstrarea sistemului cardiovascular sănătos. Cireșele sunt bogate în potasiu și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.