Reclamă

Efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe. Află ce spun specialiștii

Fructele din sezonul de vară au o mulțime de beneficii asupra organismului tău. Printre aceste minunății ale verii se numără și cireșele. Aromate și gustoase acestea sunt gustarea ideală într-o zi toridă și călduroasă. Hai să aflăm împreună care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe asupra organismului.

Publicat: 9 iunie 2022, 7:03

Cireșele sunt și anul acesta vedetele sezonului cald. Pe lângă gustul savuros, acestea au și nenumărate beneficii asupra organismului. Cu toate acestea, dacă ai un stomac sensibil, nutriționiștii te sfătuiesc să reconsideri consumul cireșelor vara aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe

Cireșele sunt ideale în sezonul cald. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, îți oferă un boost de energie, sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre și alți nutrienți necesari organismului. Pentru persoanele care suferă de balonare, cireșele s-ar putea să nu fie gustarea ideală, spun nutriționiștii. Totuși, dacă te numeri printre persoanele care nu au o sensibilitate aparte a stomacului te vei bucura să afli mai multe despre efectele benefice ale consumului de cireșe asupra sănătății tale. 

Ar putea să-ți întărească sistemul imunitar

Cireșele sunt fructele sezonului și se găsesc deja în toate magazinele și la mai toate tarabele de la piață. Conform celor mai recente studii, specialiștii sunt de părere că acestea ar putea să te ajute la întărirea sistemului imunitar.

Dacă îți dorești o gustare rapidă și sănătoasă care să-ți aducă beneficii vizibile, atunci cireșele ar trebui să fie alegerea ta. Cireșele sunt bogate în vitamina C, magneziu, fibre și potasiu. Toate aceste elemente contribuie la întărirea sistemului imunitar, iar pe termen lung te poți bucura de un corp mult mai puternic.

Reclamă

Ar putea să-ți îmbunătățească sănătatea inimii

Bolile de inimă sunt tot mai răspândite în întreaga lume. Acestea apar din diferite cauze, iar la baza lor stau de multe ori și problemele ce au legătură cu creșterea excesivă în greutate. De altfel, mai multe studii au arătat că persoanele care se confruntă cu excesul de grăsime abdominală pot dezvolta în timp probleme de inimă.

Iată o listă cu metode simple prin care poți reduce excesul de grăsime viscerală. Te întrebi care este legătura dintre cireșe și prevenirea bolilor de inimă? Specialiștii spun că acestea ajută la păstrarea sistemului cardiovascular sănătos. Cireșele sunt bogate în potasiu și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii.

Reclamă

Ar putea să te ajute să adormi mai ușor

Cireșele sunt ideale pentru o gustare înainte de culcare. Printre efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe se numără și faptul că acestea te ajută să adormi mai ușor. Unii nutriționiști recomandă inclusiv sucul de cireșe pentru un somn liniștit.

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că cireșele te pot ajuta să adormi mai ușor. În plus, acestea au beneficii antiinflamatorii și pot oferi protecția împotriva afecțiunilor ce pot apărea din cauza inflamației. Specialiștii recomandă consumul unui pahar de suc de cireșe sau a unei căni de cireșe înainte de culcare.

Ar putea să reducă durerile de articulații

Persoanele care se confruntă cu durerile de articulații s-ar putea să fi interesate de consumul cireșelor. Specialiștii spun că acestea ajută la reducerea durerilor datorită aportului mare de antioxidanți. Antioxidanții din cireșe ar ajuta la reducerea durerilor de articulații.

În plus, acestea sunt indicate pentru a fi consumate imediat după un antrenament solicitant. Studiile spun că ar ajuta la recuperarea mult mai rapidă a țesutului muscular.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×