Reclamă

Băuturi care te ajută la întărirea oaselor pe măsură ce îmbătrânești. Care sunt cele mai populare

Oasele puternice sunt extrem de importante după o anumită vârstă, așa că alimentează-le bine. A fost înrădăcinat în mintea noastră că oasele puternice fac un corp puternic. Poate ai auzit că poți construi oase mai puternice, bând un pahar de lapte în fiecare zi sau făcând o plimbare și menținându-ți corpul în antrenat pe măsură ce îmbătrânești. Există și alte variante, așa că află lista cu băuturi care te ajută la întărirea oaselor.

Publicat: 2 iunie 2022, 7:45

Sunt câteva băuturi simple care te pot ajuta să îți crești aportul de calciu. Ele oferă oaselor nutrienții de care au nevoie pentru a rămâne puternice, indiferent de vârstă. În plus, sunt câteva opțiuni care nu depind de produse lactate. Smoothie cu prune se află pe lista cu băuturi care te ajută la întărirea oaselor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi care te ajută la întărirea oaselor

Principalii nutrienți care sunt cruciali pentru oase puternice includ calciul, vitamina D, magneziul, vitamina K, fosforul, borul, vitamina C și potasiul. În cea mai mare parte, o dietă bine echilibrată și diversă îți poate oferi toate lucrurile bunepentru nevoile oaselor tale, în special alimente obișnuite, cum ar fi fructele, legumele, legumele, nucile, semințele și proteinele slabe. Este necesar să depui mai mult efort pe măsură ce îmbătrânești, potrivit The Nutrition Twins.

Smothie cu prune

Schimbă rutina de dimineață cu un smoothie plin de nutrienți, care îți poate ajuta oasele în mare măsură. Un smoothie cu prune uscate va fi cel mai benefic pentru întărirea oaselor dacă folosești prune întregi în loc de suc de prune, scrie eatthis.com.

Prunele conțin nutrienți precum vitamina K, fosfor, bor și potasiu. Acestea lucrează la unison pentru a ajuta la susținerea structurii osoase a corpului. Protejează oasele de descompunere odată cu vârsta. Cercetările continuă să arate că ajută la menținerea oaselor sănătoase la bărbați și femei. Consumul a 5-6 prune uscate în fiecare zi poate ajuta la prevenția deteriorării oaselor.

Reclamă

Adăugând prune uscate în smoothie-uri, te poți bucura și de dulceața lor naturală, fără a avea nevoie de adăugarea zahărului, care slăbește oasele, spune The Nutrition Twins.

Ceai verde

O altă băutură ușor de ingerat și care alimentează oasele puternice este ceaiul verde. Datorită antioxidanților săi puternici și a altor compuși care reduc stresul oxidativ, această băutura fierbinte a fost „legată de prevenirea pierderii osoase cauzate de vârstă”.

Reclamă

Dieteticienii spun că „se crede că componentele bioactive ale ceaiului verde ar putea reduce riscul de fractură prin îmbunătățirea densității minerale osoase (DMO) și sprijinirea creșterii osoase”. Un studiu a constatat că densitatea minerală osoasă (DMO) la femei scade drastic în primii 3 până la 5 ani imediat după menopauză. Acesta este un alt motiv pentru care este important să acorzi o atenție deosebită nevoilor corpului. E recomandat să încorporezi cât mai multe băuturi, cum ar fi ceaiul verde, în rutina zilnică pe măsură ce îmbătrânești.

Sucuri verzi

Dacă nu ai suficiente legume în dietă, atunci s-ar putea să fie nevoie să le bei. Legumele cu frunze verzi servesc nevoile zilnice ale corpului. Cu toate acestea, există și multe legume care pot contribui la o structură osoasă sănătoasă și puternică.

Pentru început, asigură-te că sucul tău verde conține multe legume verzi solide. De exemplu poți folosi pătrunjel, coriandru, salată verde, varză. Ele pot oferi oaselor organismului calciu pe bază de plante. Acestea sunt foarte bogate în vitamina C, care ajută la formarea colagenului ce întărește și mai mult oasele.

„Legumele verzi sunt, de asemenea, bogate în vitamina K. Ea are un rol important în întărirea oaselor și în stimularea formării oaselor. Asta înseamnă că ajută la întărirea matricei osoase”, a descoperit The Nutritions în jurnalul Bone Reports.

Kefirul

Kefirul este o băutură probiotică, fermentată. Este obținută prin adăugarea de boabe de chefir fie în laptele de vacă, fie în laptele de capră. În timp ce kefirul poate fi făcut fără lactate cu alte alternative, cum ar fi apa de cocos sau laptele de cocos, ele nu vor oferi aceleași beneficii nutritive ca și cel pe bază de lactate, relatează Healthline. Și kefirul se află pe lista cu băuturi care te ajută la întărirea oaselor.

Această băutură pe bază de cereale s-a dovedit că îmbunătățește densitatea minerală osoasă. „Având în vedere că o cană conține numeroase minerale care formează oasele, cum ar fi 9 grame de proteine, 25% din DV pentru calciu și 20% din DV pentru fosfor, precum și vitamina D (12% din DV), nu este o surpriză”, explică The Nutrition Twins.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×