Reclamă

Băuturi care pot reduce inflamația din organism. Ce spun cele mai recente studii

E nevoie de doar câteva înghițituri delicioase pentru a elimina inflamația cronică, dăunătoare din corp. Cele mai recente studii au scos la iveală o listă cu băuturi care pot reduce inflamația din organism. Hai să le descoperim împreună pe cele mai populare.

Publicat: 18 iunie 2022, 7:43

Pentru că este o afecțiune cu un număr mic de simptome ușor de recunoscut, la fel ca hipertensiunea arterială, inflamația cronică este un subiect din ce în ce mai popular. Creșterea în greutate, oboseala, durerile articulare, problemele pielii și problemele digestive trebuie să-ți dea de gândit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai multe afecțiuni pot cauza aceste simptome. Una dintre ele ar putea fi inflamația cronică de grad scăzut, adică atunci când sistemul imunitar al corpului tău pompează substanțe inflamatorii ca o modalitate de a face față rănilor și bolilor. Este de fapt partea rea a unui lucru bun.

Băuturi care pot reduce inflamația din organism

Un răspuns imunitar inflamator pe termen scurt te ajută să te aperi de un atac al radicalilor liberi. Nu este bine atunci când inflamația e pe termen lung și este declanșată de alegeri necorespunzătoare ale stilului de viață. În timp, inflamația cronică dăunează celulelor organismului.

Deoarece inflamația cronică de grad scăzut este atât de strâns legată de lucrurile pe care le aduci în corp, cum ar fi fumul de tutun, substanțele chimice, carnea roșie, alcoolul, alimentele dulcioase și prăjite și foarte procesate, schimbarea obiceiurilor de viață este o modalitate eficientă de a o elimina.

Una dintre cele mai ușoare moduri de a începe este să alegi băuturi despre care știința a demonstrat că pot reduce gradul inflamației. Iată cele mai populare dintre ele.

Reclamă

Sucul de ananas

Unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare este bromelaina, o enzimă care se găsește din abundență în ananas. O revizuire a studiilor asupra bromelainei din revista Foods din 2021 a explorat numeroasele sale efecte terapeutice posibile pentru tratamentul cancerului, arsurilor, bolilor cardiovasculare datorită proprietăților sale anticoagulante, alergiilor, sinuzitei și artritei. Unul dintre motivele pentru care bromelaina este atât de eficientă e că are o biodisponibilitate ridicată. Acest lucru înseamnă că este absorbită rapid de organism.

Studiile au arătat că bromelaina produce atât efecte analgezice, cât și antiinflamatorii la pacienții cu poliartrită reumatoidă. Reduce durerea și inflamația genunchiului la pacienții cu osteoartrită. Sucul de ananas luat după exerciții fizice poate chiar ameliora inflamația. Ajută la repararea și ameliorarea durerilor musculare, deoarece este, de asemenea, bogat în potasiu.

Reclamă

În timp ce toate părțile ananasului conțin bromelaină, cea mai mare parte a acestui compus magic se găsește în tulpină. Deoarece tulpina este puțin mai dură, poți amesteca sucul miezului cu pulpa mai dulce pentru a face un elixir antiinflamator delicios. Sucul de ananas e primul pe lista cu băuturi care pot reduce inflamația din organism.

Lapte cald cu curcuma

Turmericul este un condiment gălbui-portocaliu care conține un compus antiinflamator puternic numit curcumină. Acesta ajută la reducerea riscului de a dezvolta mai multe boli cronice. Poate contribui și la ameliorarea durerii inflamatorii cauzate de osteoartrita.

Într-un studiu din 2019 privind eficacitatea turmericului, 139 de pacienți cu osteoartrită a genunchiului au fost împărțiți în două grupuri. Un grup a luat o capsulă de turmeric de trei ori pe zi. Celălalt grup a luat o tabletă de 50 de miligrame din medicamentul antiinflamator nesteroidian diclofenac de două ori pe zi. După 14 și 28 de zile, toți pacienții au fost evaluați pentru a determina severitatea durerii. Cercetătorii au descoperit că condimentul natural a fost la fel de eficient ca și popularul AINS în reducerea durerii și a inflamației genunchiului și a dus la mai puține efecte secundare adverse. Alte studii arată că turmericul este eficient în reducerea inflamației care cauzează colita.

Pudra de turmeric este ușor de amestecat în smoothie-uri și dă o aromă plăcută ceaiurilor. Dar, din moment ce curcumina este absorbită mai bine de organism atunci când este asociată cu grăsime, adăugarea de lapte sau avocado în smoothie-ul tău cu turmeric este o opțiune inteligentă.

Ceai verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le poți consuma. „Ceaiul verde este plin de antioxidanți care luptă împotriva bolilor, precum și antioxidantul EGCG, despre care cercetările arată că poate îmbunătăți arderea grăsimilor și poate crește metabolismul”, spun membrii consiliului medical Eatthis.com Tammy Lakatos Shames și Lyssie Lakatos.

Printre cele mai bune variante de ceai verde se numără matcha, care conține o concentrație mai mare de epigalocatechin galat (EGCG). Acesta este unul dintre cei mai puternici polifenoli antiinflamatori. O serie de studii au sugerat că consumul de ceai verde matcha poate reduce simptomele diferitelor tulburări inflamatorii.

Într-un raport din 2022 din revista Food Science and Human Wellness, cercetătorii spun că polifenolii din ceaiul verde întăresc bariera epitelială din intestin și susțin compoziția sănătoasă a microbilor intestinali, ceea ce îmbunătățește rezultatele pentru pacienții care suferă de boală inflamatorie intestinală (IBD).

Supă de oase

Fără îndoială că ai folosit supă de oase ca stoc pentru supe. Și probabil ai consumat mâncarea într-o zi rece de iarnă. Supa obținută din fierberea oaselor și țesuturilor conjunctive ale găinilor, bovinelor și altor animale a devenit un elixir de sănătate datorită concentrației sale de minerale nutritive, vitamine și aminoacizi, care susțin un microbiom intestinal sănătos.

„Cea mai bună linie de apărare a noastră împotriva inflamației cronice este sănătatea intestinului nostru”, spune Samantha Presicci, MSN, RD, LD, dietetician la Fond Bone Broth. Sănătatea precară a intestinului poate duce la o afecțiune cunoscută sub numele de „intestin permeabil”. Aceasta se caracterizează printr-o căptușeală compromisă a intestinului. În acest fel se permite substanțelor nesănătoase să se scurgă în sânge, declanșând inflamația, potrivit unei recenzii din jurnalul Gut.
Supa de oase este bogată în colagen, gelatină, glicină, glutamina și hidroxiprolină. Toate au numeroase studii clinice care sugerează capacitatea lor de a reduce inflamația.

Ceai de ghimbir

Înmoaie niște rădăcină de ghimbir proaspăt în apă fierbinte pentru a elimina inflamația cronică. Condimentul gustos a fost folosit de mii de ani pentru a calma stomacul și greața și pentru a reduce durerea. Potrivit Fundației pentru artrită, poate fi, de asemenea, o modalitate naturală de a reduce durerea cauzată de articulațiile inflamate.

Un studiu de la Universitatea din Miami a comparat efectele extractului de ghimbir cu un placebo la 247 de pacienți care sufereau de osteoartrita a genunchiului. S-a constatat că ghimbirul a redus durerea și rigiditatea cu 40% mai mult decât placebo. Pe lângă proprietățile sale antiinflamatorii, cercetătorii spun că funcționează și ca analgezic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×