Reclamă

Semne că ai nevoie de mai mulți carbohidrați în dieta ta. Cum să înveți să-ți asculți corpul în mod eficient

Carbohidrații sunt „combustibilul” preferat al organismului. Zaharurile din aceștia sunt principala sursă de energie a corpului uman. Cu toate acestea, pe piață există carbohidrați buni și răi. Carbohidrații sunt clasificați ca fiind rafinați și complecși. Aceste tipuri afectează în mod diferit nivelul de zahăr din sânge și asupra senzației de foame. Lipsa acestora din organism poate să ducă la anumite probleme de sănătate. Uite care sunt principalele semne care arată că ai nevoie de mai mulți carbohidrați în dieta ta.

Publicat: 8 iulie 2022, 7:08

Carbohidrații complecși sunt cei mai buni pentru organismul nostru, deoarece se absorb lent în sânge și furnizează energie constantă pe tot parcursul zilei. Carbohidrații simpli oferă o creștere rapidă a nivelului zahărului din sânge și o scădere la fel de rapidă a acestuia. Carbohidrați simpli sunt de cele mai multe ori reprezentați de alimentele procesate, produsele de patiserie și cele de cofetărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semne că ai nevoie de mai mulți carbohidrați în dieta ta

De multe ori atunci când auzim cuvântul carbohidrați ne gândim la ceva care ne dăunează. Înțelegerea diferenței dintre carbohidrații simpli și cei complecși sau rafinați este estțială pentru a putea avea o dietă echilibrată și sănătoasă. Există o mulțime de carbohidrați simpli care sunt recomandați de nutriționiști în dieta unei persoane care își dorește o viață sănătoasă. Carbohidrații simpli se pot găsi în leguminoase, orez brun, fructe proaspete sau cereale integrale. 

S-ar putea să nu ai energie

Unul din principalele semne că ai nevoie de mai mulți carbohidrați în dieta ta este acela al lipsei de energie. Carbohidrații sunt esențiali pentru principalele activități ale zilei. Carbohidrații sunt un combustibil important pentru buna funcționare a organismului. Dacă reduci aportul de carbohidrați în mod semnificativ s-ar putea să observi o scădere a energiei zilnice.

Organismul uman folosește resurse precum grăsimile și carbohidrații pentru o bună funcționare. Carbohidrații sunt de cele mai multe ori folosiți ca o sursă imediată de energie. Aceștia ajută organismul să funcționeze în parametrii normali. Lipsa completă a carbohidraților din dieta ta poate avea un impact negativ asupra sănătății.

Reclamă

S-ar putea să experimentezi episoade de ”ceață mintală”

Lipsa carbohidraților din dieta unei persoane poate duce la apariția senzației de ”ceață mintală”. Creierul are nevoie glucoză pentru a funcționa în parametrii normali. Atunci când nu consumi carbohidrați s-ar putea să te simți lipsită de energie și să observi să stările tale se schimbă cu ușurință.

Mai mult, lipsa de carbohidrați ar putea să ducă la lipsa de concentrare. Consumul de carbohidrați alături de proteine poate ajuta la producerea de triptofan, acesta este transformat la rândul său în serotonină care este cunoscut drept hormonul fericirii.

Reclamă

Nutriționiștii recomandă să consumi aportul necesar de carbohidrați din cereale, fructe și legume. Aceștia nu recomandă consumul de carbohidrați rafinați. De altfel, carbohidrații rafinați se află pe lista de alimente care produc inflamația în corp.

S-ar putea să nu ai energie pentru antrenamente

Organismul se folosește de carbohidrați pentru a-și lua resursele de energie în mod rapid. Organismul depozitează carbohidrații sub formă de glicogen. Glicogenul este folosit drept energie și este esențial în execuția antrenamentelor fizice. Activitățile precum alergatul sau înotul au nevoie de carbohidrați.

Nutriționiștii spun că persoanele care fac antrenamente cu greutăți ar trebui să consume carbohidrați înainte de antrenament. Cei mai mulți specialiști sunt de părere că dacă nu ai consumat suficienți carbohidrați s-ar putea să ai probleme în execuția antrenamentelor și să te simți lipsită de energie pe parcursul acestora.

Recuperarea mai dificilă după antrenamente

Carbohidrații sunt esențiali pentru o bună execuție a antrenamentelor, dar și pentru recuperarea organismului după acestea. După un antrenament intens corpul tău are nevoie să înlocuiască glicogenul consumat.

Acesta este motivul pentru care se recomandă consumul de carbohidrați alături de o sursă de proteină după un antrenament. Dacă organismul tău nu se recuperează în mod eficient atunci s-ar putea ca febra musculară să dureze o perioadă mult mai lungă de timp.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×