Reclamă

Alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor

Alimentația este extrem de importantă pentru organismul uman. Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea apei și a toxinelor din organismul nostru. Neatenția față de aceștia poate duce la apariția afecțiunilor renale, însă cu puțină răbdare acestea pot fi evitate. Iată o listă cu alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor.

Publicat: 8 iulie 2022, 7:03 / Actualizat: 8 iulie 2022, 10:22

Apa este esențială pentru o bună sănătate a rinichilor. În afară de apă alimentația este la fel de importantă când vine vorba de o bună funcționare a acestora Dieta ar trebui să fie variată, moderată și echilibrată pentru a avea un organism cât mai sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor

Alimentația sănătoasă trebuie să fie și variată. Afecțiunile renale îți pot pune întreaga sănătate în pericol. Pentru a fi sănătoși aceștia au nevoie de o alimentație echilibrată. Cel mai bun truc pentru a avea rinichi cât mai sănătoși ai nevoie de o bună hidratare. Apa ajută la curățarea rinichilor și duce la buna funcționare a acestora. Uite și care sunt principalele alimente benefice pentru rinichii tăi.

Ananas

Ananasul se numără pe lista de alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor. Multe fructe au o concentrație ridicată de fructoză și potasiu, însă acest fruct tropical are o concentrație ridicată de apă. Datorită faptului că nu are un conținut foarte ridicat de potasiu devine ideal pentru persoanele care suferă de probleme de sănătate din cauza afecțiunilor renale.

O porție mică de ananas poate să-ți ofere inclusiv un boost sistemului imunitar, acesta ajută chiar și al reducerea inflamației. Iată o listă de alimente pe care ar trebui să le eviți dacă te confrunti cu inflamația în corp. Ananasul ajută inclusiv la regenerarea celulară, spun cele mai recente studii. Mai mult, ananasul este o sursă importantă de fibre, magneziu și vitamina C.

Reclamă

Ardei gras

Ardeiul gras este ideal pentru sănătatea rinichilor. Această legumă colorată are un conținut scăzut de potasiu ceea ce o face ideală pentru persoanele care se confruntă cu diferite afecțiuni renale. Ardeii grași sunt o sursă minunată de vitamina C.

Vitamina C ajută la reducerea inflamației și la lupta împotriva radicalilor liberi. Pe lângă vitamina C, ardeii grași sunt bogați în vitamina A care oferă un boost sistemului imunitar. Castraveții și spanacul sunt la rândul lor două alimente esențiale pentru un sistem imunitar puternic. Uite o rețetă de suc verde care îți va oferi rapid un boost sistemului imunitar.

Reclamă

Căpșuni

Căpșunile au nenumărate beneficii asupra sănătății, în special asupra sănătății rinichilor. Căpșunile sunt bogate în antioxidanți, vitamina C, magneziu și fibre. Acestea îți întăresc sistemul imunitar și te ajută să-ți păstrezi organismul puternic și sănătos.

Căpșunile au un nivel scăzut de potasiu și ajută la păstrarea sănătății rinichilor. Mai mult antioxidanții din acestea vor ajuta la regenerarea celulară și la lupta împotriva radicalilor liberi. Uite o metodă ideală pentru a păstra căpșunile proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Varză albă de căpățână

Varza albă de căpățână este o alegere ideală pentru sănătatea rinichilor. Acesta este bogată în fibre, vitamina K, vitamina C și vitamina B. În plus poate fi pregătită într-o mulțime de feluri. Gătită sau crudă această varză este ideală pentru rinichii tăi. În plus conține o cantitate importantă de apă și fibre.

Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, varza albă s-ar putea să te ajute să pierzi câțiva centimetri. Varza albă de căpățână este săracă în potasiu, fosfor și sodiu ceea ce o face ideală pentru persoanele care se confruntă cu probleme renale.

Ciuperci ​Shiitake

Aceste ciuperci se numără pe lista de alimente recomandate pentru sănătatea rinichilor. Ele sunt bogate în minerale și în vitamina B. Totodată conțin cantități importante de magneziu și seleniu. Sunt surse esențiale de fibre și proteine și devin o alternativă ideală pentru persoanele care suferă de afecțiuni renale.

Studiile au arătat de-a lungul timpului că ciupercile ajută la prevenirea apariției bolilor de rinichi. Acestea sunt versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate gustoase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×