Reclamă

Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea

Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen și antioxidanți. Studiile au demonstrat că licopenul are beneficii asupra organismului uman. Acesta ar ajuta chiar la reducerea bolilor de inimă. Iată o listă amănunțită cu beneficiile consumului de roșii asupra organismului.

Publicat: 6 iulie 2022, 7:05

Roșiile sunt o sursă ideală de vitamina C, potasiu și vitamina K. Roșiile vin într-o mulțime de varietăți și sunt folosite de gospodine pentru a prepara unele dintre cele mai delicioase rețete. Vara acesta te poți bucura de o salată cu roșii, dar și de beneficiile acestora asupra sănătății.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de roșii

Roșiile au un conținut de 95 % apă și 5 % carbohidrați și fibre. 100 de grame de roșii conțin în medie doar 18 calorii. Roșiile sunt o sursă minunată de fibre care oferă rapid senzația de sațietate și te ajută dacă te confrunți cu problemele de greutate. Totodată, roșiile sunt bogate în vitamina C, potasiu, esențial pentru buna circulație a sângelui, dar și vitamina K. Uite o listă cu beneficiile consumului de roșii și de ce este recomandat să le incluzi în dieta ta.

Ajută la menținerea sănătății inimii

Bolile de inimă sunt unele dintre cele mai comune și răspândite cauze de deces în rândul populației din lumea întreagă. Un studiu realizat pe persoane trecute de 50 de ani a demonstrat că persoanele care au un nivel scăzut de licopen și beta-caroten au un risc mai crescut de a face un infarct sau un accident vascular cerebral.

Alte studii au arătat faptul că un nivel crescut de licopen ar putea ajuta la reglarea colesterolului. Studiile au atestat faptul că roșiile au proprietăți antiinflamatorii și ajută în combaterea stresului oxidativ. Uite o listă cu alte alimente care produc inflamația în corp și pe care e recomandat să le eviți. Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen motiv pentru care sunt asociate cu prevenția bolilor de inimă.

Reclamă

Ajută la absorția mult mai rapidă a fierului

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că anumite alimente pot ajuta la absorbția mult mai rapidă a anumitor nutrienți. Roșiile se numără și ele printre aceste alimente. Conform Blanca Garcia, nutriționist specializat, roșiile ar ajuta la absorbția mult mai rapidă a fierului în organism.

Fierul joacă un rol esențial în realizarea hemoglobinei și a mioglobinei, proteină care ajută la transportarea oxigenului în organism. Roșiile reușesc să ajute la absorbția mai rapidă a fierului datorită conținutului ridicat de vitamina C care se găsește în acestea.

Reclamă

Ajută la îmbunătățirea aspectului tenului

Printre beneficiile consumului de roși se numără și îmbunătățirea aspectului tenului. Roșiile sunt bogate în licopen care ajută la prevenirea arsurilor solare. Mai mult, roșiile sunt bogate în carotenoide, un antioxidant care ajută și protejează pielea de daunele provocate de razele de soare.

Un studiu din 2017 a demonstrat că roșiile incluse în dieta zilnică previn riscul de arsuri și alte probleme ce țin de sănătatea pielii.

Previne apariția cancerului

Beneficiile consumului de roșii ar putea include și prevenția apariție cancerului, spun cele mai recente studii. Câteva studii au remarcat o legătură între consumul de roșii și o rată mai scăzută de apariție a cancerului de prostată,plămâni și stomac.

Se crede că licopenul ar avea beneficii în prevenirea cancerului. Cu toate acestea studiile sunt abia la început, iar domeniul de cercetare msi are nevoie de  multe dovezi înainte ca roșiile să fie atestate ca alimente ce previn apariția cancerului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×