Roșiile sunt o sursă ideală de vitamina C, potasiu și vitamina K. Roșiile vin într-o mulțime de varietăți și sunt folosite de gospodine pentru a prepara unele dintre cele mai delicioase rețete. Vara acesta te poți bucura de o salată cu roșii, dar și de beneficiile acestora asupra sănătății.
Beneficiile consumului de roșii
Roșiile au un conținut de 95 % apă și 5 % carbohidrați și fibre. 100 de grame de roșii conțin în medie doar 18 calorii. Roșiile sunt o sursă minunată de fibre care oferă rapid senzația de sațietate și te ajută dacă te confrunți cu problemele de greutate. Totodată, roșiile sunt bogate în vitamina C, potasiu, esențial pentru buna circulație a sângelui, dar și vitamina K. Uite o listă cu beneficiile consumului de roșii și de ce este recomandat să le incluzi în dieta ta.
Ajută la menținerea sănătății inimii
Bolile de inimă sunt unele dintre cele mai comune și răspândite cauze de deces în rândul populației din lumea întreagă. Un studiu realizat pe persoane trecute de 50 de ani a demonstrat că persoanele care au un nivel scăzut de licopen și beta-caroten au un risc mai crescut de a face un infarct sau un accident vascular cerebral.
Alte studii au arătat faptul că un nivel crescut de licopen ar putea ajuta la reglarea colesterolului. Studiile au atestat faptul că roșiile au proprietăți antiinflamatorii și ajută în combaterea stresului oxidativ. Uite o listă cu alte alimente care produc inflamația în corp și pe care e recomandat să le eviți. Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen motiv pentru care sunt asociate cu prevenția bolilor de inimă.
Ajută la absorția mult mai rapidă a fierului
Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că anumite alimente pot ajuta la absorbția mult mai rapidă a anumitor nutrienți. Roșiile se numără și ele printre aceste alimente. Conform Blanca Garcia, nutriționist specializat, roșiile ar ajuta la absorbția mult mai rapidă a fierului în organism.
Fierul joacă un rol esențial în realizarea hemoglobinei și a mioglobinei, proteină care ajută la transportarea oxigenului în organism. Roșiile reușesc să ajute la absorbția mai rapidă a fierului datorită conținutului ridicat de vitamina C care se găsește în acestea.