Reclamă

Obiceiuri alimentare care favorizează creșterea nivelului de colesterol. La ce trebuie să fii atentă și ce să eviți

Colesterolul este un lipid ce are la bază sterol care se găsește în membrana celulară și este transportat în sânge. Lipidele sunt asimilate din alimente sau pot fi produse de organism. Acestea circulă în sânge și se găsesc sub forma de colesterol și trigliceride. Colesterolul, fiind  grăsime, nu poate fi dizolvat și este transportat în tot corpul prin sânge cu ajutorul lipoproteinelor. Este important să ne asigurăm că menținem valorile ”colesterolului rău”, LDL, cât mai aproape de normal. Uite o listă cu obiceiuri alimentare care favorizează creșterea nivelului de colesterol.

Publicat: 30 iunie 2022, 7:05

”Colesterolul rău”, LDL, poate să contribuie la acumularea de grăsime în artere. Acest lucru duce la îngustarea lor și astfel crește riscul de infarct miocardic și de accident cerebral. Este unul din motivele principale pentru care este indicat să ai un stil de viață cât mai sănătos pentru a preveni problemele de sănătate provocate de nivelul crescut al ”colesterolului rău”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri alimentare care favorizează creșterea nivelului de colesterol

Cunoașterea nivelului ”colesterolului rău” din sânge este esențială pentru a putea monitoriza starea de sănătate a unei persoane și pentru a putea estima riscul apariție bolilor cardiovasculare. Nivelul colesterolului poate fi controlat cu ajutorul dietei și a exercițiilor fizice. În cazuri mai grave, nivelul colesterolului ridicat cere intervenția unui tratament medicamentos. Fiecare corp este diferit, iar medicul este cel care stabilește ce este de făcut în cazul unui nivel mult prea crescut al ”colesterolului rău”. Uite câteva obiceiuri care contribuie la creșterea acestuia și ce recomandă specialiștii să eviți în dieta ta zilnică.

Consumul de carne roșie

Pe lista de obiceiuri alimentare care favorizează creșterea nivelului de colesterol se află consumul de carne roșie în exces. Mai multe studii au dovedit de-a lungul timpului faptul că acest aliment duce în timp la creșterea colesterolului din cauza conținutului bogat de grăsimi care se află în acesta. Bolile de inimă și obezitatea sunt asociate cu dietele bogate în grăsimi.

Carnea roșie este bogată în astfel de grăsimi saturate care duc în timp la probleme grave de sănătate. Reducerea consumului de carne roșie ar putea fi un prim pas către un stil de viață sănătos. Află mai multe despre efectele consumului de carne roșie asupra organismului și de ce nu este recomandat să o  consumi după vârsta de 50 de ani.

Reclamă

Consumul de mâncăruri prăjite

Nu este nicio surpriză faptul că preparatele prăjite au un impact negativ asupra sănătății tale. Chiar dacă sunt printre cele mai delicioase preparate, alimentele prăjite duc în timp la creșterea colesterolului. Aceste preparate sunt bogate în grăsimi și duc la o creștere mult mai rapidă a nivelului colesterolului.

Specialiștii recomandă să se evite alimentele prăjite cât mai mult cu putință. Uleiul folosit pentru prăjire conține o mulțime de grăsimi care în timp vor avea un efect negativ asupra sănătății organismului tău.

Reclamă

Consumul de zahăr

Alte obiceiuri alimentare care favorizează creșterea nivelului de colesterol țin de consumul de dulciuri. Dacă ești o persoană care se confruntă deja cu astfel de probleme ar fi bine să limitezi aportul de zahăr din viața ta. Ciocolata, iaurtul cu fructe, sucurile, acestea sunt doar câteva exemple de alimente care conțin zahăr procesat.

Studiile au demonstrat că există o legătură directă între consumul de zahăr și creșterea colesterolului. Zahărul scade nivelul de HDL, colesterolul bun, și crește valorile colesterolului rău, LDL.

Consumul de alimente procesate

Nu în ultimul rând este foarte important să fii atentă la produsele procesate care se află în dieta ta. Aceste alimente reușesc să-ți crească cu ușurință nivelul colesterolului. Alimentele procesate sunt sărace în fibre, dar bogate în zahăr, grăsimi și sare. Acești nutrienți contribuie inclusiv la inflamația corpului.

Uite o listă de alimente care produc inflamația în corp și pe care specialiștii recomandă să le eviți. Dacă îți dorești un stil de viață cât mai sănătos, atunci este recomandat să eviți consumul de alimente procesate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×