Reclamă

Cum păstrezi căpșunile proaspete timp de 10 zile cu ajutorul unui mod simplu de depozitare a alimentelor

Căpșunile se pot mucegai în câteva zile. Acest lucru se întâmplă doar dacă nu le depozitezi corect, spun specialiștii. Cum păstrezi căpșunile proaspete timp de 10 zile cu ajutorul unui mod simplu de depozitare a alimentelor.

Publicat: 27 iunie 2022, 6:18

Este oficial sezonul căpșunilor. Acestea se găsesc pe rafturile magazinelor și în piețe și te îmbie cu aroma și culoarea lor. Indiferent dacă preferi căpșunile date prin ciocolată, cu frișcă sau pur și simplu simple, iată cum ar trebui să le păstrezi pentru a te asigura că nu se mucegăiesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă vrei să ai și peste iarnă căpșuni, atunci fă-le compot. Ai aici propunerea noastră de rețetă.

Cum păstrezi căpșunile proaspete

Mike de la Kitchen Tips Online a dezvăluit un truc de stocare pe care unul dintre abonații săi, Nancy Emmons, i l-a împărtășit, scrie express.co.uk.

Mike a explicat: „Dacă vrei ca căpșunile tale să reziste mult timp după ce le-ai cumpărat, atunci acest sfat este pentru tine. Cu siguranță vrei să te bucuri de cele mai proaspete căpșuni atunci când decizi să le savurezi”.

Sfatul lui cel mai important este să te uiți la căpșuni cu mare atenție, de aproape. Dacă vezi mucegai sau lovituri majore pe căpșuni, pune-le înapoi și caută altele.

Reclamă

„Și asta pentru că, în esență, ceea ce încercăm să facem pentru ca căpșunile noastre să reziste este controlul mucegaiului”, a adăugat el.

„Nu vrem să ajungem acasă cu fructe deja mucegăite. Se pare că mucegaiul de pe căpșuni are nevoie de umiditate și oxigen pentru a crește. Și de aceea vă recomand să nu spălați căpșunile înainte de a le depozita”.

Mike le-a arătat mai apoi căpșunile pe care el le avea în bucătărie. Acesta a menționat faptul că ele nu au fost spălate deloc. A mai spus că acestea au fost depozitate în frigider de mai bine de 10 zile. Când le-a arătat la cameră, ele erau încă bune pentru consum.

Reclamă

„Se pare că cel mai bun mod de a păstra căpșunile proaspete este să nu le speli până când nu ești gata să le mănânci. Să le păstrezi într-un borcan sigilat în frigider, împiedicând oxigenul să dea curs mucegaiului să se dezvolte.”

Ce alte trucuri au dezvăluit fanii

Mulți s-au întrebat dacă funcționează cu adevărat acest truc. Steph Gigliotti, user de TikTok, a spus că a încercat această metodă de păstrare a fructelor proaspete.

Într-un videoclip postat pe contul ei, ea a spus: „Nu sunt sigură că știți asta. Am găsit acest sfat acum câteva luni și l-am testat și funcționează atât de bine. Dacă pui fructe precum căpșunile într-un borcan de sticlă în frigider, acestea rămân proaspete timp de două până la trei săptămâni. L-am testat și funcționează foarte bine”.

Au fost mulți cei care au comentat în secțiunea de comentarii.

Unul utilizator a comentat: „Adaugă un prosop de hârtie în partea de jos. Timpul de păstarea va fi mult mai lung!”

Un altul a adăugat: „Bunica îmi spunea mereu să fac asta! Ea spune că pune un prosop de hârtie deasupra ajută și aceast truc”.

Un alt utilizator a mai spus: „Frigiderele usucă toate produsele alimentare. Nu trebuie să fie din sticlă, orice lucru care va împiedica aerul să ajungă la fructe va funcționa”.

Cineva a adăugat: „Și rezistă și mai mult dacă le pui în partea de jos a frigiderului în loc de rafturile superioare”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×