Este oficial sezonul căpșunilor. Acestea se găsesc pe rafturile magazinelor și în piețe și te îmbie cu aroma și culoarea lor. Indiferent dacă preferi căpșunile date prin ciocolată, cu frișcă sau pur și simplu simple, iată cum ar trebui să le păstrezi pentru a te asigura că nu se mucegăiesc.
Dacă vrei să ai și peste iarnă căpșuni, atunci fă-le compot. Ai aici propunerea noastră de rețetă.
Cum păstrezi căpșunile proaspete
Mike de la Kitchen Tips Online a dezvăluit un truc de stocare pe care unul dintre abonații săi, Nancy Emmons, i l-a împărtășit, scrie express.co.uk.
Mike a explicat: „Dacă vrei ca căpșunile tale să reziste mult timp după ce le-ai cumpărat, atunci acest sfat este pentru tine. Cu siguranță vrei să te bucuri de cele mai proaspete căpșuni atunci când decizi să le savurezi”.
Sfatul lui cel mai important este să te uiți la căpșuni cu mare atenție, de aproape. Dacă vezi mucegai sau lovituri majore pe căpșuni, pune-le înapoi și caută altele.
„Și asta pentru că, în esență, ceea ce încercăm să facem pentru ca căpșunile noastre să reziste este controlul mucegaiului”, a adăugat el.
„Nu vrem să ajungem acasă cu fructe deja mucegăite. Se pare că mucegaiul de pe căpșuni are nevoie de umiditate și oxigen pentru a crește. Și de aceea vă recomand să nu spălați căpșunile înainte de a le depozita”.
Mike le-a arătat mai apoi căpșunile pe care el le avea în bucătărie. Acesta a menționat faptul că ele nu au fost spălate deloc. A mai spus că acestea au fost depozitate în frigider de mai bine de 10 zile. Când le-a arătat la cameră, ele erau încă bune pentru consum.