Reclamă

Cum păstrezi căpșunile proaspete timp de 10 zile cu ajutorul unui mod simplu de depozitare a alimentelor

Căpșunile se pot mucegai în câteva zile. Acest lucru se întâmplă doar dacă nu le depozitezi corect, spun specialiștii. Cum păstrezi căpșunile proaspete timp de 10 zile cu ajutorul unui mod simplu de depozitare a alimentelor.

Publicat: 27 iunie 2022, 6:18

Este oficial sezonul căpșunilor. Acestea se găsesc pe rafturile magazinelor și în piețe și te îmbie cu aroma și culoarea lor. Indiferent dacă preferi căpșunile date prin ciocolată, cu frișcă sau pur și simplu simple, iată cum ar trebui să le păstrezi pentru a te asigura că nu se mucegăiesc.

Dacă vrei să ai și peste iarnă căpșuni, atunci fă-le compot. Ai aici propunerea noastră de rețetă.

Cum păstrezi căpșunile proaspete

Mike de la Kitchen Tips Online a dezvăluit un truc de stocare pe care unul dintre abonații săi, Nancy Emmons, i l-a împărtășit, scrie express.co.uk.

Mike a explicat: „Dacă vrei ca căpșunile tale să reziste mult timp după ce le-ai cumpărat, atunci acest sfat este pentru tine. Cu siguranță vrei să te bucuri de cele mai proaspete căpșuni atunci când decizi să le savurezi”.

Sfatul lui cel mai important este să te uiți la căpșuni cu mare atenție, de aproape. Dacă vezi mucegai sau lovituri majore pe căpșuni, pune-le înapoi și caută altele.

Reclamă

„Și asta pentru că, în esență, ceea ce încercăm să facem pentru ca căpșunile noastre să reziste este controlul mucegaiului”, a adăugat el.

„Nu vrem să ajungem acasă cu fructe deja mucegăite. Se pare că mucegaiul de pe căpșuni are nevoie de umiditate și oxigen pentru a crește. Și de aceea vă recomand să nu spălați căpșunile înainte de a le depozita”.

Mike le-a arătat mai apoi căpșunile pe care el le avea în bucătărie. Acesta a menționat faptul că ele nu au fost spălate deloc. A mai spus că acestea au fost depozitate în frigider de mai bine de 10 zile. Când le-a arătat la cameră, ele erau încă bune pentru consum.

Reclamă

„Se pare că cel mai bun mod de a păstra căpșunile proaspete este să nu le speli până când nu ești gata să le mănânci. Să le păstrezi într-un borcan sigilat în frigider, împiedicând oxigenul să dea curs mucegaiului să se dezvolte.”

Ce alte trucuri au dezvăluit fanii

Mulți s-au întrebat dacă funcționează cu adevărat acest truc. Steph Gigliotti, user de TikTok, a spus că a încercat această metodă de păstrare a fructelor proaspete.

Într-un videoclip postat pe contul ei, ea a spus: „Nu sunt sigură că știți asta. Am găsit acest sfat acum câteva luni și l-am testat și funcționează atât de bine. Dacă pui fructe precum căpșunile într-un borcan de sticlă în frigider, acestea rămân proaspete timp de două până la trei săptămâni. L-am testat și funcționează foarte bine”.

Au fost mulți cei care au comentat în secțiunea de comentarii.

Unul utilizator a comentat: „Adaugă un prosop de hârtie în partea de jos. Timpul de păstarea va fi mult mai lung!”

Un altul a adăugat: „Bunica îmi spunea mereu să fac asta! Ea spune că pune un prosop de hârtie deasupra ajută și aceast truc”.

Un alt utilizator a mai spus: „Frigiderele usucă toate produsele alimentare. Nu trebuie să fie din sticlă, orice lucru care va împiedica aerul să ajungă la fructe va funcționa”.

Cineva a adăugat: „Și rezistă și mai mult dacă le pui în partea de jos a frigiderului în loc de rafturile superioare”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie blondă și slabă îmbracă o pereche de blugi care i-au rămas mari pentru că a ținut o serie de obiceiuri simple care te ajută să slăbești
Sănătate
Obiceiuri simple care te ajută să slăbești. Activitățile zilnice benefice organismului
Pentru a te bucura de o viață sănătoasă ține cont de câteva obiceiuri simple care te ajută să slăbești. Acestea sunt activități zilnice care susțin organismul să se dezvolte corespunzător. De asemenea, specialiștii susțin...
3
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
4
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
5
Leni Klum, machiată, cu ruj roșu, la premiera Shotgun Wedding
Divertisment
Leni a mers pe covorul roșu cu tatăl său. Fiica lui Heidi Klum și Seal au atras toate privirile asupra lor
Leni a mers pe covorul roșu cu tatăl său, iar din imagini se poate că „este fata lui tati”. Duo-ul tată-fiică a participat la premiera plină de vedete a noului film al lui Jennifer...
PARTENERI
×