Căpșunile proaspete sunt minunate, gustoase, aromate și pline de proprietăți benefice organismului uman. Ne bucurăm de ele în sezonul lor, dar le putem savura și mai târziu, congelându-le sau conservându-le.
Căpșunile se pot conserva sub formă de gem, de dulceață sau compot. Descoperă aici rețeta de compot de căpșuni. Compotul reprezintă cel mai simplu mod de a conserva fructele pentru mai târziu.
Dulceața este mai delicată, delicioasă și cu aspect mult mai apetisant. O poți savura la mic dejun, dar o poți include și în deserturi sub formă de cremă sau de jeleu. Îți oferim mai jos rețeta clasică de la bunica, a uneia dintre cele mai delicioase dulcețuri de fructe.
Dulceață de căpșuni – Ingrediente
- 1 kg căpșuni bine coapte
- 750 gr zahăr tos
- sucul de la o lămâie.
Rețetă de dulceață – Mod de preparare
Comparativ cu alte rețete de dulceață, cum ar fi, de exemplu rețeta de dulceață din flori de soc, modul de preparare al dulceții din căpșuni este puțin diferit. Căpșunile sunt fructe zemoase, ce se pătrund imediat dacă sunt supuse fierberii. De aceea, se vor fierbe pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să nu se zdrobească fructele. Diferența dintre gem și dulceață constă în textură. Gemul este ca un piure, pe când dulceața menține fructele întregi.
Cum prepari dulceață de căpșuni
Începe cu sortarea căpșunilor alegându-le pe cele mai coapte. Spală bine căpșunile în apă rece și pune-le într-o sită la scurs. Când sunt bine scurse, curăță-le de frunze și codițe.