Reclamă

Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată

Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de la mic dejun.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 25 mai 2022, 6:52

Socul este un arbust foarte apreciat în țara noastră, pentru că oferă o multitudine de beneficii organismului uman. De la soc se folosesc multe elemente, atât în sfera medicală, cât și în arta culinară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În florile de soc găsim aromă și sănătate la un loc. Au proprietăți antibacteriene și antivirale și pot contribui la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.

Sunt folosite frecvent în medicina naturistă, ca remedii pentru o multitudine de afecțiuni. În bucătărie, din flori de soc se pot prepara diferite băuturi răcoritoare, precum socata sau siropul de soc, dar și calde, cum este ceaiul.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai aromate și gustoase rețete de dulceață.

Reclamă

Dulceață aromată din flori de soc – Ingrediente

  • 500 gr flori de soc
  • 1 kg zahăr tos
  • 750 ml apă
  • sucul de la o lămâie mare.

Rețetă de dulceață din flori de soc – Mod de preparare

Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a prepara o rețetă delicioasă de dulceață. Însă este necesară multă răbdare pentru separarea florilor de codițe și frunze. Dar gustul și aroma inconfundabilă a dulceții merită tot efortul depus.

Începe cu pregătirea florilor de soc. Alege florile cele mai frumoase, mai sănătoase și mai înflorite. Este ideal ca inflorescența florilor să fie cât mai deschisă pentru a se putea separa mai rapid din codițe. Bobocii florilor nu se desprind ușor și nici aroma lor nu este atât de intensă.

Reclamă

Scutură ușor florile pentru a elimina din impurități și eventualele insecte. Spală-le bine înainte de a le separa de codițe, apoi lasă-le să se scurgă. Curăță florile și pune-le într-un bol.

Pe cele care refuză să iasă liber din codițe, taie-le cu o foarfecă. Cântărește-le pentru că sunt importante cantitățile pentru reușita acestei rețete. Lasă-le deoparte și prepară siropul.

Cum prepari siropul pentru dulceață

Pune zahărul împreună cu apa și coaja se la lămâie într-o cratiță. Răzuiește coaja de la lămâie cu un curățător de legume, fără a lua și partea albă din interior. Nu uita să speli foarte bine lămâia, chiar dacă este bio.

Pune cratița pe flacăra aragazului aprinsă la temperatură medie. Fierbe siropul pentru dulceață, aproximativ 15 minute, amestecând constant cu o spatulă.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării dulceții accesând GALERIA FOTO!

Sirop pentru dulceață preparat cu coajă de lămâie
Coaja de lămâie adăugată în sirop oferă acestuia un plus de aromă / Rețetefeldefel.ro

Când siropul devine consistent adaugă sucul de la lămâie și florile de soc. Micșorează intensitatea focului și fierbe delicioasa dulceață din flori de soc pentru 25-30 de minute. Dacă se formează spumă la suprafața vasului, înlătur-o cu ajutorul unei spumiere.

Cât timp dulceața fierbe, te poți ocupa de sterilizarea borcanelor. Vezi aici care sunt pașii de urmat pentru pregătirea recipientelor pentru conserve.

Pune dulceața fierbinte în borcanele sterilizate. E important ca acestea din urmă să fie și ele fierbinți. Nu uita să așezi o lamă de cuțit sub borcane, atunci când le umpli cu dulceață. Astfel te asiguri că nu se vor sparge la contactul cu dulceața fierbinte.

Borcan cu dulceață din flori de soc și linguriță albă
Dulceața din flori de soc are o aromă irezistibilă și gust delicios / Shutterstock

După ce ai umplut borcanele cu dulceață, închide-le ermetic cu capacele din dotare. Acoperă borcanele cu o pătură și lasă-le acolo să se răcească lent. După răcire, le poți eticheta și transfera în cămară. Te vei bucura mai târziu de gustul și aroma inconfundabilă a florilor de soc conservate în dulceață.

Dacă adori dulceața preparată în casă și ești în căutare de rețete mai deosebite, îți oferim și rețeta de dulceață de nuci verzi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×