Socul este un arbust foarte apreciat în țara noastră, pentru că oferă o multitudine de beneficii organismului uman. De la soc se folosesc multe elemente, atât în sfera medicală, cât și în arta culinară.
În florile de soc găsim aromă și sănătate la un loc. Au proprietăți antibacteriene și antivirale și pot contribui la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar.
Sunt folosite frecvent în medicina naturistă, ca remedii pentru o multitudine de afecțiuni. În bucătărie, din flori de soc se pot prepara diferite băuturi răcoritoare, precum socata sau siropul de soc, dar și calde, cum este ceaiul.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai aromate și gustoase rețete de dulceață.
Dulceață aromată din flori de soc – Ingrediente
- 500 gr flori de soc
- 1 kg zahăr tos
- 750 ml apă
- sucul de la o lămâie mare.
Rețetă de dulceață din flori de soc – Mod de preparare
Nu sunt necesare multe ingrediente pentru a prepara o rețetă delicioasă de dulceață. Însă este necesară multă răbdare pentru separarea florilor de codițe și frunze. Dar gustul și aroma inconfundabilă a dulceții merită tot efortul depus.
Începe cu pregătirea florilor de soc. Alege florile cele mai frumoase, mai sănătoase și mai înflorite. Este ideal ca inflorescența florilor să fie cât mai deschisă pentru a se putea separa mai rapid din codițe. Bobocii florilor nu se desprind ușor și nici aroma lor nu este atât de intensă.