Rubarba, întâlnită și sub denumirea de rabarbăr sau revent, este o plantă ierboasă, folosită în diferite rețete culinare delicioase.
Face parte din categoria legumelor cu cele mai puține calorii, dar cu un conținut semnificativ de fibre alimentare.
Rubarba mai conține cantități însemnate de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C și vitamina A, calciu, magneziu, fier, zinc și potasiu. Dar, pe lângă acestea, rubarba are un conținut bogat de vitamina K, vitamină cu rol esențial în coagularea sângelui.
De la rubarbă se consumă doar tulpina. Frunzele sale conțin substanțe toxice și nu sunt comestibile. Tulpina de rubarbă are un gust dulce-acrișor și o culoare rozalie, spre roșcat. Poate fi folosită pentru acrirea ciorbelor, dar și pentru prepararea de siropuri, compoturi, gem sau dulceață.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi o prăjitură savuroasă cu gust dulce-acrișor.
Prăjitură cu rubarbă și bezea – Ingrediente
Prăjitura se compune dintr-un blat pufos cu bucăți de rubarbă adăugate, acoperit de o bezea spumoasă și delicioasă.
Ingrediente pentru blat într-o formă de copt cu diametrul de 26 cm:
- 4 gălbenușuri de ouă medii
- 200 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 200 gr făină
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 4 tije de rubarbă
- puțin ulei și puțină făină pentru forma de copt.