Rubarba preferă zonele cu temperaturi mai scăzute. Planta cu frunze mari roșiatice este o legumă de primăvară, care răsare la jumătatea lunii aprilie. Doar tulpinile plantei sunt comestibile. Frunzele conțin toxine și concentrații mari de acid oxalic. Tulpina este cărnoasă, acrișoară și acidă. Deși acestea se pot consuma și crude, mulți le preferă gătite, scrie webmd.com.
Rubarba are o istorie lungă, cu rădăcini în medicina chinezească antică. A fost de asemenea folosită în Grecia și în Roma Antică. În zilele noastre se folosește cel mai adesea în gemuri, plăcinte, compoturi și chiar și în băuturi răcoritoare.
Care sunt beneficiile rubarbei pentru sănătate
Rubarba este o sursă însemnată de vitamina K, care este o vitamină esențială pentru sănătatea oaselor și circulația sângelui. Vitamina A din rubarbă te poate ajuta să lupți împotriva radicalilor liberi care pot afecta pielea și îmbătrânirea prmatură. Conține de asemenea cantități însemnate de antioxidanți, dar și alte vitamine și minerale importante pentru buna funcționare a organismului.
Îmbunătățește sănătatea oaselor
Vitamina K din rubarbă te va ajuta să ai oase puternice și sănătoase. Aceasta este importantă pentru formarea oaselor și poate ajuta la prevenirea osteoporozei. Acesta este doar un punct de pe lista cu beneficiile rubarbei pentru sănătatea organismului.
Află în continuare de ce e recomandat să o introduci în alimentația zilnică.
Protejează sănătatea inimii
Această legumă este o sursă excelentă de fibre, care te pot ajuta să scazi colesterolul din organism. Studiile au arătat de-a lungul timpului că rubarba poate elimina colesterolul rău din organism. Scădera nivelului de colesterol poate preveni afecțiunile inimii. Antioxidanții din rubarbă au efecte anti inflamatorii care ajută la sănătatea inimii.