Reclamă

Nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer. Ce sugerează cele mai noi studii ale cerecetătorilor

Fiecare alegere alimentară poate avea un impact mai mic sau mai mare asupra vieții tale. Hrana pe care o consumi îți impactează atât nivelul de energie, cât și modul în care organismul tău își îndeplinește funcțiile zilnice. Cele mai recente studii spun că nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer.

Publicat: 5 mai 2022, 7:08

Unele alimente pot avea un impact pozitiv asupra funcțiilor creierului tău. Specialiștii sunt de părere că boala Alzheimer ar putea să fie prevenită cu ajutorul unei diete echilibrate și al unui stil de viață sănătos. Iată de ce spun cercetătorii că nucile sunt benefice pentru sănătatea creierului tău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer

Un nou studiu a fost publicat în jurnalul Nutrients. Cercetătorii au analizat cu atenția compoziția celulară a uleiului care se extrage din nuci. Totodată, aceștia au încercat să înțeleagă modul în care acest ulei afectează funcțiile creierului.

Specialiștii au afirmat că uleiul din nuci poate fi un ”agent promițător” care să prevină și să combată apariția bolii Alzheimer. Autorul studiului spune că nucile sunt o componentă importantă a dietei mediteraneene. În trecut s-a dovedit faptul că această dietă ajută la prevenirea Alzheimerului. Studiile clinice au mai relevat că nucile ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului.

Acestea sunt ideale de consumat în special de persoanele în vârstă, scrie EatThis, NotThat. Mai mult, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, în vitamina E și alți antioxidanți.

De asemenea, nucile ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer prin faptul că sunt benefice pentru a avea un somn odihnitor. Consumate în mod regulat, ele pot face o diferență semnificativă în programul de somn pe care îl ai.

Reclamă

Deși astfel de studii se află abia la început și necesită o cercetare mai amănunțită, specialiștii spun că rezultatele pe care le-au înregistrat până în acest moment sunt promițătoare pentru prevenirea acestei boli. Iată o listă cu obiceiuri alimentare care ar putea să te ajute la prevenirea apariției bolii Alzheimer.

Alte beneficii ale nucilor asupra sănătății

Pe lângă faptul că nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer, ele pot avea o mulțime de alte beneficii asupra organismului tău. Faptul că nucile sunt bogate în vitamina E și antioxidanți ajută la îmbunătățirea aspectului tenului, spun specialiștii.

Reclamă

Mai mult, un studiu a demonstrat că adulții care consumă nuci în mod regulat pot reduce stresul oxidativ din corpul lor. Acizii grași din nuci sunt la fel de benefici pentru sănătatea ta. Un studiu observațional a demonstra că persoanele ce au consumat nuci pentru o perioadă îndelungată de timp au reușit să scadă riscul de apariție a bolilor de inimă.

La rândul lor, nucile ajută la reducerea inflamației din corp. Inflamația este cauza apariției multor boli din organism, cum ar fi bolile de inimă, diabetul, Alzheimer sau chiar cancerul. De cele mai multe ori inflamația este cauzată de stresul oxidativ din corp.

Datorită antioxidanților care se găsesc în nci poți reduce în mod semnificativ inflamația. Uite o listă cu alimente care produc inflamația în corp și pe care nutriționiștii recomandă să le eviți.

Ultimul, dar nu cel din urmă beneficiu al nucilor, spune că persoanele care le includ în dieta lor se bucură de un proces de îmbătrânire mai ușor. Un studiu desfășurat timp de 18 ani pe 50.000 de femei în vârstă a demonstrat că femeile care aveau o dietă echilibrată și un stil de viață activ au redus cu 13 % riscul de a îmbătrâni într-un mod dificil.

Nucile s-au numărat printre alimentele care au avut una din cele mai mari contribuții la o dietă sănătoasă. Aceste femei și-au menținut mobilitatea și forța fizică pentru o perioadă mai lungă de timp, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×