Potrivit specialiștilor, toate nucile sunt sănătoase. Cu toate acestea, nucile de macadamia nu sunt atât de răspândite. Sunt asociate cu Hawaii, fiind printre puținele locuri în care cresc cu adevărat.
Beneficiiile nucilor de macadamia
Potrivit experților în nutriție, nucile de macadamia au foarte multe beneficii pentru sănătate. Au un profil nutrițional extrem de încărcat și oferă un impact pozitiv asupra sănătății.
Sunt bogate în grăsimi mononesaturate, care sunt asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare. Studiile arată că un consum zilnic de 30–42 de grame de nuci de macadamia poate reduce nivelurile de colesterol total și LDL (colesterolul „rău”) cu până la 10% . Aceste grăsimi sănătoase contribuie la menținerea sănătății inimii și la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.
Conțin acizi grași mononesaturați și alte substanțe nutritive care pot sprijini funcția cognitivă. Acestea sunt asociate cu un risc mai scăzut de boli neurodegenerative și pot îmbunătăți memoria și capacitatea de învățare, menționează cei de la Medicalnewstoday.com.
Aceste nuci sunt o sursă bună de minerale esențiale pentru sănătatea oaselor, cum ar fi calciul, magneziul și fosforul. Consumul regulat de nuci de macadamia poate ajuta la menținerea densității minerale osoase și la prevenirea osteoporozei.
Datorită conținutului lor de acizi grași omega-3 și alți compuși antiinflamatori, nucile de macadamia pot ajuta la reducerea inflamației cronice din organism. Acest lucru este benefic în gestionarea unor afecțiuni precum artrita și alte boli inflamatorii.
Cum poți introduce nucile de macadamia în dieta zilnică
Nucile de macadamia sunt bogate în antioxidanți, inclusiv flavonoide și tocotrienoli (o formă de vitamina E), care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. Acești antioxidanți pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare.