Dacă vrei să conservi vișinele pentru dulceață, compot sau congelare, sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie este momentul ideal. După această perioadă, vișinele devin mai rare pe piețe și pot avea un preț mult mai ridicat.
Cât timp e recomandat să fierbi dulceața de vișine
Dulceața de vișine este îndrăgită de copii și adulți deopotrivă. Pentru a avea un gust perfect, ea necesită o metodă de preparare aparte.
Dulceața de vișine trebuie fiartă cu grijă tocmai pentru a obține echilibrul perfect între consistență și gustul dulce-acrișor.
Timpul corect de fierbere este necesar de respectat deoarece acesta determină dacă dulceața se zaharisește sau se arde.
În general, timpul recomandat de fierbere pentru dulceața de vișine este de 30 – 45 de minute. Intervalul poate varia în funcție de mai mulți factori.
Cantitatea de vișine și zahăr poate impacta timpul de fierbere, la fel și conținutul de suc al fructelor și intensitatea focului.
Metoda clasică de fierbere a dulceței de vișine cere ca aceasta să fie lăsată la foc mediu, amestecată des, mai ales spre final și până ce formează o spumă la suprafață care trebuie îndepărtată pe parcurs. Dulceața este gata atunci când picătura pusă pe o farfurie rece nu curge sau se încheagă ușor.
Dacă dulceața este fiartă prea mult, aceasta își schimbă gustul și culoarea. Dacă dulceața este fiartă prea puțin, atunci riști ca vișinele să fermenteze sau ca dulceața să fie prea lichidă.