Reclamă

Gem de piersici. Rețetă simplă, fără conservanți

Nu rata sezonul piersicilor de grădină, coapte și parfumate! Poți să le incluzi într-un delicios și frumos colorat gem de piersici. Familia și cei dragi ție vor adora cu siguranță acest preparat extrem de gustos.

Publicat: 17 august 2021, 7:00 / Actualizat: 30 decembrie 2021, 14:36

Gemul de piersici este ideal pentru a fi savurat dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat și bun. Tartinat pe felii de pâine simple sau prăjite, poate fi un adevărat răsfăț culinar. Dar poate fi folosit și la diverse rețete de prăjituri sau torturi. Se prepară simplu și nu necesită conservanți pentru a se păstra timp îndelungat în cămară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de gem din fructe sunt mult mai simplu de preparat în comparație cu rețetele de dulceață din fructe. Nu necesită fierberea siropului separat și nu necesită nici cantități mari de zahăr. Așadar, nu ai motive să nu prepari și tu o rețetă de gem. Dacă nu știi cum, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te bucura și tu de acest preparat.

Rețeta gemului de piersici – Ingrediente

  • 3 kg piersici
  • 1,5 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie

Gem de piersici – Mod de preparare

Spală bine piersicile și lasă-le într-o sită la scurs și pregătește o cratiță de inox cu pereți dubli.

Reclamă

Cu un cuțit cu lamă subțire taie piersicile în jumătăți, apoi îndepărtează-le sâmburii. Dacă folosești piersici de grădină cu mult puf pe exterior, ar fi indicat să le îndepărtezi și coaja. Poți răzui coaja piersicilor cu ajutorul curățătorului de legume (econom) sau cu lama subțire a unui cuțit mic de legume. În caz contrar, coaja piersicilor va rămâne tare în timpul fierberii și este și inestetică.

După ce ai curățat piersicile, cântărește-le și toacă-le în cuburi mici. Adaugă peste ele jumătate din cantitatea lor de zahăr. Poți pune și mai puțin dacă nu dorești un gem dulce. Amestecă bine piersicile cu zahărul și lasă-le deoparte 2-3 ore pentru a se forma siropul. În acest interval de timp, mai amestecă de 2-3 ori piersicile cu zahărul.

Cum se fierbe deliciosul gem de piersici

Reclamă

După ce s-a topit zahărul și format suficient sirop, pune cratița cu piersici pe plită, la foc mediu. Lasă fructele să fiarbă în sirop până se formează spumă deasupra. Cu ajutorul unei spumiere, îndepărtează spuma și micșorează intensitatea focului la minim.

Lasă gemul să fiarbă la foc mic timp de 40-50 de minute, până când se pasează cuburile de piersici și obții o pastă consistentă și frumos colorată. Spre finalul procesului de fierbere, adaugă și sucul de lămâie, proaspăt stors.

În ultimele 10 minute de fierbere a gemului, ocupă-te de procesul de sterilizare a borcanelor. Spală bine, cu detergent de vase, borcanele și capacele din dotare, clătește-le foarte bine și lasă-le la scurs. Așază într-o tavă de cuptor și borcanele și capacele. Pune tava în cuptor la 180 de grade și lasă borcanele 7-8 minute pentru a se steriliza.

Pune dulceața fierbinte în borcanele fierbinți și închide-le ermetic cu capacele. Nu uita să folosești mănuși de bucătărie pentru a evita accidentarea!

După ce ai umplut borcanele și le-ai închis bine, așază-le înapoi în tavă și pune tava în cuptorul cald. Lasă borcanele cu gem de piersici în cuptor, cu focul stins, până se vor răci complet. Le etichetezi frumos și le treci în cămară.

Spor la preparat gemul de piersici și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×