Gemul de piersici este ideal pentru a fi savurat dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat și bun. Tartinat pe felii de pâine simple sau prăjite, poate fi un adevărat răsfăț culinar. Dar poate fi folosit și la diverse rețete de prăjituri sau torturi. Se prepară simplu și nu necesită conservanți pentru a se păstra timp îndelungat în cămară.
Rețetele de gem din fructe sunt mult mai simplu de preparat în comparație cu rețetele de dulceață din fructe. Nu necesită fierberea siropului separat și nu necesită nici cantități mari de zahăr. Așadar, nu ai motive să nu prepari și tu o rețetă de gem. Dacă nu știi cum, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te bucura și tu de acest preparat.
Rețeta gemului de piersici – Ingrediente
- 3 kg piersici
- 1,5 kg zahăr
- sucul de la o lămâie
Gem de piersici – Mod de preparare
Spală bine piersicile și lasă-le într-o sită la scurs și pregătește o cratiță de inox cu pereți dubli.
Cu un cuțit cu lamă subțire taie piersicile în jumătăți, apoi îndepărtează-le sâmburii. Dacă folosești piersici de grădină cu mult puf pe exterior, ar fi indicat să le îndepărtezi și coaja. Poți răzui coaja piersicilor cu ajutorul curățătorului de legume (econom) sau cu lama subțire a unui cuțit mic de legume. În caz contrar, coaja piersicilor va rămâne tare în timpul fierberii și este și inestetică.
După ce ai curățat piersicile, cântărește-le și toacă-le în cuburi mici. Adaugă peste ele jumătate din cantitatea lor de zahăr. Poți pune și mai puțin dacă nu dorești un gem dulce. Amestecă bine piersicile cu zahărul și lasă-le deoparte 2-3 ore pentru a se forma siropul. În acest interval de timp, mai amestecă de 2-3 ori piersicile cu zahărul.