Reclamă

Gem de piersici. Rețetă simplă, fără conservanți

Nu rata sezonul piersicilor de grădină, coapte și parfumate! Poți să le incluzi într-un delicios și frumos colorat gem de piersici. Familia și cei dragi ție vor adora cu siguranță acest preparat extrem de gustos.

Publicat: 17 august 2021, 7:00 / Actualizat: 30 decembrie 2021, 14:36

Gemul de piersici este ideal pentru a fi savurat dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat și bun. Tartinat pe felii de pâine simple sau prăjite, poate fi un adevărat răsfăț culinar. Dar poate fi folosit și la diverse rețete de prăjituri sau torturi. Se prepară simplu și nu necesită conservanți pentru a se păstra timp îndelungat în cămară.

Rețetele de gem din fructe sunt mult mai simplu de preparat în comparație cu rețetele de dulceață din fructe. Nu necesită fierberea siropului separat și nu necesită nici cantități mari de zahăr. Așadar, nu ai motive să nu prepari și tu o rețetă de gem. Dacă nu știi cum, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te bucura și tu de acest preparat.

Rețeta gemului de piersici – Ingrediente

  • 3 kg piersici
  • 1,5 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie

Gem de piersici – Mod de preparare

Spală bine piersicile și lasă-le într-o sită la scurs și pregătește o cratiță de inox cu pereți dubli.

Reclamă

Cu un cuțit cu lamă subțire taie piersicile în jumătăți, apoi îndepărtează-le sâmburii. Dacă folosești piersici de grădină cu mult puf pe exterior, ar fi indicat să le îndepărtezi și coaja. Poți răzui coaja piersicilor cu ajutorul curățătorului de legume (econom) sau cu lama subțire a unui cuțit mic de legume. În caz contrar, coaja piersicilor va rămâne tare în timpul fierberii și este și inestetică.

După ce ai curățat piersicile, cântărește-le și toacă-le în cuburi mici. Adaugă peste ele jumătate din cantitatea lor de zahăr. Poți pune și mai puțin dacă nu dorești un gem dulce. Amestecă bine piersicile cu zahărul și lasă-le deoparte 2-3 ore pentru a se forma siropul. În acest interval de timp, mai amestecă de 2-3 ori piersicile cu zahărul.

Cum se fierbe deliciosul gem de piersici

Reclamă

După ce s-a topit zahărul și format suficient sirop, pune cratița cu piersici pe plită, la foc mediu. Lasă fructele să fiarbă în sirop până se formează spumă deasupra. Cu ajutorul unei spumiere, îndepărtează spuma și micșorează intensitatea focului la minim.

Lasă gemul să fiarbă la foc mic timp de 40-50 de minute, până când se pasează cuburile de piersici și obții o pastă consistentă și frumos colorată. Spre finalul procesului de fierbere, adaugă și sucul de lămâie, proaspăt stors.

În ultimele 10 minute de fierbere a gemului, ocupă-te de procesul de sterilizare a borcanelor. Spală bine, cu detergent de vase, borcanele și capacele din dotare, clătește-le foarte bine și lasă-le la scurs. Așază într-o tavă de cuptor și borcanele și capacele. Pune tava în cuptor la 180 de grade și lasă borcanele 7-8 minute pentru a se steriliza.

Pune dulceața fierbinte în borcanele fierbinți și închide-le ermetic cu capacele. Nu uita să folosești mănuși de bucătărie pentru a evita accidentarea!

După ce ai umplut borcanele și le-ai închis bine, așază-le înapoi în tavă și pune tava în cuptorul cald. Lasă borcanele cu gem de piersici în cuptor, cu focul stins, până se vor răci complet. Le etichetezi frumos și le treci în cămară.

Spor la preparat gemul de piersici și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×