Deserturile cu căpșuni se numără printre cele mai apreciate din categoria deserturilor cu fructe proaspete. Căpșunile sunt fructele cu aspect frumos, dar și aromă plăcută și gust delicios. Sunt ideale pentru orice tip de desert: prăjitură, tort, tartă, desert la pahar etc. Pot fi incluse în deserturi proaspete sau procesate sub formă de cremă, jeleu, dulceață sau gem.
Căpșunile pot fi conservate și pentru mai târziu sub formă de compot sau pot fi congelate. Îți oferim și cea mai simplă metodă de conservare a căpșunilor într-o rețetă simplă de compot. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o prăjitură cu căpșuni, delicioasă și spornică.
Prăjitură spornică cu căpșuni – Ingrediente
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 250 ml iaurt cremos
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- coaja de la o lămâie
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 400 gr făină
- 10 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 500 gr căpșuni
- zahăr pudră și frunze de mentă, pentru decor.
Rețetă de prăjitură cu căpșuni – Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de preparare al compoziției pentru prăjitură, lasă ouăle pe masa de bucătărie până când ajung la temperatura camerei. Așteaptă aproximativ 20 de minute înainte de a le folosi. Apoi spală căpșunile și lasă-le într-o sită la scurs. Nu curăța căpșunile de codițe înainte de a le spăla pentru a nu pătrunde apa în ele.
După ce ouăle s-au odihnit suficient la temperatura camerei, poți porni cuptorul la 180 de grade, pentru a se încălzi.
Cum prepari compoziția pentru prăjitură spornică cu căpșuni
Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și mixează energic, ca atunci când prepari rețeta de pandișpan clasic. Oprește-te din mixat atunci când bezeaua de albușuri devine foarte fermă. Înlătură mixerul din bezea. Poți opta și pentru a nu separa albușurile de gălbenușuri, dar vei amesteca bine ouăle cu zahărul timp de 15 minute până când obții o compoziție spumoasă, iar volumul s-a dublat.