Reclamă

Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe

Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă de prăjitură spornică cu căpșuni, simplă și ușor de preparat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 mai 2022, 6:46 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:06

Deserturile cu căpșuni se numără printre cele mai apreciate din categoria deserturilor cu fructe proaspete. Căpșunile sunt fructele cu aspect frumos, dar și aromă plăcută și gust delicios. Sunt ideale pentru orice tip de desert: prăjitură, tort, tartă, desert la pahar etc. Pot fi incluse în deserturi proaspete sau procesate sub formă de cremă, jeleu, dulceață sau gem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Căpșunile pot fi conservate și pentru mai târziu sub formă de compot sau pot fi congelate. Îți oferim și cea mai simplă metodă de conservare a căpșunilor într-o rețetă simplă de compot. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o prăjitură cu căpșuni, delicioasă și spornică.

Prăjitură spornică cu căpșuni – Ingrediente

  • 5 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml iaurt cremos
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • coaja de la o lămâie
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 400 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 500 gr căpșuni
  • zahăr pudră și frunze de mentă, pentru decor.
Reclamă

Rețetă de prăjitură cu căpșuni – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de preparare al compoziției pentru prăjitură, lasă ouăle pe masa de bucătărie până când ajung la temperatura camerei. Așteaptă aproximativ 20 de minute înainte de a le folosi. Apoi spală căpșunile și lasă-le într-o sită la scurs. Nu curăța căpșunile de codițe înainte de a le spăla pentru a nu pătrunde apa în ele.

După ce ouăle s-au odihnit suficient la temperatura camerei, poți porni cuptorul la 180 de grade, pentru a se încălzi.

Cum prepari compoziția pentru prăjitură spornică cu căpșuni

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și mixează energic, ca atunci când prepari rețeta de pandișpan clasic. Oprește-te din mixat atunci când bezeaua de albușuri devine foarte fermă. Înlătură mixerul din bezea. Poți opta și pentru a nu separa albușurile de gălbenușuri, dar vei amesteca bine ouăle cu zahărul timp de 15 minute până când obții o compoziție spumoasă, iar volumul s-a dublat.

Reclamă

Amestecă gălbenușurile cu uleiul, extractul de vanilie și coaja de la lămâie răzuită fin. Nu amesteca în exces pentru a nu le transforma în maioneză. Adaugă acest amestec peste bezeaua de albușuri și încorporează-l încet, folosind o spatulă. Amestecă ușor cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a se menține compoziția pufoasă și aerată. Adaugă iaurtul și din nou amestecă ușor pentru a nu se lăsa compoziția.

Amestecă făina cu praful de copt și trece-le împreună printr-o sită. Adaugă treptat acest amestec în compoziția de prăjitură spornică cu căpșuni, folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Unge cu ulei o tavă de copt, cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Presară și puțină făină și toarnă compoziția pentru prăjitură în ea. Curăță căpșunile bine scurse de apă și taie-le în jumătăți sau în mai multe felii, în funcție de mărimea acestora. Presară-le deasupra compoziției din tavă.

Vezi mai multe imagini cu prăjitura în GALERIA FOTO!

Tavă cu prăjitură cu căpșuni înainte de coacere
Căpșunile se presară deasupra compoziției pentru un aspect mai plăcut al prăjiturii / Shutterstock

Pune tava la cuptor și coace prăjitura cu căpșuni pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă prăjitura să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o frumos. Câteva frunze de mentă adăugate ca decor vor oferi prăjituri un plus de culoare, dar și aromă.

Bucură-te de gustul minunatei prăjituri cu căpșuni alături de familie și prieteni!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×