Reclamă

Pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată

Transformă momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci și prepară o rețetă de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată. Vă veți bucura de un desert delicios, cu textură pufoasă și aromă deosebită.

Publicat: 18 februarie 2022, 6:39

Se spune despre pandișpan că este "fratele mai dezvoltat" al checului. Checul are o textură mai densă, ușor umedă, iar pandișpanul are o textură mai pufoasă, asemănătoare cu cea a unui burete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diferența dintre pandișpan și chec constă în grăsimea adăugată în compoziție. Rețetele de pandișpan simple sau cu pudră de cacao adăugată, sunt folosite și pentru blaturile de tort.

Îți oferim mai jos rețeta celui mai simplu pandișpan, pe care îl poți prepara atunci când ai poftă de un desert delicios și aromat.

Pandișpan cu aromă de citrice – Ingrediente

Glazura de ciocolată este opțională, dar va aduce un plus de gust și de culoare desertului. Pentru această rețetă de pandișpan ai nevoie de ingrediente pentru blatul de pandișpan și pentru glazura de ciocolată.

Reclamă

Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu diametrul de 25 cm:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja și sucul de la o portocală
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • puțin unt + făină, pentru forma de copt.

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml frișcă lichidă, îndulcită.
Reclamă

Pandișpan cu aromă de citrice – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de preparare, adu pe masa de lucru toate ingredientele pentru blatul de pandișpan. Lasă-le la temperatura camerei 20-30 de minute. Este important ca ingredientele să nu fie foarte reci pentru a te asigura de reușita blatului de pandișpan.

Cum prepari blatul de pandișpan

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt, pe care o ungi la interior cu puțin unt și presari un strat subțire de făină.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile direct în bolul mixerului, iar gălbenușurile într-un alt bol. Presară sare peste albușuri și amestecă-le cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens albușurile. Vei obține o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Amestecă gălbenușurile cu sucul și coaja răzuită fin de la portocală și lămâie. Apoi adaugă acest amestec peste bezeaua de albușuri. Omogenizează bine compoziția și îndepărtează mixerul.

Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția obținută în forma de copt și coace pandișpanul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou. Secționează-l doar după ce se va răci complet, pentru a nu se deforma.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Porții de pandișpan cu aromă de citrice pe un platou de lemn
Pandișpanul se porționează după răcire / Shutterstock

Cum prepari glazura de ciocolată pentru pandișpan cu aromă de citrice

Pune frișca lichidă într-un vas, la foc de intensitate mică. Las-o să se încălzească, dar să nu atingă punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă peste frișca încălzită, ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă intens până când ciocolata este topită și glazura omogenizată.

Secționează pandișpanul în porții potrivite și glazurează-le cu ciocolată.

Poți servi pandișpanul și simplu, decorat cu zahăr pudră.

Glazurare cu ciocolată a unei porții de pandișpan
Glazura de ciocolată este opțională, dar va aduce un plus de gust și de culoare desertului / Shutterstock

Și dacă te-am convins să prepari rețeta de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată, îți recomandăm ca data viitoare să-l prepari ca și blat la o rețetă de tort Mozaic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×