Reclamă

Pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată

Transformă momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci și prepară o rețetă de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată. Vă veți bucura de un desert delicios, cu textură pufoasă și aromă deosebită.

Publicat: 18 februarie 2022, 6:39

Se spune despre pandișpan că este "fratele mai dezvoltat" al checului. Checul are o textură mai densă, ușor umedă, iar pandișpanul are o textură mai pufoasă, asemănătoare cu cea a unui burete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diferența dintre pandișpan și chec constă în grăsimea adăugată în compoziție. Rețetele de pandișpan simple sau cu pudră de cacao adăugată, sunt folosite și pentru blaturile de tort.

Îți oferim mai jos rețeta celui mai simplu pandișpan, pe care îl poți prepara atunci când ai poftă de un desert delicios și aromat.

Pandișpan cu aromă de citrice – Ingrediente

Glazura de ciocolată este opțională, dar va aduce un plus de gust și de culoare desertului. Pentru această rețetă de pandișpan ai nevoie de ingrediente pentru blatul de pandișpan și pentru glazura de ciocolată.

Reclamă

Ingrediente pentru blatul de pandișpan cu diametrul de 25 cm:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja și sucul de la o portocală
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • puțin unt + făină, pentru forma de copt.

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml frișcă lichidă, îndulcită.
Reclamă

Pandișpan cu aromă de citrice – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de preparare, adu pe masa de lucru toate ingredientele pentru blatul de pandișpan. Lasă-le la temperatura camerei 20-30 de minute. Este important ca ingredientele să nu fie foarte reci pentru a te asigura de reușita blatului de pandișpan.

Cum prepari blatul de pandișpan

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește forma de copt, pe care o ungi la interior cu puțin unt și presari un strat subțire de făină.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune albușurile direct în bolul mixerului, iar gălbenușurile într-un alt bol. Presară sare peste albușuri și amestecă-le cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens albușurile. Vei obține o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Amestecă gălbenușurile cu sucul și coaja răzuită fin de la portocală și lămâie. Apoi adaugă acest amestec peste bezeaua de albușuri. Omogenizează bine compoziția și îndepărtează mixerul.

Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția obținută în forma de copt și coace pandișpanul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou. Secționează-l doar după ce se va răci complet, pentru a nu se deforma.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Porții de pandișpan cu aromă de citrice pe un platou de lemn
Pandișpanul se porționează după răcire / Shutterstock

Cum prepari glazura de ciocolată pentru pandișpan cu aromă de citrice

Pune frișca lichidă într-un vas, la foc de intensitate mică. Las-o să se încălzească, dar să nu atingă punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă peste frișca încălzită, ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă intens până când ciocolata este topită și glazura omogenizată.

Secționează pandișpanul în porții potrivite și glazurează-le cu ciocolată.

Poți servi pandișpanul și simplu, decorat cu zahăr pudră.

Glazurare cu ciocolată a unei porții de pandișpan
Glazura de ciocolată este opțională, dar va aduce un plus de gust și de culoare desertului / Shutterstock

Și dacă te-am convins să prepari rețeta de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată, îți recomandăm ca data viitoare să-l prepari ca și blat la o rețetă de tort Mozaic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×