Salata de ardei copți este una dintre delicatesele cu care te poți răsfăța de vara până toamna târziu. O poți prepara din toate tipurile de ardei: ardei gras, ardei capia sau gogoșari. Este perfectă servită lângă orice tip de friptură. Dar dacă nu ești fan preparate cu carne, o poți savura lângă o garnitură de cartofi, de orez sau chiar alături de paste.
Dacă îți plac preparatele cu legume și carne tocată, îți oferim și o rețetă de ardei umpluți cu carne și orez, în sos de roșii.
Și pentru că iarna ardeii nu mai sunt la fel de accesibil ca vara, te poți bucura de ei conservându-i la borcan.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a conserva și tu ardeii pentru sezonul rece.
Ardei copți la borcan – Ingrediente
- 3 kg ardei gras, roșu și galben
- 100 ml oțet
- 100 gr zahăr
- 300 ml de lichid (sucul de la ardei + apă)
- 1 lingură rasă de sare pentru murături, neiodată
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță cu boabe de piper negru
- 2-3 foi de dafin.
Rețetă de ardei copți conservați pentru iarnă – Mod de preparare
Mai întâi spală bine ardeii și șterge-i cu prosoape de hârtie. Așază ardeii într-o tavă de cuptor și pune-i la copt la 200 de grade, pentru 30-40 de minute. Când ardeii se coc pe prima parte, întoarce-i și lasă-i să se coacă și pe a doua parte.