Reclamă

Dulceață de cireșe fără zahăr. Rețetă cu număr redus de calorii

Adori cireșele, dar nu apuci să te bucuri pe deplin de gustul lor? Nu-i nimic, le poți conserva pentru mai târziu, preparând rețete de dulceață, gem sau compot. Iar dacă nu ești prietenă cu zahărul, îți oferim o rețetă de dulceață de cireșe fără zahăr. Te vei bucura de o rețetă cu număr redus de calorii.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 iunie 2022, 6:20 / Actualizat: 1 august 2022, 18:16

Există mai multe variante de a prepara dulceață, gem sau compot fără zahăr adăugat. Poți opta pentru a înlocui zahărul clasic cu un îndulcitor natural asemănător și ca gust, dar și ca aspect. Cel mai simplu este să înlocuiești siropul preparat cu zahăr pentru dulceață cu un sirop natural de fructe foarte dulci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o astfel de rețetă de dulceață mai sănătoasă și cu puține calorii.

Dulceață de cireșe cu număr redus de calorii – Ingrediente

  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 750 ml suc natural de mere foarte dulci
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • opțional, un baton de vanilie.

Dulceață de cireșe fără zahăr – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cireșelor. Spală cireșele și scurge-le bine de apă. Apoi îndepărtează-le sâmburii cu dispozitivul special sau cu o agrafă. Așază o sită deasă deasupra unui bol și pune cireșele în ea. Lasă-le să se scurgă bine.

Reclamă

În timp ce se scurg cireșele în sită, ocupă-te de pregătirea merelor. Spală bine merele, șterge-le cu prosoape de hârtie și taie-le în bucăți mai mici. Cu ajutorul unui storcător de mere transformă-le într-un suc delicios.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai dulceții în GALERIA FOTO!

Suc de mere pentru dulcață din cireșe fără zahăr
Sucul natural și proaspăt de mere va înlocui siropul de zahăr pentru rețetele de dulceață / Shutterstock
Reclamă

Pune o oală de inox pe flacăra aragazului și adaugă sucul de mere în ea. Pune resturile rămase de la mere într-un tifon, leagă tifonul bine și adaugă-l în sucul de mere. Tot aici, pune și sucul de cireșe scurs. Adaugă și un baton de vanilie și fierbe siropul rezultat până când se reduce la jumătate. Apoi înlătură batonul de vanilie și tifonul cu resturile de la mere, dar nu înainte de a-l stoarce bine.

Adaugă cireșele din sită și sucul de lămâie și fierbe delicioasa dulceață de cireșe fără zahăr pentru 15- 20 de minute, la foc de intensitate medie. Înlătură spuma care se formează pe parcurs. Pune dulceața fierbinte în borcane mici, sterilizate. Închide bine borcanele cu capacele aferente și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se vor răci. Etichetează-le frumos și depozitează-le în cămară.

Te vei bucura mai târziu de gustul delicios al cireșelor din dulceață la mic dejun sau în diverse deserturi. Îți oferim și o rețetă de desert rapid și delicios cu cireșe, din bucătăria franțuzească.

Dulceașă cu puține calorii din cireșe
Dulceața de cireșe este delicioasă la mic dejun, dar și în deserturi / Shutterstock

Cum se sterilizează borcanele pentru conserve: 4 metode simple

Îți oferim mai jos și câteva metode de a steriliza borcanele și sticlele pentru conserve.

Metoda fierberii pe aragaz

Pune borcanele sau sticlele și capacele aferente într-o oală cu pereții mai înalți. Așază oala pe flacăra aragazului și toarnă apă atât cât să acoperi recipientele din oală. Fierbe sticlele sau borcanele pentru 10 minute din momentul în care apa a început să fiarbă.

Apoi scoate-le cu grijă și așază-le cu deschizătura în jos pe ștergare. Lasă-le să se scurgă și apoi le poți umple cu dulceață de cireșe fără zahăr sau alte conserve.

Metoda sterilizării în cuptor

Spală bine recipientele pe care vrei să le sterilizezi și lasă-le la scurs. Apoi așază-le într-o tavă de cuptor. Adaugă și capacele pe lângă borcane. Pune tava în cuptor și lasă recipientele la sterilizat 20-25 de minute la 170-180° Celsius.

Metoda sterilizării la cuptorul cu microunde

Aceasta este cea mai rapida metodă, dar are dezavantajul că încap puține recipiente în cuptor. Spală borcanele, scurge-le și așază-le pe tava cuptorului. Lasă-le acolo pentru două minute la putere maximă. Fierbe capacele separat într-o oală cu apă, pe aragaz, întrucât sunt metalice și nu le poți steriliza la microunde.

Metoda sterilizării în mașina de spălat vase

Dacă deții o mașină de spălat vase, poți așeza borcanele în ea și seta un ciclu scurt de spălare cu detergent. Selectează apoi un program de spălare la temperaturi mari, de 65-70° Celsius. De data aceasta nu mai adăuga detergent. Împreună cu borcanele, sterilizează și capacele.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×