Home // Lifestyle // Rețete // Dulceață de cireșe fără zahăr. Rețetă cu număr redus de calorii
Dulceață de cireșe fără zahăr. Rețetă cu număr redus de calorii
Adori cireșele, dar nu apuci să te bucuri pe deplin de gustul lor? Nu-i nimic, le poți conserva pentru mai târziu, preparând rețete de dulceață, gem sau compot. Iar dacă nu ești prietenă cu zahărul, îți oferim o rețetă de dulceață de cireșe fără zahăr. Te vei bucura de o rețetă cu număr redus de calorii.
Există mai multe variante de a prepara dulceață, gem sau compot fără zahăr adăugat. Poți opta pentru a înlocui zahărul clasic cu un îndulcitor natural asemănător și ca gust, dar și ca aspect. Cel mai simplu este să înlocuiești siropul preparat cu zahăr pentru dulceață cu un sirop natural de fructe foarte dulci.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o astfel de rețetă de dulceață mai sănătoasă și cu puține calorii.
Dulceață de cireșe cu număr redus de calorii – Ingrediente
500 g cireșe fără sâmburi
750 ml suc natural de mere foarte dulci
sucul de la 1/2 lămâie
opțional, un baton de vanilie.
Dulceață de cireșe fără zahăr – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cireșelor. Spală cireșele și scurge-le bine de apă. Apoi îndepărtează-le sâmburii cu dispozitivul special sau cu o agrafă. Așază o sită deasă deasupra unui bol și pune cireșele în ea. Lasă-le să se scurgă bine.
În timp ce se scurg cireșele în sită, ocupă-te de pregătirea merelor. Spală bine merele, șterge-le cu prosoape de hârtie și taie-le în bucăți mai mici. Cu ajutorul unui storcător de mere transformă-le într-un suc delicios.
Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai dulceții în GALERIA FOTO!
Reclamă
Pune o oală de inox pe flacăra aragazului și adaugă sucul de mere în ea. Pune resturile rămase de la mere într-un tifon, leagă tifonul bine și adaugă-l în sucul de mere. Tot aici, pune și sucul de cireșe scurs. Adaugă și un baton de vanilie și fierbe siropul rezultat până când se reduce la jumătate. Apoi înlătură batonul de vanilie și tifonul cu resturile de la mere, dar nu înainte de a-l stoarce bine.
Adaugă cireșele din sită și sucul de lămâie și fierbe delicioasa dulceață de cireșe fără zahăr pentru 15- 20 de minute, la foc de intensitate medie. Înlătură spuma care se formează pe parcurs. Pune dulceața fierbinte în borcane mici, sterilizate. Închide bine borcanele cu capacele aferente și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se vor răci. Etichetează-le frumos și depozitează-le în cămară.
Te vei bucura mai târziu de gustul delicios al cireșelor din dulceață la mic dejun sau în diverse deserturi. Îți oferim și o rețetă de desert rapid și delicios cu cireșe, din bucătăria franțuzească.
Cum se sterilizează borcanele pentru conserve: 4 metode simple
Îți oferim mai jos și câteva metode de a steriliza borcanele și sticlele pentru conserve.
Metoda fierberii pe aragaz
Pune borcanele sau sticlele și capacele aferente într-o oală cu pereții mai înalți. Așază oala pe flacăra aragazului și toarnă apă atât cât să acoperi recipientele din oală. Fierbe sticlele sau borcanele pentru 10 minute din momentul în care apa a început să fiarbă.
Apoi scoate-le cu grijă și așază-le cu deschizătura în jos pe ștergare. Lasă-le să se scurgă și apoi le poți umple cu dulceață de cireșe fără zahăr sau alte conserve.
Metoda sterilizării în cuptor
Spală bine recipientele pe care vrei să le sterilizezi și lasă-le la scurs. Apoi așază-le într-o tavă de cuptor. Adaugă și capacele pe lângă borcane. Pune tava în cuptor și lasă recipientele la sterilizat 20-25 de minute la 170-180° Celsius.
Metoda sterilizării la cuptorul cu microunde
Aceasta este cea mai rapida metodă, dar are dezavantajul că încap puține recipiente în cuptor. Spală borcanele, scurge-le și așază-le pe tava cuptorului. Lasă-le acolo pentru două minute la putere maximă. Fierbe capacele separat într-o oală cu apă, pe aragaz, întrucât sunt metalice și nu le poți steriliza la microunde.
Metoda sterilizării în mașina de spălat vase
Dacă deții o mașină de spălat vase, poți așeza borcanele în ea și seta un ciclu scurt de spălare cu detergent. Selectează apoi un program de spălare la temperaturi mari, de 65-70° Celsius. De data aceasta nu mai adăuga detergent. Împreună cu borcanele, sterilizează și capacele.