Chiar dacă nu toată lumea le acceptă, acestea au o cantitate mare de antioxidanți și minerale care contribuie la sănătatea organismului. Gustul lor amărui îi face pe mulți să le evite. Specialiștii însă le recomandă în dieta zilnică datorită conținutului mare de vitamine.
Consumul de cireșe amare: beneficii
Cireșele amare au în compoziție peste 70% apă, restul de 30% însemnând vitamina B, vitaminele A, C, E si PP; minerale, fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și zinc.
Antioxidanții din cireșele amare ajută la reducerea inflamației din organism. Consumul lor poate ajuta la tratarea unor boli de rinichi, ajută la reglarea nivelului de somn și îmbunătățește sănătatea cavității bucale.
Deși dimensiunile lor nu sunt mari, cireșele amare au un conținut ridicat de subtanșe nutritive. Acestea pot reduce riscul de a dezvolta mai multe boli și pot ameliora simptomele multora din cele existente.
Și rubarba are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului, mai ales în tratarea bolilor de rinichi.
Ajută organismul în lupta cu radicalii liberi
Cireșele amare conțin polifenoli, care sunt de fapt proprietăți antioxidante. Acestea contribuie în mod semnificativ la lupta organismului contra radicalilor liberi.
Culoarea închisă a cireșelor amare este dată de conținutul ridicat de antocianine, pigmenți vacuolari solubili în apă care, în funcție de pH, pot să aibă culorile roșu, violet sau albastru.