Reclamă

Consumul de cireșe amare: beneficiile acestor fructe de sezon

Cireșele sunt vedetele verii alături de pepene. Puțini sunt cei care însă apreciază gustul surorilor lor mai mici și mai acrișoare. Hai să descoperim împreună ce efecte poate avea asupra sănătății consumul de cireșe amare.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 1 iunie 2022, 8:05

Chiar dacă nu toată lumea le acceptă, acestea au o cantitate mare de antioxidanți și minerale care contribuie la sănătatea organismului. Gustul lor amărui îi face pe mulți să le evite. Specialiștii însă le recomandă în dieta zilnică datorită conținutului mare de vitamine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul de cireșe amare: beneficii

Cireșele amare au în compoziție peste 70% apă, restul de 30% însemnând vitamina B, vitaminele A, C, E si PP; minerale, fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și zinc.

Antioxidanții din cireșele amare ajută la reducerea inflamației din organism. Consumul lor poate ajuta la tratarea unor boli de rinichi, ajută la reglarea nivelului de somn și îmbunătățește sănătatea cavității bucale.

Deși dimensiunile lor nu sunt mari, cireșele amare au un conținut ridicat de subtanșe nutritive. Acestea pot reduce riscul de a dezvolta mai multe boli și pot ameliora simptomele multora din cele existente.

Și rubarba are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului, mai ales în tratarea bolilor de rinichi.

Reclamă

Ajută organismul în lupta cu radicalii liberi

Cireșele amare conțin polifenoli, care sunt de fapt proprietăți antioxidante. Acestea contribuie în mod semnificativ la lupta organismului contra radicalilor liberi.

Culoarea închisă a cireșelor amare este dată de conținutul ridicat de antocianine, pigmenți vacuolari solubili în apă care, în funcție de pH, pot să aibă culorile roșu, violet sau albastru.

Reclamă

Cireșele amare ajută la îmbunătățirea calității somnului

Cireșele amare sunt singura sursă naturală de melatonină. Acesta din urmă este o subtanță eliberată în organism care ajută la o stare de relaxare și te poate ajuta să ai parte de somn odihnitor. Doctor Russell J. Reiter, neurolog la Centrul pentru Sănătate şi Ştiinţă, din cadrul Universităţii din Texas, din San Antonio este cel care a descoperit că cireșele amare conțin melatonină.

Contribuie la tratarea bolilor musculare

Cireșele amare consumate în dieta zilnică ajută la tratarea bolilor musculare, previn îmbătrânirea, și reduc riscul afecțiunilor inflamatorii.

Cireșele amare ajută la sănătatea cavității bucale

Aceste fructe mici pot avea un efect miraculos în tratarea bolilor cavității bucale. Cariile dentare apar de cele mai multe ori din cauza unei igiene orale necorespunzătoare sau din cauza alimentației. Substanțele care se află în compoziția cireșelor amare ajută la blocarea plăcii bacteriene, care poate forma cariile și duce la degradarea danturii.

Sunt un ajutor în tratarea bolilor reumatice

Cireșele amare sunt indicate de specialiști în tratarea bolilor reumatice, hipertensiune arterială sau chiar în tratarea și prevenirea constipației. Tratamentul cu cireșe amare, fie ele consumate în stare pură sau sub formă de ceai, elimină treptat durerile, împiedică apariţia proceselor degenerative și redă mobilitatea articulară.

Efecte secundare

Consumul de cireșe amare poate avea și efecte secundare. O cantitate mare poate duce la indigestie, diaree, iar zahărul și caloriile din conțintul lor sunt o problemă pentru cei care de exemplu se confruntă cu diabetul. Cu toate acestea, e foarte important de reșinut că tratarea unei probleme cu aceste fructe minune se face sub supravegherea medicului specialist. Se recomandă un consum moderat, conform indicațiilor specialiștilor.

Cele mai cunoscute soiuri de cireșe amare din România sunt: Amar de Maxut, Amar de Galata Silva şi Amara. Specialiștii le recomandă pe oricare dintre ele, datorită ajutorul inestimabil în tratarea mai multor boli comune.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×