Reclamă

Gem de căpșuni fără zahăr. Rețetă dietetică delicioasă

Îți plac dulcețurile și gemurile de fructe, dar te temi de cantitatea de zahăr adăugată? Află că există rețete și fără zahăr adăugat. Îți oferim o rețetă de gem de căpșuni fără zahăr, mai sănătoasă, dar foarte gustoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 iunie 2022, 6:52 / Actualizat: 1 august 2022, 18:16

Există o multitudine de fructe care au în conținutul lor mult zahăr. Pe acestea le poți conserva sub formă de gem sau dulceață fără adaos de zahăr. Din păcate, căpșunile nu fac parte din categoria acestor fructe. Însă, se pot adăuga îndulcitori naturali pentru a obține același gust delicios, dar cu un plus de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Căpșunile se pot asocia și cu alte fructe cu conținut ridicat de zaharuri. Rezultatul va fi peste așteptări. Un astfel de exemplu îți oferim în rețeta de gem pe care ți-o propunem spre testare. Urmărește cu atenție lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a găti și tu gem de căpșuni fără zahăr.

Gem fără zahăr, din căpșuni – Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni foarte coapte și suculente
  • 3 mere mari, foarte dulci
  • sucul de la 1/2 lămâie

Rețetă de gem de căpșuni fără zahăr – mod de preparare

Ca pentru orice rețetă de dulceață sau de gem, începe cu pregătirea fructelor. Spală bine căpșunile, fără a le curăța de frunze și codițe. Lasă-le într-o sită să se scurgă. Spală și merele, chiar dacă ulterior le îndepărtezi coaja. Alege fructe foarte coapte, suculente și cu gust dulce. Gustul gemului va depinde doar de dulceața fructelor alese.

Reclamă

Ia o cratiță cu bază dublă sau un ceaun, dacă deții unul. Curăță căpșunile de codițe, taie-le în jumătăți sau în bucăți mai mici și adaugă-le în cratiță. Curăță merele de coajă, dă-le pe răzătoare și adaugă-le în cratița cu căpșuni. Stropește imediat merele cu suc de lămâie proaspăt stors, pentru a nu oxida. Apoi amestecă-le cu căpșunile.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării gemului de căpșuni în GALERIA FOTO!

Bucăți de căpșuni și mere răzuite într-o cratiță
Merele răzuite, adăugate în gemul de căpșuni au atât rol de îndulcitor natural cât și de liant sau agent de gelificare / Shutterstock
Reclamă

Cu ajutorul unui dispozitiv de pasat cartofii pentru piure sau cu un blender vertical, pasează fructele, dar nu le transforma în sos.

Cum fierbi gemul din căpșuni fără adaos de zahăr

După ce ai pasat bine fructele pune cratița pe flacăra aragazului, aprinsă pentru început la intensitate medie. Fierbe gemul până când se formează spumă la suprafață. Amestecă constant și îndepărtează spuma formată, folosind o sită deasă. După ce nu se mai formează spumă, poți reduce intensitatea focului.

Fierbe minunatul gem de căpșuni fără zahăr pentru aproximativ 30-40 de minute. Nu uita să amesteci din când în când pentru a te asigura că gemul nu se lipește de pereții cratiței.

Între timp, pregătește borcanele. Spală foarte bine borcanele și sterilizează-le corect. Astfel, ai siguranța că gemul se va conserva perfect și poate fi păstrat peste iarnă. Îți oferim și un articol detaliat despre sterilizarea sticlelor și borcanelor pentru conserve.

După fierbere, transferă gemul în borcanele sterilizate și închide-le ermetic cu capacele din dotare. Acoperă borcanele cu prosoape de bucătărie sau cu o pătură și lasă-le acolo până când se răcesc. Astfel borcanele se vor răci lent ceea ce asigură conservarea perfectă a gemului.

După răcirea borcanelor le poți eticheta frumos și depozita în cămară.

Merele răzuite, adăugate în gemul de căpșuni au atât rol de îndulcitor natural cât și de liant sau agent de gelificare.

Dacă adori gustul căpșunilor și dorești să te bucuri de aroma lor și mai târziu, îți oferim și o rețetă de compot de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×