Mai mult decât un truc perfect pentru copii, sosul de mere este o modalitate ușoară de a atrage oamenii de orice vârstă să mănânce o porție suplimentară de fructe.
Îți oferim în continuare aceste patru efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.
Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere
Consumul de sos de mere preparat în casă aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii avertizează însă cu privire la sosul de mere din magazine. De cele mai multe ori, acesta conține o cantitate mare de zahăr și coloranți alimentari.
Este benefic pentru tractul digestiv
Probioticele precum iaurtul, varza murată și chefirul capătă toată gloria pentru sănătatea tractului digetiv. Cu toate acestea, nu își pot face treaba fără o doză sănătoasă de prebiotice. „Merele sunt un aliment prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile intestinale bune”, spune Amanda Sauceda, MS, RD. Alte alimente prebiotice sunt fasolea, ovăzul, bananele, fructele de pădure și usturoiul.
Alimentarea bacteriilor bune din intestin este doar o parte a beneficiilor pe care le oferă organismului. O cană de sos de mere neîndulcit are două grame de fibre, dintre care majoritatea sunt solubile. Fibrele solubile ajută la încetinirea digestiei, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumi,
Te-ar putea ajuta să slăbești
Dacă ești în căutarea unor modalități simple de a reduce caloriile fără a sacrifica alimentele preferate, sosul de mere te poate ajuta.