Reclamă

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere. Află ce spun specialiștii

Cu toții am auzit că un măr pe zi ține doctorul departe, dar cum rămâne cu sosul de mere? Acest piure de fructe întotdeauna gustos este mereu o variantă pentru o gustare în orice moment al zilei. Iată care sunt efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.

Publicat: 26 mai 2022, 7:59 / Actualizat: 31 mai 2022, 16:09

Mai mult decât un truc perfect pentru copii, sosul de mere este o modalitate ușoară de a atrage oamenii de orice vârstă să mănânce o porție suplimentară de fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim în continuare aceste patru efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.

Efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere

Consumul de sos de mere preparat în casă aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii avertizează însă cu privire la sosul de mere din magazine. De cele mai multe ori, acesta conține o cantitate mare de zahăr și coloranți alimentari.

Este benefic pentru tractul digestiv

Probioticele precum iaurtul, varza murată și chefirul capătă toată gloria pentru sănătatea tractului digetiv. Cu toate acestea, nu își pot face treaba fără o doză sănătoasă de prebiotice. „Merele sunt un aliment prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește bacteriile intestinale bune”, spune Amanda Sauceda, MS, RD. Alte alimente prebiotice sunt fasolea, ovăzul, bananele, fructele de pădure și usturoiul.

Reclamă

Alimentarea bacteriilor bune din intestin este doar o parte a beneficiilor pe care le oferă organismului. O cană de sos de mere neîndulcit are două grame de fibre, dintre care majoritatea sunt solubile. Fibrele solubile ajută la încetinirea digestiei, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților din alimentele pe care le consumi,

Te-ar putea ajuta să slăbești

Dacă ești în căutarea unor modalități simple de a reduce caloriile fără a sacrifica alimentele preferate, sosul de mere te poate ajuta.

Reclamă

„Folosirea sosului de mere ca înlocuitor al uleiului de gătit în proporție de 1 la 1 ajută la reducerea caloriilor din grăsimi, susține sănătatea inimii și oferă o modalitate suplimentară de a consuma niște fructe”, spune Andrew Akhaphong, MS, RD, LD, dietetician înregistrat. pentru Macenthun’s Fine Foods.

O cană de sos de mere neîndulcit are doar 25 de calorii, comparativ cu cele 964 de calorii găsite într-o jumătate de cană de ulei de canola. Akhaphong adaugă că „sosul de mere ca înlocuitor al uleiului funcționează cel mai bine pentru prăjituri și produse de cofetărie, cum ar fi brioșe, plăcinte cu mere, brownies și pandișpan”.

Te ajută să fii hidratată

„Sosul de mere este o sursă sănătoasă de hidratare atunci când ești bolnavă”, spune Megan Byrd de la The Oregon Dietitian. Acest lucru poate fi util atunci când te confrunți cu vărsături sau diaree, ambele crescând riscul de deshidratare.

88% din sosul de mere este alcătuit din apă. Aceasta înseamnă că doar o jumătate de cană de sos de mere adaugă o cantitate considerabilă de apă organismului tău. Sosul de mere primește și mai multe puncte bonus ca aliment pentru zilele în care ești bolnavă, deoarece este relativ fad la gust, ușor de digerat și reprezintă o sursă rapidă de energie.

Ar putea conține zahăr adăugat

Nu tot sosul de mere este creat la fel. Citește cu atenție eticheta. Zahărul adăugat și siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză sunt ingrediente comune în acest aliment ambalat.

Unele mărci de sos de mere pot avea până la 15 grame de zahăr adăugat într-o porție mică de sos. Această cantitate de zahăr adăugat este semnificativă. Academia Americană de Pediatrie și Asociația Americană a Inimii recomandă copiilor și femeilor să consume mai puțin de 25 de grame de zahăr adăugat zilnic. Bărbaților li se recomandă să mănânce mai puțin de 38 de grame în fiecare zi.

Pentru a evita riscurile pentru sănătate ale zahărului adăugat și pentru a te bucura de beneficiile pentru sănătate ale acestui piure de fructe, alege doar sos de mere neîndulcit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×