Reclamă

Salată de ton cu ouă fierte, perfectă pentru gustări delicioase

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți oferim o rețetă de salată de ton cu ouă fierte. Salatele sunt cele mai simple și rapide preparate pe care le poți consuma la orice masă din zi.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 mai 2022, 7:43

Rețetele de salată sunt foarte versatile, iar tu ai libertatea de a adăuga în ea ingredientele preferate. Important este să includă cât mai puține alimente procesate, pentru un plus de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tonul este o specie de pește ce conține substanțe nutritive ce au multiple beneficii asupra sănătății organismului.

Acest tip de pește are un conținut bogat de seleniu, element cu rol puternic antioxidant. Este extrem de bogat și în vitamina B, vitamina D, fosfor, potasiu, magneziu și renumitele grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6. Toate acestea se pot regăsi și în conservele de ton în saramură sau în ulei de măsline.

Atât tonul în ulei de măsline, cât și tonul în saramură, reprezintă un supliment cu conținut scăzut de carbohidrați. Așadar și tonul conservat poate fi introdus cu ușurință într-o dietă sănătoasă.

Reclamă

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o salată delicioasă și sănătoasă pe bază de ton.

Salată de ton cu ouă fierte – Ingrediente

Pentru acest preparat ai nevoie de ingrediente de bază și de cele pentru realizarea dressing-ului salatei.

Pentru conținutul salatei:

  • 450 gr file de ton în ulei de măsline
  • 1 salată verde
  • 250 gr roșii cherry
  • 1 castravete
  • 100 gr măsline negre
  • 2-3 ouă fierte.
Reclamă

Pentru dressing:

  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • sare și piper, după gust
  • opțional, 1 linguriță cu miere de albine.

Salată de ton cu ouă fierte – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor. Separă frunzele de salată, clătește-le bine cu apă rece și lasă-le într-o sită la scurs. Fierbe ouăle tari sau ușor moi, în funcție de preferințe. Apoi curăță-le și taie-le în jumătăți sau în sferturi, în funcție de mărimea lor.

Spală roșiile și castravetele și lasă-le la scurs. Desfă conservele de ton și pune conținutul într-o sită. Uleiul scurs de la ton se poate folosi la dressing-ul salatei. Clătește măslinele cu apă rece. Lasă-le și pe acestea într-o sită, la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți prepara dressing-ul.

Cum se prepară cel mai simplu dressing pentru salată

Cel mai simplu dressing, cel care se combină perfect cu orice salată, se prepară doar din ulei și suc de lămâie.

Pentru a atinge gustul optim, amestecă ingredientele într-un bol, adăugând câte puțin din fiecare. Pune 2 linguri de ulei și una de suc de lămâie. Adaugă câte puțină sare și puțin pier proaspăt măcinat. Gustă dressing-ul și mai adaugă din ingrediente până când ajungi la gustul care îți place. Dacă dorești un dressing ușor dulce, adaugă și puțină miere.

Când ai terminat de pregătit dressing-ul, poți prepara delicioasa salată de ton cu ouă fierte.

Pregătește un bol încăpător sau o salatieră. Rupe frunzele de salată verde în bucăți mai mici și așază-le la baza bolului. Este ideal să rupi frunzele de salată cu mâinile și nu să le tai cu cuțitul, pentru a nu oxida.

Taie roșiile în jumătăți, castravetele în rondele sau bastonașe și adaugă-le în bol. Adaugă ouăle fierte, bucățile de ton și, la final, măslinele.

Descoperă mai multe rețete cu salata accesând GALERIA FOTO!

Pasul de adăugare a măslinelor în bolul cu salată verde, roșii, castraveți și ton
Măslinele negre oferă un plus de culoare și savoare salatei / Shutterstock

Stropește ingredientele cu dressing și amestecă-le ușor. Amestecă-le astfel încât să se vadă frumos toate ingredientele conținute în salată. Servește salata imediat după preparare pentru a te bucura de prospețimea acesteia.

O altă rețetă de salată plină de culoare și savoare pe care ți-o recomandăm este rețeta de salată grecească. Se prepară cu multe ingrediente specifice Greciei: brânză feta, măsline kalamata, ulei de măsline extravirgin și oregano.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×