Este o salată foarte apreciată în însorita Grecie, dar și în bucătăriile celorlalte popoare, care au împrumutat rețeta. Se prepară cu multe ingrediente specifice Greciei: brânză feta, măsline kalamata, ulei de măsline extravirgin și oregano. Pe lângă aceste ingrediente se adaugă și legume proaspete: ceapă roșie, roșii, castraveți și ardei. Nu lipsește nici salata verde plină de vitamine, iar uneori se mai adaugă și ouă fierte.
O astfel de salată plină de ingrediente gustoase și sănătoase poate fi servită la orice masă din zi. Dacă mai adaugi și câteva crutoane de pâine aromate, nu mai ai nevoie de felul doi la masă.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de salată gustoasă și sățioasă.
Salată grecească plină de savoare și culoare – Ingrediente
- 350 gr roșii proaspete
- 1-2 castraveți
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ceapă roșie
- 100 gr măsline
- 50 gr capere
- frunze de salată verde
- 250 gr brânză feta
- sare și piper
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- oregano uscat
- rozmarin
- frunze de busuioc.
Rețetă de salată grecească – Mod de preparare
Modul de preparare al salatei este foarte simplu și rapid, dacă optezi să folosești brânză feta, proaspătă sau în saramură.
Spală legumele, curăță-le, taie-le cuburi și amestecă-le într-o salatieră. Adaugă la baza salatierei frunze de salată verde. Peste legumele feliate, adaugă măslinele, caperele și brânza feta, tăiată în cuburi.
Prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare, piper și oregano uscat. Adaugă cantitatea acestor ingrediente după propriul gust.