Reclamă

Salată grecească plină de savoare și culoare

Dacă ți-ai propus să pregătești o salată gustoasă, sănătoasă și consistentă, încearcă rețeta de salată grecească plină de savoare și culoare.

Publicat: 25 aprilie 2022, 6:23

Este o salată foarte apreciată în însorita Grecie, dar și în bucătăriile celorlalte popoare, care au împrumutat rețeta. Se prepară cu multe ingrediente specifice Greciei: brânză feta, măsline kalamata, ulei de măsline extravirgin și oregano. Pe lângă aceste ingrediente se adaugă și legume proaspete: ceapă roșie, roșii, castraveți și ardei. Nu lipsește nici salata verde plină de vitamine, iar uneori se mai adaugă și ouă fierte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O astfel de salată plină de ingrediente gustoase și sănătoase poate fi servită la orice masă din zi. Dacă mai adaugi și câteva crutoane de pâine aromate, nu mai ai nevoie de felul doi la masă.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de salată gustoasă și sățioasă.

Salată grecească plină de savoare și culoare – Ingrediente

  • 350 gr roșii proaspete
  • 1-2 castraveți
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 100 gr măsline
  • 50 gr capere
  • frunze de salată verde
  • 250 gr brânză feta
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • oregano uscat
  • rozmarin
  • frunze de busuioc.
Reclamă

Rețetă de salată grecească – Mod de preparare

Modul de preparare al salatei este foarte simplu și rapid, dacă optezi să folosești brânză feta, proaspătă sau în saramură.

Spală legumele, curăță-le, taie-le cuburi și amestecă-le într-o salatieră. Adaugă la baza salatierei frunze de salată verde. Peste legumele feliate, adaugă măslinele, caperele și brânza feta, tăiată în cuburi.

Prepară un dressing simplu din ulei de măsline cu suc de lămâie, sare, piper și oregano uscat. Adaugă cantitatea acestor ingrediente după propriul gust.

Reclamă

Stropește ingredientele din salatieră cu acest dressing, amestecă ușor și poți servi salata. Opțional, poți adăuga și ouă fierte, feliate, dar și crutoane de pâine. Acesta este cel mai simplu și rapid mod de a prepara salata din bucătăria grecească.

Dacă dorești să obții un gust și mai delicios pentru salată, poți opta pentru a marina brânză feta.

Cum prepari brânză feta marinată în ulei de măsline cu condimente

Taie brânza feta în cuburi micuțe, așa cum le vei adăuga în salată. Pune cuburile de brânză în borcane de sticlă. Presară printre cuburile de brânză oregano uscat, boabe de piper, crenguțe de rozmarin și frunze de busuioc. Adaugă și câteva capere pentru un plus de gust acrișor. Dacă brânza feta nu este sărată, poți să adaugi în borcan și puțină sare. Toarnă ulei de măsline extravirgin peste ingredientele din borcan. Pune ulei până când bucățile de brânză sunt acoperite.

Vezi mai multe imagini cu salata din bucătăria grecească și ingredientele folosite accesând GALERIA FOTO!

Borcan cu bucăți de brânză feta marinată
Brânza feta aromată cu 1-2 zile înainte de a fi adăugată în salată, va oferi un gust senzațional salatei grecești / Shutterstock

Închide borcanul ermetic cu capacul din dotare și pune-l la frigider pentru cel puțin 6 ore. Cu cât brânza va sta mai mult în uleiul de măsline, cu atât va fi mai gustoasă și mai aromată.

Când prepari delicioasa salată grecească folosești bucățile de brânză marinate, dar și uleiul de măsline în care acestea s-au răsfățat. De asemenea, folosește și caperele adăugate. Va fi mult mai gustoasă salata cu brânza feta marinată.

Din aceeași categorie de rețete de salate delicioase și consistente, îți mai oferim și rețeta de salată orientală, rețeta clasică cu maioneză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×