Poți servi salata în boluri, în cupe de legume, pe felii de pâine prăjită sau în coșulețe din aluat fraged. Coșulețele de aluat fraged le găsești în magazinele alimentare, dar le poți prepara și acasă. Important este să ai forme speciale pentru mini tartes sau pentru brioșe.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o delicioasă salată aperitiv.
Salată de pui cu ciuperci și maioneză – Ingrediente
- 750 gr ciuperci champignon, albe
- 500 gr piept de pui dezosat
- 2-3 castraveciori murați
- sare și boabe de piper
- 1-2 foi de dafin
- apă pentru fierberea ingredientelor.
Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș de ou crud
- 1 linguriță de muștar cu hrean
- 1 linguriță de muștar clasic
- 350 ml ulei de floarea soarelui
- sare, după gust
- suc de lămâie, după gust
- 1 linguriță cu apă minerală
- pătrunjel verde pentru decor.
Salată de pui cu ciuperci și maioneză – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor care necesită fierbere și răcire, înainte de a fi incluse în salată.
Porționează pieptul de pui în câteva bucăți mai mici. Pune un vas cu apă la foc mediu și adaugă bucățile din piept de pui. Înlătură spuma care se formează la suprafață, în timpul fierberii. Lasă pieptul de pui să fiarbă la foc lent până când este bine pătruns.