Nu necesită timp îndelungat de preparare și nici lista de ingrediente nu este foarte lungă. Sunt ingrediente simple pe care le găsești în orice magazin alimentar.
Carnea de pui se combină perfect cu ciupercile, iar smântâna este ingredientul de legătură dintre acestea.
Este o mâncare foarte apreciată în bucătăria românească. Poate fi servită cu pâine de casă sau chiar cu mămăliguță.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi o mâncare gustoasă ca la mama sau la bunica acasă.
Pui cu smântână și ciuperci – Ingrediente
- 750 gr pulpe și aripi de pui;
- 350 gr ciuperci champignon;
- 2-3 linguri de ulei;
- 1 ceapă;
- 3 căței de usturoi;
- 500 ml smântână de gătit;
- sare și piper;
- 1-2 foi de dafin;
- pătrunjel verde.
Rețetă de pui cu smântână și ciuperci – Mod de preparare
Ca la orice rețetă de mâncare se începe cu pregătirea ingredientelor.
Mai întâi, porționează carnea de pui în bucăți mai mici și asezoneaz-o cu sare și piper. Las-o deoparte, acoperită, până când pregătești și celelalte ingrediente.