Reclamă

Ciuperci cu smântână și usturoi, ca la mama acasă

Dacă ești nostalgică după o mâncare simplă și delicioasă ca la mama acasă, îți oferim o rețetă de ciuperci cu smântână și usturoi. Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de simplu și modul de preparare și tot pe atât de gustos și preparatul.

Publicat: 3 noiembrie 2021, 7:24

Poți folosi ciuperci clasice, champignon albe, dar poți folosi și un mix de ciuperci de pădure. Ciupercile fac parte dintre alimentele cu un conținut ridicat de fibre, vitamine si minerale. Printre acestea se numără vitaminele din complexul B, acidul folic, dar si minerale precum: fier, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, și fosfor. Ciupercile au în conținutul lor amidon care, ajută sistemul digestiv și în același timp, ajută la menținerea unui intestin sănătos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Smântâna adăugată oferă preparatului gust și cremozitate, iar usturoiul îi desăvârșește gustul. Poți savura mâncarea simplă, cu pâine prăjită, dar poți opta și pentru o mămăliguță clasică, ca la mama sau la bunica, acasă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și tu celor dragi un preparat simplu și foarte gustos.

Ciuperci cu smântână și usturoi – Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon;
  • 1 ceapă medie;
  • 2 căței de usturoi;
  • 50 gr unt + 1 linguriță de ulei;
  • 400 ml smântână de gătit;
  • 1 lingură de făină;
  • 1 legătură pătrunjel verde;
  • sare și piper alb.

Rețetă de ciuperci cu smântână și usturoi – Mod de preparare

Pune untul la topit în puțin ulei de floarea soarelui, pentru a nu se arde.  Untul are dezavantajul că se topește foarte rapid și există riscul să se ardă. Însă, dacă adaugi puțin ulei poți evita acest risc. Când untul este înfierbântat adaugă ceapa tocată solzișori împreună cu un cățel de usturoi tocat rondele. Păstrează un cățel de usturoi pentru finalul de preparare.

Reclamă

Când ceapa este ușor pătrunsă și devine sticloasă, adaugă ciupercile feliate și amestecă-le pentru a se pătrunde uniform.

Amestecă făina cu smântâna de gătit, apoi adaugă și puțin din sucul lăsat de ciuperci.  Amestecă intens aceste ingrediente pentru a echilibra temperatura cu cea a ciupercilor din vasul de pe foc. Apoi, toarnă acest amestec peste ciuperci și amestecă intens pentru omogenizarea sosului.

Mai fierbe mâncarea de ciuperci cu smântână și usturoi pentru maxim 10 minute, reglând intensitatea focului la minim. Condimentează preparatul cu sare și piper, proaspăt măcinate. Înainte de a stinge focul, mai adaugă un cățel de usturoi răzuit. Acesta adăugat la final își păstrează aroma și va da gust delicios și ușor picant preparatului.

Reclamă

Cum poți servi mâncarea de ciuperci

Savurează mâncarea de ciuperci presărată cu verdeață pentru un plus de prospețime. Fiind un preparat cu sos, poți adăuga lână acesta o garnitură de cartofi, orez, paste, sau chiar o friptură. Friptura de pui este ideală a fi servită cu un astfel de preparat pe bază de ciuperci.

Însă, dacă vrei să savurezi preparatul, ca la mama acasă, poți pregăti rapid și o mămăliguță. Nimic nu se compară cu gustul de odinioară al ciupercilor servite cu mămăliguță.

Îți oferim și rețeta simplă și rapidă de mămăligă, așa cum o prepara bunica.

Iar dacă te-am convins cu așa mâncare delicioasă, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×