Nu sunt necesare multe ingrediente și nu trebuie să aloci nici prea mult timp pentru modul de preparare. Pieptul de pui este deseori folosit pentru preparate.
Este accesibil, este fraged și se poate prepara în diferite moduri. Rețetele de șnițele sunt cele mai apreciate atât de adulți cât și de copii. Dacă nu le-ai încercat până acum, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru rețeta clasică.
Șnițele din piept de pui pane – Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- 3 ouă medii
- 150 gr făină
- ulei pentru prăjit
- 150 gr pesmet, opțional
Rețetă de șnițele din piept de pui pane – Mod de preparare
Chiar dacă modul de preparare nu este laborios, o atenție deosebită trebuie să acorzi la porționarea pieptului de pui și aplatizarea porțiilor.
Cum se pregătește pieptul de pui pentru șnițele
Dacă ai achiziționat piept de pui întreg, îl vei porționa în felii subțiri, cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire. Pentru a ieși fragede șnițelele este necesar să aplatizezi ușor feliile din piept de pui. Pentru acest pas, poți folosi ciocanul de șnițele pe care îl presezi ușor deasupra cărnii.
Atenție! Carnea de pui nu se bate cu ciocanul de șnițele ci doar se apasă ușor cu acesta peste carne. Carnea de vită și carnea de porc au textura mai fibroasă și necesită mai multă frăgezire.