Reclamă

Șnițele din piept de pui pane. Rețeta clasică

Dacă ți-ai propus să pregătești un meniu cu preparate din carne de pui, începe cu rețeta clasică de șnițele din piept de pui pane. Se prepară simplu și va fi adorată de întreaga familie.

Publicat: 15 septembrie 2021, 6:59 / Actualizat: 4 mai 2022, 13:02

Nu sunt necesare multe ingrediente și nu trebuie să aloci nici prea mult timp pentru modul de preparare. Pieptul de pui este deseori folosit pentru preparate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este accesibil, este fraged și se poate prepara în diferite moduri. Rețetele de șnițele sunt cele mai apreciate atât de adulți cât și de copii. Dacă nu le-ai încercat până acum, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru rețeta clasică.

Șnițele din piept de pui pane – Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • sare și piper
  • 3 ouă medii
  • 150 gr făină
  • ulei pentru prăjit
  • 150 gr pesmet, opțional

Rețetă de șnițele din piept de pui pane – Mod de preparare

Chiar dacă modul de preparare nu este laborios, o atenție deosebită trebuie să acorzi la porționarea pieptului de pui și aplatizarea porțiilor.

Reclamă

Cum se pregătește pieptul de pui pentru șnițele

Dacă ai achiziționat piept de pui întreg, îl vei porționa în felii subțiri, cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire. Pentru a ieși fragede șnițelele este necesar să aplatizezi ușor feliile din piept de pui. Pentru acest pas, poți folosi ciocanul de șnițele pe care îl presezi ușor deasupra cărnii.

Atenție! Carnea de pui nu se bate cu ciocanul de șnițele ci doar se apasă ușor cu acesta peste carne. Carnea de vită și carnea de porc au textura mai fibroasă și necesită mai multă frăgezire.

Reclamă

Dacă nu dispui de un ciocan de șnițele poți folosi o tavă de cuptor, sau o cratiță. Așezi peste feliile de carne hârtie de copt și le presezi ușor cu tava, sau cu o cratiță.

După ce ai porționat și aplatizat carnea, presari sare și piper peste ea și o lași la odihnit 30 de minute, la rece. Între timp, te ocupi de restul ingredientelor.

Amesteci ouăle cu un praf de sare și unul de piper, până la omogenizare. Adaugi și o lingură de făină, pentru consistență. Pui restul de făină într-un bol, iar în alt bol, pui pesmet, dacă dorești o crustă mai crocantă pentru șnițele. Indicat ar fi să încerci și varianta simplă, clasică, doar cu făină, dar și varianta cu pesmet. Vei afla astfel care va fi varianta preferată.

Cum prepari șnițele din piept de pui pane

Pune o tigaie încăpătoare cu ulei la foc mediu. Pune ulei atât cât să acoperi bine baza tigăii. Scoate pieptul de pui de la rece. Ia câte o felie de carne și trece-o prin făină pe ambele părți. Apoi o treci prin compoziția de ouă cu făină și o așezi în tigaia încinsă. Procedezi la fel cu următoarele felii de carne, până acoperi cu ele baza tigăii. Le lași să se rumenească bine pe prima parte, apoi le întorci și le rumenești și pe a doua parte. Scoți șnițelele pe prosoape de hârtie absorbante și le lași să se răcească.

Dacă optezi pentru varianta de șnițele cu pesmet, după ce glazurezi feliile de carne cu compoziția de ouă, le treci prin pesmet pe ambele părți. Le rumenești în uleiul încins ca și la prima variantă.

Diferența dintre cele două variante este aceea că sunt mai crocante la exterior.

Șnițele de pui cu pesmet secționate
Șnițelele de pui cu pesmet sunt mai crocante la exterior / Shi=utterstock

Dacă ți-am stârnit pofta cu preparate din carne de pui îți mai recomandăm o rețetă de tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×