Poți prepara această rețetă și cu alte ocazii ca gustare sau pentru un platou cu aperitive. Chiftelele cu ouă fierte sunt și gustoase, dar și arată și spectaculos când sunt secționate. Le poți consum cu o salată verde alături, dar și cu diferite sosuri precum un sos tzatziki sau un sos delicios de roșii. Compoziția de carne tocată o poți alege după preferințe. Se poate opta pentru amestecul clasic de carne pentru chiftele, o parte de carne de vită și două părți din carne de porc. Le poți prepara și din carne de pui, dar și de miel.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta clasică din carne de porc și vită.
Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte – Ingrediente
- 6 ouă fierte, tari;
- 400 gr carne de porc, tocată;
- 200 gr carne de vită, tocată;
- 1 căpățână de usturoi;
- 1 ceapă mare;
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce;
- sare și piper, după gust;
- 1 legătură de pătrunjel;
- 2 ouă crude;
- 100 gr făină;
- 150 gr pesmet;
- puțin ulei.
Rețetă de ouă scoțiene – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele, întrucât ouăle le ai deja fierte. Iar dacă nu ai ouăle fierte, le poți pune la fiert în apă cu sare și oțet, după metoda clasică de fiert ouă.
Curăță ceapa și feliaz-o mărunt. O poți da pe răzătoarea mare, dar apoi trebuie să o scurgi de lichid. Curăță usturoiul și trece-l prin presă. Amestecă cele două tipuri de carne tocată. Ideal ar fi să le mai treci odată prin mașina de tocat și amestecate.
Adaugă peste carnea tocată ceapa și usturoiul. Presară sare, piper și boia de ardei și amestecă bine toate ingredientele. Poți adăuga condimentele preferate, pentru a obține gustul dorit al chiftelelor.
Adaugă în compoziția de chiftele și un ou crud, precum și verdeața tocată mărunt. Omogenizează bine compoziția și împarte-o în șase părți. Acum poți curăța și cele șase ouă fierte.