Reclamă

Ouă scoțiene. Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte

Dacă îți rămân multe ouă înroșite după sărbători și te întrebi ce poți face cu ele, îți oferim o rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte, denumite ouă scoțiene.

Publicat: 27 aprilie 2022, 7:15

Poți prepara această rețetă și cu alte ocazii ca gustare sau pentru un platou cu aperitive. Chiftelele cu ouă fierte sunt și gustoase, dar și arată și spectaculos când sunt secționate. Le poți consum cu o salată verde alături, dar și cu diferite sosuri precum un sos tzatziki sau un sos delicios de roșii. Compoziția de carne tocată o poți alege după preferințe. Se poate opta pentru amestecul clasic de carne pentru chiftele, o parte de carne de vită și două părți din carne de porc. Le poți prepara și din carne de pui, dar și de miel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta clasică din carne de porc și vită.

Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte – Ingrediente

  • 6 ouă fierte, tari;
  • 400 gr carne de porc, tocată;
  • 200 gr carne de vită, tocată;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 linguriță cu boia de ardei dulce;
  • sare și piper, după gust;
  • 1 legătură de pătrunjel;
  • 2 ouă crude;
  • 100 gr făină;
  • 150 gr pesmet;
  • puțin ulei.

Rețetă de ouă scoțiene – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele, întrucât ouăle le ai deja fierte. Iar dacă nu ai ouăle fierte, le poți pune la fiert în apă cu sare și oțet, după metoda clasică de fiert ouă.

Reclamă

Curăță ceapa și feliaz-o mărunt. O poți da pe răzătoarea mare, dar apoi trebuie să o scurgi de lichid. Curăță usturoiul și trece-l prin presă. Amestecă cele două tipuri de carne tocată. Ideal ar fi să le mai treci odată prin mașina de tocat și amestecate.

Adaugă peste carnea tocată ceapa și usturoiul. Presară sare, piper și boia de ardei și amestecă bine toate ingredientele. Poți adăuga condimentele preferate, pentru a obține gustul dorit al chiftelelor.

Adaugă în compoziția de chiftele și un ou crud, precum și verdeața tocată mărunt. Omogenizează bine compoziția și împarte-o în șase părți. Acum poți curăța și cele șase ouă fierte.

Reclamă

Cum prepari interesantele ouă scoțiene

Pregătește trei boluri, o tavă de copt și șase hârtiuțe pentru brioșe. Poți folosi chiar și forme de brioșe din silicon.

Pune într-un bol un ou crud, adaugă o linguriță de făină, un praf de sare și un praf de piper. Pune restul de făină în al doilea bol, iar în al treilea pune pesmetul.

Trece ouăle fierte și curățate prin făină. Următorul pas este să le îmbraci de jur împrejur în carnea tocată. Le acoperi bine pe toate părțile presând ușor compoziția de carne peste ele.

Trece chiftelele umplute cu ouă fierte prin compoziția de ou crud, apoi tăvălește-le bine prin bolul cu pesmet. După ce le-ai acoperit pe toate părțile cu pesmet le pui în tava de copt pe hârtiuțele de brioșe. Stropește-le cu puțin ulei.

Vezi mai multe imagini cu chiftelele umplute cu ouă fierte în GALERIA FOTO!

Ouă scoțiene în tava de copt pe hârtiuțe de brioșe
Ouăle scoțiene pot fi așezate pe hârtiuțe de brioșe sau chiar în forme de brioșe / Rețetepentrutoategusturile.ro

Pune tava la cuptor și coace chiftelele umplute cu ouă fierte pentru aproximativ 45 de minute la 180 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului întoarce chiftelele pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform. Dacă îți plac chiftelele prăjite, nu ezita să prăjești și ouăle scoțiene în ulei. Însă, vor fi mai sănătoase preparate la cuptor.

Când servești ouăle scoțiene, secționează-le în jumătăți și aranjează-le frumos pe platoul cu aperitive. Vor arăta spectaculos și îi vor cuceri pe cei care le vor savura.

Dacă chiftelele se numără printre preparatele cu carne preferate îți oferim și o rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×