Reclamă

Oul de Paște: valabilitate și recomandări

În multe culturi ale lumii, oul este un simbol al vieții, al fertilității și renașterii. Indiferent de originea obiceiurilor pascale, vopsirea sau decorarea ouălor, vânătoarea sau ciocnitul lor, au devenit parte integrantă a sărbătorii de Paște. Multe dintre produsele pascale conțin ouă, sub o formă sau alta. Pentru a evita și a învăța mai multe despre toxiinfecția alimentară, am selectat o serie de date despre oul de Paște, valabilitate și recomandări.

Publicat: 1 mai 2021, 7:26 / Actualizat: 15 iulie 2021, 15:49

Perioada de valabilitate a ouălor fierte este mai scurtă decât cea a ouălor proaspete. După fierbere, coaja de ou devine poroasă, ceea ce înseamnă că aerul și bacteriile pot pătrunde mai ușor în acesta. Pentru a nu mânca un ou expirat, poți scrie pe fiecare ou în parte data la care a fost fiert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oul de Paște – valabilitate și recomandări

Durata de valabilitate a ouălor crude este de 28 de zile. După fierbere, ouăle cu coajă au o valabilitate de șapte zile, în vreme ce ouăle fără coajă de cinci zile, informează eatbydate.com.

Ouăle fierte trebuie ținute la frigider pentru a evita contaminarea și umezeala. Acestea trebuie păstrate la frigider, într-un recipient bine închis, sau într-un loc uscat și răcoros.

Este necesar să te speli bine pe mâini înainte și după folosirea acestora, dar și să cureți temeinic vesela și ustensilele pe care le folosești. Prin fierbere este eliminat riscul de a te îmbolnăvi cu bacteria Salmonella.

Deși controalele pentru siguranța alimentelor și consumatorului s-au îmbunătățit în ultimii ani, asigură-te că ouăle pe care le cumperi sunt marcate cu dată de expirare.

Reclamă

Câte ouă poți mânca zilnic?

Un gălbenuș de ou conține o cantitate mare de colesterol, aproximativ 200 de miligrame. Specialiștii în sănătate nu recomandă ca o o persoană ce dorește să își mențină greutatea să consume mai mult de 300 mg de colesterol pe zi.

Ouăle au un număr redus de calorii și sunt bogate în proteine și minerale. Însă nu este indicat să consumi mai mult de șapte ouă pe săptămână, potrivit medicului Howard LeWine, citat de health.harvard.edu.

Reclamă

Ai grijă la nivelul tău de colesterol. Deoarece acesta poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă. Așa că dacă ți-a fost recomandată o dietă, redu numărul de ouă pe care le mănânci.

Ouăle din mâncarea ta

De Paște nu vei mânca însă numai ouă fierte sau umplute. Există o serie de preparate ce au în componența lor ouă: creme, sufleuri, maioneză, sosuri, înghețată, glazuri, prăjituri etc.

Dacă mergi în vizită întreabă „bucătarul” dacă a folosit ouă din comerț, sau care dintre rețete conțin ouă crude.

Dacă tu ești cea care gătește, evită toxiinfecțiile sau răspândirea bacteriilor astfel: ține deoparte ouăle de alte alimente, spală-te bine pe mâini cu apă caldă și săpun, nu utiliza ouăle care au coaja crăpată, informează nhs.uk.

De asemenea, gătește ouăle fără a le adăuga sare sau grăsimi. Atunci când prăjejști un ou crești conținutul său de grăsimi cu 50%.

Chiar dacă nu există recomandări clare în privința numărului de ouă, fierte sau nu, pe care le poți mânca în mod obișnuit sau în perioada pascală, o dietă sănătoasă este mereu una echilibrată, așa că fii moderată și nu mânca mai mult decât de obicei doar pentru că este Paștele. Un alt aliment specific perioadei pascale este iepurașul de ciocolată, însă nici în cazul acestuia nu trebuie să exagerezi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×