Reclamă

Alimente sărace în calorii, dar bogate în nutrienți. Ce recomandă specialiștii pentru o dietă echilibrată

Dacă te lupți cu kilogramele în plus, atunci îți dorești să controlezi cu atenție alimentele pe care le consumi. Totuși, număratul caloriilor nu ar trebui să devină o obsesie, atunci când încerci să îți schimbi silueta. Pentru a te ajuta, îți propunem o listă de alimente sărace în calorii, dar bogate în nutrienți benefici organismului.

Publicat: 26 august 2022, 6:19

În procesul de slăbire avem tendința să omitem multe alimente sănătoase, din dorința de a consuma mai puține calorii. Cu toate acestea, există o mulțime de fructe și legume care nu conțin un număr ridicat de calorii și care te pot ajuta să pierzi în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente sărace în calorii, dar bogate în nutrienți

Alimentele sărace în calorii, dar bogate în nutrienți sunt ideale în dietele de slăbire și nu numai. Ele ajută la menținerea greutății, dar și la întărirea sistemului imunitar. Aceste alimente au un aport ridicat de antioxidanți, care combat stresul oxidativ și problemele de sănătate care ar putea să apară în urma acestuia. Hai să aflăm împreună mai multe despre aceste alimente și de ce sunt recomandate de nutriționiștii din lumea întreagă. 

Afinele

Pe lista de alimente sărace în calorii, dar bogate în nutrienți se află afinele. Afinele sunt bogate în antioxidanți și conțin o mulțime de nutrienți benefici organismului. Pentru o singură cană de afine vei avea doar 80 de calorii, dar un aport ridicat de nutrienți și antioxidanți care stimulează sănătatea creierului și a organismului.

Studiile au arătat că afinele ajută la prevenirea bolilor care afectează funcțiile cognitive ale creierului. Compușii puternici din afine stimulează creierul. Acești compuși poartă numele de flavonoide. Afinele sunt și o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K și fibre, care ajută la reglarea digestiei. 

Reclamă

Merele

Un măr de dimensiuni medii va avea în jur de 95 de calorii, adică mai puțin decât ar avea o gustare sănătoasă, precum un simplu pachet cu biscuiți. Nutriționiștii recomandă consumul merelor cu tot cu coajă.

Cei mai mulți nutrienți ai acestora se află chiar în cojile tari, dar zemoase. Merele conțin fibre, ceea ce înseamnă că îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru mai mult timp.

Reclamă

Merele conțin o varietate de substanțe fitochimice, inclusiv quercetină, catechina și acid clorogenic. Toate aceste substanțe sunt antioxidanți extrem de puternici, care ajută la prevenirea deteriorării ADN-ului.

Rodiile

Culoarea roșie a rodiilor indică conținutul ridicat de nutrienți pe care acestea le conțin. Rodiile sunt încărcate cu polifenoli compuși, despre care se crede că protejează organismul împotriva stresului oxidativ.

Toți acești compuși reduc riscul de inflamație, de apariție a bolilor de inimă și a cancerului. Sucul de rodii este, de asemenea, recomandat de nutriționiști datorită antioxidanților pe care îl conțin. Mai mult, sucul de rodie este o sursă minunată de potasiu, un electrolit important pentru funcționarea sănătoasă a mușchilor.

Spanacul

Spanacul se numără, la rândul său, pe lista de alimente sărace în calorii, dar bogate în nutrienți. Spanacul are un conținut foarte scăzut de calorii, dar o mulțime de nutrienți benefici. Acesta este bogat în fier și magneziu.

Spanacul mai conține luteină și zeaxantină, care ajută la protejarea vederii. Spanacul poate fi integrat într-o mulțime de preparate, fiind foarte versatil. În plus, sucul verde de spanac și castraveți este ideal pentru întărirea sistemului imunitar.

Broccoli

Broccoli este recomandat în dietele de slăbire datorită numărului scăzut de calorii. Acesta este bogat în nutrienți benefici, precum sulforafanul, un compus care ajută în procesul de ardere al grăsimii corporale. Mai mult, broccoli conține nutrienți care previn apariția bolilor de inimă și a cancerului. Nutrienții benefici din broccoli mai ajută la întărirea sistemului imunitar și oferă un aspect mai tânăr pielii.

Morcovi

O cană de morcovi tăiați conțin în jur de 41 de calorii, scrie publicația Healthline.com. Morcovii sunt săraci în calorii, dar bogați în nutrienți benefici. Aceștia conțin carotenoizi, pigmenții care conferă morcovilor culoarea portoalie.

Acești compuși au efecte antiinflamatorii și anticancerigene. Morcovi mai conțin antioxidanți puternici, precum luteină și zeaxantină, care ajută la prevenirea degenerării maculare, o tulburare care este asociată cu pierderea vederii. În plus, morcovii sunt bogați în vitamina A, un nutrient benefic pentru vederea ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×