Reclamă

Cele mai bune fructe pentru a reduce grăsimea abdominală. Ce poți include în dieta ta zilnică

Lupta împotriva kilogramelor în plus poate să fie foarte dificilă, mai ales când vine vorba de grăsimea încăpățânată care se strânge în juru abdomenului. Cunoscută drept grăsime viscerală, aceasta poate fi un real pericol pentru sănătatea ta. Pentru a te asigura că ai un stil de viață cât mai sănătos, nutriționiștii recomandă cele mai bune fructe pentru a reduce grăsimea abdominală. Aceste alimente te-ar putea ajuta în obținerea obiectivelor propuse.

Publicat: 6 noiembrie 2022, 7:32

Grăsimea viscerală acaparează organele din jurul abdomenului și poate duce la apariția bolilor cronice de sănătate. Diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, dar și obezitatea sunt doar câteva din principalele probleme care ar putea avea la bază excesul de grăsime din zona abdomenului. Exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a combate acest tip de grăsime. Sportul trebuie îmbinat cu o dietă echilibrată și bogată în nutrienți și vitamine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune fructe pentru a reduce grăsimea abdominală

Când vine vorba de consumul de fructe, multe persoane se feresc de acestea. De regulă, fructele sunt asociate cu un exces de zahăr. Ce mulți nu știu este faptul că zahărul din fructe este unul mult mai sănătos decât cel obținut în urma consumului de prăjituri.

Pentru a reduce grăsimea din zona abdominală ai nevoie de fructe bogate în antioxidanți. Acestea te vor ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi. Nu doar fructele pot fi bogate în antioxidanți. Uite aici o listă completă cu alimente care pot reduce inflamația din corp.

Nutriționiștii spun că există două tipuri de fructe care te pot ajuta când vine vorba de reducerea rapidă a grăsimii abdominale. Aceștia recomandă consumul de afine și de avocado.

Pe lângă aceste două fructe, dieta ta trebuie să mai conțină și alți nutrienți. Printre aceștia se numără fibre, proteine și vitamine. Acești nutrienți pot fi luați din legume și din carnea de origine animală sau chiar din pește.

Reclamă

Motivul pentru care se recomandă consumul de afine și avocado este acela că aceste fructe sunt bogate în vitamine, dar au un conținut scăzut de carbohidrați. În timp ce nivelul tău de energie va crește constant atunci când consumi aceste fructe, nivelul de zahăr din sânge va rămâne sub control.

Senzația de sațietate va fi prelungită, iar tu nu vei fi tentată să consumi mai multe alimente decât ai nevoie.

Pe lângă afine și avocado, nutriționiștii recomandă fructele tropicale pentru a combate grăsimea viscerală. Acestea sunt recomandate a fi consumate proaspete. Specialiștii nu recomandă fructele confiate sau cele depozitate sub formă de compoturi, acestea din urmă pot avea un conținut mult prea ridicat de zahăr.

Reclamă

Ce obiceiuri poți adopta pentru a reduce grăsimea abdominală

Nu doar dieta te va ajuta să combați grăsimea viscerală. Sigur, cele mai bune fructe pentru a reduce grăsimea abdominală sunt recomandate în dietă, însă sportul joacă un rol la fel de esențial.

Pe lângă alimentație și sport este nevoie de un adevărat stil de viață pentru a putea vedea rezultatele dorite. Specialiștii spun că pentru a reduce grăsimea din zona abdomenului trebuie să fii foarte atentă la porțiile de mâncare pe care le consumi.

Ele trebuie să fie atent controlate și să conțină necesarul zilnic de calorii. Alimentele bogate în fibre pot fi o alegere ideală pentru a combate kilogramele în plus. Totodată se recomandă consumul de ceai verde. Acesta este bogat în antioxidanți și poate ajuta în procesul de slăbire, spun cele mai recente studii.

O masă hrănitoare te va ajuta să stai departe de tentațiile nesănătoase, prin urmare asigură-te că ai un program de nutriție bine pus la punct. Nu în ultimul rând, specialiștii spun că este important să-ți recompensezi progresul. Excesul nu este recomandat, dar din când în când te poți răsfăța cu un desert dulce și sănătos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×