Grăsimea viscerală acaparează organele din jurul abdomenului și poate duce la apariția bolilor cronice de sănătate. Diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, dar și obezitatea sunt doar câteva din principalele probleme care ar putea avea la bază excesul de grăsime din zona abdomenului. Exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru a combate acest tip de grăsime. Sportul trebuie îmbinat cu o dietă echilibrată și bogată în nutrienți și vitamine.
Cele mai bune fructe pentru a reduce grăsimea abdominală
Când vine vorba de consumul de fructe, multe persoane se feresc de acestea. De regulă, fructele sunt asociate cu un exces de zahăr. Ce mulți nu știu este faptul că zahărul din fructe este unul mult mai sănătos decât cel obținut în urma consumului de prăjituri.
Pentru a reduce grăsimea din zona abdominală ai nevoie de fructe bogate în antioxidanți. Acestea te vor ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi. Nu doar fructele pot fi bogate în antioxidanți. Uite aici o listă completă cu alimente care pot reduce inflamația din corp.
Nutriționiștii spun că există două tipuri de fructe care te pot ajuta când vine vorba de reducerea rapidă a grăsimii abdominale. Aceștia recomandă consumul de afine și de avocado.
Pe lângă aceste două fructe, dieta ta trebuie să mai conțină și alți nutrienți. Printre aceștia se numără fibre, proteine și vitamine. Acești nutrienți pot fi luați din legume și din carnea de origine animală sau chiar din pește.
Motivul pentru care se recomandă consumul de afine și avocado este acela că aceste fructe sunt bogate în vitamine, dar au un conținut scăzut de carbohidrați. În timp ce nivelul tău de energie va crește constant atunci când consumi aceste fructe, nivelul de zahăr din sânge va rămâne sub control.
Senzația de sațietate va fi prelungită, iar tu nu vei fi tentată să consumi mai multe alimente decât ai nevoie.
Pe lângă afine și avocado, nutriționiștii recomandă fructele tropicale pentru a combate grăsimea viscerală. Acestea sunt recomandate a fi consumate proaspete. Specialiștii nu recomandă fructele confiate sau cele depozitate sub formă de compoturi, acestea din urmă pot avea un conținut mult prea ridicat de zahăr.