Reclamă

Metode de prevenire ale demenței. Care sunt cele mai recente descoperiri ale specialiștilor

În ultimii ani diagnosticul demenței este pus tot mai timpuriu persoanelor din lumea întreagă. Conform sondajelor făcute în Statele Unite ale Americii, o persoană din șase,care are peste 80 de ani, suferă deja de demență. Acest lucru se datorează și faptului că populația are o speranță de viață ai crescută. Totuși, diagnosticul de demență este tot mai frecvent întâlnit. În aceste condiții, specialiștii vin în ajutor și oferă câteva metode de prevenire ale demenței.

Publicat: 3 octombrie 2022, 6:00

Demența apare ca un rezultat a mai multor factori. Stilul de viață nesănătos poate duce în timp al apariția mult mai rapidă a demneței. Din păcate, acest diagnostic este tot mai frecvent. S-au făcut o mulțime de studii care să ateste cauzele ce duc la apariția acestei boli. Însă un lucru este cert, prevenția este mai importantă ca orice.

Metode de prevenire ale demenței

Demența și boala Alzheimer sunt două condiții extrem de greu de gestionat. Înaintarea în vârstă aduce cu sine și declinul cognitiv. Cu toate acestea, specialiștii spun că există posibilitatea ca un astfel de diagnostic crunt să fie evitat. Pentru a putea face acest lucru trebuie să adopți câteva obiceiuri sănătoase. În timp acestea te vor ajuta s te protejezi de apariția demenței. Specialiștii spun că aceste metode sunt ideale dacă îți dorești să eviți diagnosticul demenței.

Învață constant

Una din primele metode de prevenire ale demenței ține de procesul de învățare constantă. Cel mai bun mod de a combate declinul cognitiv este acela de a-ți păstra mintea mereu activă. Este foarte important ca pe timpul vieții să-ți construiești cât mai bine memoria cognitivă.

Memoria cognitivă te ajută în prevenirea aparițiilor bolilor precum Alzheimer și demență. Pentru a-ți antrena mintea este important să faci cât mai multe activități care să-ți stimuleze creierul. Procesul constant de învățare poate fi de mare ajutor pentru a avea o minte liniștită și antrenată, menționează specialiștii pentru publicația EatThis,NotThat.

Reclamă

Evită stresul

Un alt element extrem de important pentru a-ți păstra mintea trează ține de evitarea stresului. Stresul este o problemă tot mai des întâlnită printre persoanele  tinere. Conform specialiștilor, stresul este precursorul apariției demenței.

Acesta poate afecta producția hormonilor dar și modul în care funcționează sistemul tău imunitar. Totodată, stresul poate să-ți afecteze puterea de decizie și capacitatea de gândire. Pentru a combate stresul este nevoie de un stil de viață activ, de o dietă echilibrată și de momente de relaxare în natură sau alături de cei dragi.

Reclamă

Consumă alimente bogate în antioxidanți

Dieta nu face excepție când vine vorba de principalele metode de prevenire ale demenței. O viață lungă presupune un stil activ și o alimentație corectă. Fructele și legumele sunt baza unei diete sănătoase. Există anumite alimente care ajută la stimularea funcțiilor creierului. Îți oferim o listă cu cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului.

Specialiștii spun că fructele și legumele benefice pentru buna funcționare a creierului pot fi împărțite pe categorii de culori. Persoanele care obișnuiesc să consume fructe și legume de culoare maro au șanse mai mari de a scădea riscul de apariție a demenței. Se pare că aceste legume sunt bogate în antioxidanți și au o varietate de beneficii pentru sănătatea organismului.

Nucile și migdalele sunt un exemplu perfect în acest sens, scrie publiația EatThis,NotThat. Totodată, specialiștii spun că în dietă trebuie incluse fructe cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Mai mult, nutriționiști recomandă consumul de carne de pește. Aceasta este bogată în grăsimi sănătoase și acizi grași omega-3.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×