Reclamă

Cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Specialiștii au întocmit o listă cu cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului. Aceste produse pot fi excelente în special pentru persoanele care se află în pragul unui examen important sau pentru persoanele care își doresc să-și îmbunătățească memoria.

Publicat: 20 martie 2022, 6:10

Alimentele bogate în antioxidanți sunt minunate când vine vorba de alegerea produselor pe care să le incluzi într-o dietă echilibrată. Nutriționiștii spun că alimentele specificate în lista de mai jos te pot ajuta să-ți îmbunătățești în timp funcțiile creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului

Alimentele care sunt benefice pentru stimularea funcțiilor creierului sunt bogate în nutrienți și acizi grași. Cu toate acestea, nu doar alimentația este importantă pentru sănătatea creierului. O dietă echilibrată trebuie să fie ajutată de un stil de viață sănătos, dar și de exerciții fizice. Spotu este la fel de important când vine vorba de menținerea sănătății întregului organism.

Avocado

Avocado se află pe lista cu cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului, conform recomandărilor nutriționiștilor. Fructul de avocado este bogat în magneziu care ajută la funcționarea corectă a creierului. Primul raport pentru tratarea depresiei cu ajutorul magneziului datează încă din anul 1921.

Din 250 de cazuri, 220 au fost tratate cu succes. Studiile sugerează că depresia este legată de deficitul de magneziu. Mai multe cercetări au arătat că pacienții care au fost tratați cu 125 – 300 miligrame de magneziu au demonstrat o recuperare mai rapidă după o depresie majoră. Astfel, avocado este un fruct necesar atât pentru stimularea funcțiilor creierului, dar și pentru îmbunătățirea sănătății acestuia. În plus este un fruct delicios care poate fi adăugat într-o mulțime de preparate culinare.

Reclamă

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este o sursă excelentă de fier care ajută la formarea învelișurilor care protejează neuronii. Totodată, ciocolata neagră ajută la controlul și reglarea sintezei substanțelor chimice și a căilor chimice responsabile cu starea de spirit a unei persoane.

În 2019 un sondaj realizat pe 13.000 de persoane adulte a constatat faptul că oamenii care mănâncă în mod regulat ciocolată neagră au un risc redus cu 70 % de a prezenta simptome de depresie. Mai mult, ciocolata neagră are o mulțime de antioxidanți benefici organismului uman. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă consumarea cu măsură a acestui aliment dulce.

Reclamă

Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt bgate în uleiuri sănătoase pentru creierul nostru care ajută la o bună funcționare a acestuia. Efectele antiinflamatorii și antioxidante ale acizilor grași omega-3 din nuci sunt foarte promițătoare când vine vorba de îmbunătățirea gândirii și a memoriei.

Nutriționiștii recomandă includerea nucilor sau a semințelor în dieta zilnică. Cu toate acestea, aportul trebuie să fie controlat. Nucile pot fi o gustare excelentă sau pot fi incluse într-o salată delicioasă.

Verdețuri

Verdețurile se află și ele pe lista cu cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului. În categoria ”verdețurilor” sunt incluse frunzele de spanac, salata, castraveții și orice alte legume verzi. Legumele verzi conțin în general o cantitate importantă de vitamina E, carotenoide și flavonoide care sunt nutrienți ce protejează și ajută la prevenirea apariției demenței și a declinului cognitiv.

Mai mult, aceste alimente sunt o sursă remarcabilă de acid folic, o formă naturală a vitaminei B9, necesară pentru formarea globulelor roșii. Deficiența de folat poate sta de multe ori la baza unor afecțiuni neurologice. Verdețurile cum ar fi spanacul sunt ideale pentru o bună funcționarea a creierului, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×