Alimentele bogate în antioxidanți sunt minunate când vine vorba de alegerea produselor pe care să le incluzi într-o dietă echilibrată. Nutriționiștii spun că alimentele specificate în lista de mai jos te pot ajuta să-ți îmbunătățești în timp funcțiile creierului.
Cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului
Alimentele care sunt benefice pentru stimularea funcțiilor creierului sunt bogate în nutrienți și acizi grași. Cu toate acestea, nu doar alimentația este importantă pentru sănătatea creierului. O dietă echilibrată trebuie să fie ajutată de un stil de viață sănătos, dar și de exerciții fizice. Spotu este la fel de important când vine vorba de menținerea sănătății întregului organism.
Avocado
Avocado se află pe lista cu cele mai bune alimente pentru stimularea funcțiilor creierului, conform recomandărilor nutriționiștilor. Fructul de avocado este bogat în magneziu care ajută la funcționarea corectă a creierului. Primul raport pentru tratarea depresiei cu ajutorul magneziului datează încă din anul 1921.
Din 250 de cazuri, 220 au fost tratate cu succes. Studiile sugerează că depresia este legată de deficitul de magneziu. Mai multe cercetări au arătat că pacienții care au fost tratați cu 125 – 300 miligrame de magneziu au demonstrat o recuperare mai rapidă după o depresie majoră. Astfel, avocado este un fruct necesar atât pentru stimularea funcțiilor creierului, dar și pentru îmbunătățirea sănătății acestuia. În plus este un fruct delicios care poate fi adăugat într-o mulțime de preparate culinare.
Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este o sursă excelentă de fier care ajută la formarea învelișurilor care protejează neuronii. Totodată, ciocolata neagră ajută la controlul și reglarea sintezei substanțelor chimice și a căilor chimice responsabile cu starea de spirit a unei persoane.
În 2019 un sondaj realizat pe 13.000 de persoane adulte a constatat faptul că oamenii care mănâncă în mod regulat ciocolată neagră au un risc redus cu 70 % de a prezenta simptome de depresie. Mai mult, ciocolata neagră are o mulțime de antioxidanți benefici organismului uman. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă consumarea cu măsură a acestui aliment dulce.