Reclamă

Știai că poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile?

A mânca sănătos este o idee greșit înțeleasă de majoritatea oamenilor. Sunt mulți cei care își doresc să aibă o alimentație sănătoasă, dar care iubesc dulciurile și au mici derapaje, iar apoi nu mai cunosc limitele. Te regăsești în această descriere? Deserturile sunt de obicei primele pe lista alimentelor interzise atunci când te hotărăști să adopți un stil de viață sănătos sau vrei să urmezi o dietă. Știai că poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile?

Publicat: 1 septembrie 2021, 0:14

Venim cu vești bune. Nu trebuie să fii atât de radicală. Indiferent dacă preferi să consumi desert după cină sau după masa de prânz, trebuie să știi că dulciurile pot face parte dintr-o dietă echilibrată atâta timp cât acorzi atenție mărimii porțiilor sau alegi variante mai sănătoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ești atentă la cantitate și la calitate, îți poți satisface pofta de dulce zilnic, spun experții.

Știai că poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile?

Nu este deloc greșit să ai un desert zilnic care să conțină 100 sau 200 de calorii. Chiar și atunci când depășești, trebuie să știi că poți scăpa repede de calorii dacă ești un pic mai activă în restul zilei.
Iată cum poți introduce dulciurile într-o dietă echilibrată.

Fă stoc de dulciuri sănătoase

Nu trebuie să numeri mereu caloriile. Alege mereu delicii care conțin între 100 și 200 de calorii și care au un aport nutrițional mare. Cel mai important pas este să înveți să citești eticheta alimentelor pe care le consumi. Alege mereu produse bogate în fibre, calciu sau cereale integrale. Poți oricând consuma chipsuri și patiserie dacă nu au un conținut mare de grăsimi. Consumă bomboane cu ciocolată neagră, include în alimentație gustări din nuci sau fructe uscate.

Reclamă

Alege un desert natural

Poți avea zilnic parte de delicii dacă acestea nu sunt procesate. Fă din natură un aliat al dietei tale și atunci când ai poftă de dulce consumă multe fructe. Fructele sunt dulci în mod natural. Ele abundentă în această perioadă a anului, sunt super hrănitoare și satisfac chiar și cei mai mari mofturoși. Consumă budincă din fructe sau înghețată de casă. Fructele îți vor permite să ai o porție mare de răsfăț, unde mai pui că valoarea nutrițională este și ea de luat în considerare. Poți oricând să încerci deserturile de la Ohvăz. Biscuiții de ovăz cu ciocolată, papaya, merișoare sau biscuiți de ovăz cu prune, smochine, cocos nu au rival. Comandă de pe aplicația eatZZ și te vei convinge singură.

Limitează alegerile

Reclamă

Varietatea este de fapt lucrul care te atrage cel mai mult. Când vine însă vorba despre controlul caloriilor, mai puțin devine întotdeauna mai mult. Cu cât ai mai multe opțiuni, cu atât vrei să mănânci mai mult arată studiile. Limitează ceea ce aduci în casă pentru a reduce mult tentația. De exemplu, la Oh! Salad de pe eatZZ nu ai prea multe variante la desert, însă clătitele lor sunt geniale. Sunt preparate cu ingrediente proaspete, de cea mai bună calitate, iar ciocolata este și ea greu de ignorat. Trebuie doar să descarci aplicația eatZZ, selectează Oh! Salad din zona ta și plasează comanda.

Îți poți crea propriile delicii

Dacă le prepari chiar tu, cu siguranță vei reuși să păstrezi limitele. Fă chipsuri din felii de măr presărate cu scorțișoară, budincă de chia cu diverse toppinguri, fursecuri din fulgi de ovăz, iar satisfacția de a mânca sănătos va atinge cote maxime.

Modifică rețetele

Pentru a avea mereu parte de gustări sănătoase, poți oricând înlocui uleiul cu sosuri sănătoase sau lactate ori ulei de canola. În loc de făina pentru patiserie, alege făina din cereale integrale. Adaugă mereu suplimente nutritive ca fructele uscate sau nucile, iar senzația de sațietate se va instala rapid și vei putea să păstrezi limitele impuse chiar de tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×