Reclamă

Beneficiile semințelor de chia pot fi influențate de modul în care acestea sunt consumate. Ce spun cele mai recente studii de nutriție

Cele mai recente studii susțin că beneficiile semințelor de chia pot fi influențate de modul în care acestea sunt consumate. Aceste semințe au o mulțime de beneficii pentru organisme. Semințele de chia sunt mici, albe și negre și provin din planta Salvia hispanica, membră a familiei de plante din care face parte și menta.

Publicat: 14 aprilie 2023, 6:06

Semințele de chia sunt hrănitoare și consumate în general la micul dejun. Acestea au o mulțime de beneficii, mai ales dacă sunt consumate în combinațiile potrivite. Oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide au descoperit cp felul ă care sunt consumate semințele de chia ar putea determina cât de multe sau puține fibre ajung în organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile semințelor de chia pot fi influențate de modul în care acestea sunt consumate

Semințele de chia conțin grăsimi sănătoase, antioxidanți și fibre alimentar, dar nu există suficiente studi privind modul în care compoziția acestor semințe interacționează cu microflora intestinală care ajută la digerarea alimentelor.

Cele mai recente studii au descoperit că diferite metode de preparare au influențat beneficiile nutriționale obținute din semințe. Se pare că măcinarea semințelor ar furniza mai mulți nutrienți decât consumul lor întreg.

Semințele de chia sunt adesea menționate ca un superaliment datorită nivelului ridicat de acizi grași omega-3 și a fibrelor alimentare. Acestea pot fi consumate crude sau amestecate cu un lichid. Semințele de chia sunt deseori incluse în preparatele de la micul dejun.

Popularitatea semințelor de chia a crescut tot mai mult în ultimii ani, însă acestea există de mii de ani și se crede că originea lor ar fi în America Centrală, unde erau consumate de azteci.

Reclamă

Pentru efectuarea cercetării privind modul în care sunt influențate beneficiile semințelor în funcție de felul în care sunt consumate, microbii intestinali de la porci au fost expuși la diferite forme ale semințelor de chia, inclusiv semințe întregi sau semințe măcinate.

Ce a rezultat în urma studiilor

Probele au fost incubate timp de 70 de ore, iar o mașină robotică specială a simulat procesul de digestie. Cercetătorii au descoperit că, atunci când semințele au fost măcinate, ele au produs metaboliți benefici la reînnoirea celulelor intestinale.

Reclamă

Acest lucru a demonstrat că beneficiile consumului de chiar ar putea fi îmbunătățite dacă semințele sunt măcinate anterior. Consumul de semințe de chia macinate poate schimba populațiile de microbi intestinali și poate afecta profesia afecțiunilor legate de sistemul digestiv.

Cercetările în acest sens sunt abia la început, dar rezultatele sunt promițătoare. Specialiștii au făcut cercetările doar pe animale până la acest moment. Cele mai multe studii au fost făcute pe porci.

Studiile susțin că semințele de chia întregi au deja beneficii antioxidante pentru organism. Cu toate acestea, semințele de chia măcinate ar ajuta mult mai mult în timpul procesului digestiv.

Specialiștii încurajează consumul semințelor de chia, indiferent de modul în care alegi să le incluzi în dieta ta. Află și tu mai multe despre beneficiile acestor semințe, dar și despre popularitatea lor din ultimii ani.

Consumate cu măsură, semințele de chia îți pot fi de mare ajutor și îți pot îmbunătăți semnificativ sănătatea sistemului digestiv. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rocie albastră de zână și reprezintă una dintre zodiile cu personalități complexe
Horoscop
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
Există unele zodii cu o personalitate complexă. Acești nativi sunt creativi, energici și misterioși. Rareori se întâmplă să te plictisești lângă o astfel de persoană. Dacă ai norocul să o întâlnești, atunci vei fi...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie pentru a ilustra una dintre acele zodii care se enervează cu ușurință
Horoscop
Zodii care se enervează cu ușurință. Nativii care au de suferit din cauza temperamentului lor
Există unele zodii care se enervează cu ușurință. Acești nativi au de suferit uneori din cauza temperamentului lor. Zodiile de foc sunt predispuse la momente în care își pot pierde stăpânirea de sine. Aceste...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă întinsă pe o stâncă în timp ce valurile mării trec pe lângă ea
Horoscop
4 zodii care se gândesc mereu la fostul partener. Nativii care nu reușesc să treacă peste o despărțire
Cele patru zodii care se gândesc mereu la fostul partener se confruntă cu multe probleme. Acești nativi nu reușesc să treacă peste o despărțire și au de făcut mult schimbări pentru a putea merge...
4
îndrăgostiți care stau îmbrățișați pe plajă la mare și zâmbesc
Horoscop
4 zodii care cred în iubirea reciprocă. Află ce spun astrele
Dacă ești de părere că astrologia îți poate influența relația de iubire, atunci ai venit în locul potrivit. Află care sunt acele 4 zodii care cred în iubirea reciprocă și vezi ce spun astrele....
5
Prințul William, la costum, la o petrecere în grădină
Divertisment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Cine a înlocuit-o pe Kate Middleton la eveniment
Prințul William a organizat prima sa petrecere în grădină din 2024. Fiul cel mare al Regelui Charles a înfruntat ploaia torenţială la Palatul Buckingham și a glumit că este „vreme bună pentru înot”. William...
PARTENERI
×