Reclamă

Beneficiile semințelor de chia pot fi influențate de modul în care acestea sunt consumate. Ce spun cele mai recente studii de nutriție

Cele mai recente studii susțin că beneficiile semințelor de chia pot fi influențate de modul în care acestea sunt consumate. Aceste semințe au o mulțime de beneficii pentru organisme. Semințele de chia sunt mici, albe și negre și provin din planta Salvia hispanica, membră a familiei de plante din care face parte și menta.

Publicat: 14 aprilie 2023, 6:06

Semințele de chia sunt hrănitoare și consumate în general la micul dejun. Acestea au o mulțime de beneficii, mai ales dacă sunt consumate în combinațiile potrivite. Oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide au descoperit cp felul ă care sunt consumate semințele de chia ar putea determina cât de multe sau puține fibre ajung în organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile semințelor de chia pot fi influențate de modul în care acestea sunt consumate

Semințele de chia conțin grăsimi sănătoase, antioxidanți și fibre alimentar, dar nu există suficiente studi privind modul în care compoziția acestor semințe interacționează cu microflora intestinală care ajută la digerarea alimentelor.

Cele mai recente studii au descoperit că diferite metode de preparare au influențat beneficiile nutriționale obținute din semințe. Se pare că măcinarea semințelor ar furniza mai mulți nutrienți decât consumul lor întreg.

Semințele de chia sunt adesea menționate ca un superaliment datorită nivelului ridicat de acizi grași omega-3 și a fibrelor alimentare. Acestea pot fi consumate crude sau amestecate cu un lichid. Semințele de chia sunt deseori incluse în preparatele de la micul dejun.

Popularitatea semințelor de chia a crescut tot mai mult în ultimii ani, însă acestea există de mii de ani și se crede că originea lor ar fi în America Centrală, unde erau consumate de azteci.

Reclamă

Pentru efectuarea cercetării privind modul în care sunt influențate beneficiile semințelor în funcție de felul în care sunt consumate, microbii intestinali de la porci au fost expuși la diferite forme ale semințelor de chia, inclusiv semințe întregi sau semințe măcinate.

Ce a rezultat în urma studiilor

Probele au fost incubate timp de 70 de ore, iar o mașină robotică specială a simulat procesul de digestie. Cercetătorii au descoperit că, atunci când semințele au fost măcinate, ele au produs metaboliți benefici la reînnoirea celulelor intestinale.

Reclamă

Acest lucru a demonstrat că beneficiile consumului de chiar ar putea fi îmbunătățite dacă semințele sunt măcinate anterior. Consumul de semințe de chia macinate poate schimba populațiile de microbi intestinali și poate afecta profesia afecțiunilor legate de sistemul digestiv.

Cercetările în acest sens sunt abia la început, dar rezultatele sunt promițătoare. Specialiștii au făcut cercetările doar pe animale până la acest moment. Cele mai multe studii au fost făcute pe porci.

Studiile susțin că semințele de chia întregi au deja beneficii antioxidante pentru organism. Cu toate acestea, semințele de chia măcinate ar ajuta mult mai mult în timpul procesului digestiv.

Specialiștii încurajează consumul semințelor de chia, indiferent de modul în care alegi să le incluzi în dieta ta. Află și tu mai multe despre beneficiile acestor semințe, dar și despre popularitatea lor din ultimii ani.

Consumate cu măsură, semințele de chia îți pot fi de mare ajutor și îți pot îmbunătăți semnificativ sănătatea sistemului digestiv. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×