Ziua Internațională a bananelor se sărbătorește pe data de 19 aprilie. Cu această ocazie specialiștii vin cu câteva trucuri utile de folosire a acestor fructe. Sigur și tu ai acasă câteva banane coapte. Aceste fructe delicioase se află printre preferințele oamenilor din întreaga lume.
Metode mai puțin cunoscute de folosire a bananelor
Bananele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi consumate drept gustare între mese, pot fi incluse în salate de fructe sau în deserturi delicioase precum celebra rețetă de banna brad. Însă pe lângă aceste moduri comune de folosire a bananelor, specialiștii mai dezvăluie câteva metode mai puțin cunoscute. Iată ce poți să faci și tu cu bananele mult prea coapte din bucătărie.
Folosește bananele în rețetele vegane
Știai că poți să folosești cojile de banană în rețetele vegane? Specialiștii spun că acestea pot fi consumate fără probleme. De altfel, cojile de banane sunt un ingredient comun la nivel global în bucătăriile internaționale, scrie YahooLife!. Studiile arată că acestea conțin o mulțime de nutrienți benefici pentru organism. Pe rețelele sociale circulă o mulțime de rețete vegane care includ folosirea cojilor de banană.
Folosește bananele în preparatele cu pui
Deși pare o combinație neobișnuită, specialiștii spun că acesta ar fi un deliciu culinar. Mulți sunt de părere că acesta este unul dintre cele mai neobișnuite moduri de folosirea a bananelor într-o rețetă. Acest preparat include pui, smântână și banane, toate coapte împreună, apoi acoperite cu slănină și alune. Deși pare o grupare ciudată de ingrediente, rețeta este foarte îndrăgită în Suedia.
Bananele sunt folosite ca aromă pentru ketchup
Ketchup-ul cu banane este un ingredient indispensabil din gospodăria bucătarilor din Filipine. Acest ingredient se găsește în bucătăriile filipineze de ai bine de 80 de ani. Acest ketchup se folosește ca sos pentru preparatele cu pui sau poate fi inclus în rețetele de mic dejun. Tot ce trebuie să faci este să fii inventivă cu preparatele pe care le consumi. Deși este un produs neobișnuit, acesta este foarte îndrăgit în anumite colțuri ale lumii.