Reclamă

Metode mai puțin cunoscute de folosire a bananelor. Ce poți face cu ele atunci când sunt coapte

Specialiștii au dezvăluit cele 4 metode mai puțin cunoscute de folosire a bananelor. Dacă și tu ai acasă câteva banana care s-au copt prea mult atunci iată ce poți face cu ele. Nu este nevoie să le arunci, ci doar să le găsești o nouă întrebuințare.

Publicat: 13 aprilie 2023, 6:39

Ziua Internațională a bananelor se sărbătorește pe data  de 19 aprilie. Cu această ocazie specialiștii vin cu câteva trucuri utile de folosire a acestor fructe. Sigur și tu ai acasă câteva banane coapte. Aceste fructe delicioase se află printre preferințele oamenilor din întreaga lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metode mai puțin cunoscute de folosire a bananelor

Bananele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi consumate drept gustare între mese, pot fi incluse în salate de fructe sau în deserturi delicioase precum celebra rețetă de banna brad. Însă pe lângă aceste moduri comune de folosire a bananelor, specialiștii mai dezvăluie câteva metode mai puțin cunoscute. Iată ce poți să faci și tu cu bananele mult prea coapte din bucătărie.

Folosește bananele în rețetele vegane

Știai că poți să folosești cojile de banană în rețetele vegane? Specialiștii spun că acestea pot fi consumate fără probleme. De altfel, cojile de banane sunt un ingredient comun la nivel global în bucătăriile internaționale, scrie YahooLife!. Studiile arată că acestea conțin o mulțime de nutrienți benefici pentru organism. Pe rețelele sociale circulă o mulțime de rețete vegane care includ folosirea cojilor de banană.

Folosește bananele în preparatele cu pui

Reclamă

Deși pare o combinație neobișnuită, specialiștii spun că acesta ar fi un deliciu culinar. Mulți sunt de părere că acesta este unul dintre cele mai neobișnuite moduri de folosirea a bananelor într-o rețetă. Acest preparat include pui, smântână și banane, toate coapte împreună, apoi acoperite cu slănină și alune. Deși pare o grupare ciudată de ingrediente, rețeta este foarte îndrăgită în Suedia.

Bananele sunt folosite ca aromă pentru ketchup

Ketchup-ul cu banane este un ingredient indispensabil din gospodăria bucătarilor din Filipine. Acest ingredient se găsește în bucătăriile filipineze de ai bine de 80 de ani. Acest ketchup se folosește ca sos pentru preparatele cu pui sau poate fi inclus în rețetele de mic dejun. Tot ce trebuie să faci este să fii inventivă cu preparatele pe care le consumi. Deși este un produs neobișnuit, acesta este foarte îndrăgit în anumite colțuri ale lumii.

Reclamă

Sandvișul Elvis

Acest sandviș este foarte cunoscut printre vedetele de la Hollywood, fiind unul dintre preparatele preferate ale lui Elvis Presley.Combinația de banane, unt de arahide și bacon a reușit să încânte papilele gustative ale vedetelor de peste ocean. Este un preparat bogat în nutrienți, dulce, dar sărat. Este o combinație de ingrediente pe care multe persoane o îndrăgesc.

La ce poți să folosești cojile de banane

Nu doar bananele îți pot fi de folos, ci și cojile acestea. Cojile de banane sunt considerate ca fiind un fertilizator natural excelent. Acestea sunt folosite drept fertilizator în multe colțuri ale lumii. Cojile de banane vor îmbogăți solul cu mai multe minerale. Tot ce trebuie să faci este să mărunțești cojile și apoi să le presari pe pământul din grădina ta. La final vei avea un sol bogat în nutrienți pentru creșterea plantelor tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×