Reclamă

Beneficiile consumului de banane. De ce e recomandat să le incluzi în dieta ta

Bananele sunt incredibil de delicioase, sănătoase și benefice pentru organismul nostru. Sunt o alegere excelentă pentru orice persoană care își dorește să mănânce mai sănătos. În plus, ele sunt ideale atunci când vine vorba de ținerea unei diete deoarece oferă rapid senzația de sațietate. Află mai multe despre beneficiile consumului de banane și de ce e recomandat să le incluzi în dieta ta.

Publicat: 30 aprilie 2022, 6:12

Bananele se găsesc, de regulă, în zonele unde clima este caldă. Cu toate acestea, globalizarea  a făcut posibil răspândirea acestor fructe în întreaga lume. Bananele conțin o mulțime de nutrienți benefici, ajută la reglarea digestiei și previn apariția bolilor de inimă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de banane

Nutriționiștii susțin că bananele sunt bogate în fibre și antioxidanți. O banană de dimensiune medie poate ajunge să cântărească în jur de 150 de grame. Pentru un astfel de gramaj vei consuma un total de 112 calorii, 3 grame de fibre și 29 de grame de carbohidrați, scrie publicația Healthline.com.

Bananele conțin puține proteine, dar sunt bogate în alți nutrienți. În plus, într-o banană nu vei găsi niciun gram de grăsime, ceea ce poate fi excelent dacă te afli la dietă. Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de banane.

Te pot ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus

Unul din beneficiile consumului de banane zilnic spune că poți ajunge să pierzi câteva kilograme în plus. Experții au declarat pentru EatThis,NotThat că aceste fructe pot influența numerele care sunt afișate pe cântar. Bananele sunt bogate în proteine și fibre, motiv pentru care îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, vei fi mai puțin tentată să iei o gustare nesănătoasă, dacă înainte ai consumat o banană.

Reclamă

Te pot ajuta să adormi mai ușor

Studiile au arătat că bananele sunt bogate în triptofan, un aminoacid care te ajută să adormi. Astfel, experții au căzut de comun acord că bananele consumate înainte de culcare te pot ajuta să te relaxezi și să adormi mai ușor.

Mai mult, bananele sunt surse excelente de magneziu și potasiu care ajută la relaxarea mușchilor și astfel la obținerea unui somn odihnitor.

Reclamă

Pot crește nivelul de energie

Printre beneficiile consumului de banane se numără și creșterea nivelului de energie. Dacă îți dorești să începi ziua cu multă energie și vitalitate, atunci acest fruct este perfect pentru dieta ta. Este o gustare ideală pe care să o iei înainte de un antrenament sau dup acesta. Consumul de banane te ajută să ai mai multă energie și să elimini treptat stările de apatie. Mai mult, un studiu a demonstrat că bananele ajută la îmbunătățirea condiției fizice. Nivelul crescut de energie pe care îl ai în urma consumului de banane te ajută în mod implicit la realizarea unor antrenamente de rezistență cu o durată mai lungă.

Ajută la îmbunătățirea memoriei

Specialiștii recomandă consumul de banane pentru îmbunătățirea memoriei. Conform BBC, bananele sunt bogate în vitamina B care ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și la protejarea celulelor de la nivelul creierului. Alte studii au arătat de-a lungul timpului că studenții care au consumat banane au avut rezultate mult mai bune la examenele pe care le-au susținut, având un timp de rezolvare a subiectelor mai scurt față de ceilalți participanți la studiu. Iată o listă cu mai multe alimente care te pot ajuta la îmbunătățirea memoriei.

Pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii

Unul din beneficiile consumului de banane spune că acestea ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Fiecare femeie își dorește să aibă parte e un ten curat și fără imperfecțiuni. Se pare că vitaminele și mineralele din banane oferă tenului mai multă elasticitate și luminozitate. Mai mult, acestea ajută la oferirea unui boost producției de colagen. În timp, pielea capătă un aspect mai sănătos și mai aspectuos. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×