Reclamă

Cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate: specialiștii garantează pentru consumul lor

Aceste fructe au un conținut scăzut de calorii. Sunt pline de fibre și conțin substanțe nutritive utile care susțin eliminarea grăsimilor. Ele sunt cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate, iar specialiștii garantează pentru ele.

Publicat: 5 aprilie 2023, 7:55

Fructele sunt cunoscute pentru aroma lor naturală dulce și culorile strălucitoare și sunt, de asemenea, alimente bogate în nutrienți. De fapt, unii dintre nutrienții cel mai frecvent subconsumați, cum ar fi potasiul și vitamina C, pot fi găsiți în multe fructe diferite. Fructele conțin, de asemenea, acid folic și fibre. Au în compoziție și o mare varietate de antioxidanți și compuși care au proprietăți benefice pentru sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu atât de mulți nutrienți găsiți în fructe, nu este de mirare că recomandarea este ca adulții să consume cel puțin 1,5 până la 2 căni de fructe pe zi.

Cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate

Pline de nutrienți care susțin sănătatea, fructele sunt în mod clar un aliment din care ar trebui să consumi mai mult. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) afirmă chiar că o dietă bogată în fructe și legume poate ajuta la reducerea riscului pentru principalele cauze de îmbolnăvire și deces în Statele Unite, inclusiv boli de inimă, diabet de tip 2, unele tipuri de cancer și obezitate.

Când vine vorba de a ajuta la scăderea în greutate, fibrele sunt nutrienții din fructe care pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus. În comparație cu multe alte surse de nutrienți, cum ar fi nucile, cerealele integrale și leguminoasele, fructele pot satisface pofta de dulce fără adaos de zahăr.

Când explorezi diferitele metode de slăbire, este ușor să te concentrezi mai mult pe ceea ce nu poți mânca decât pe alimentele pe care ar trebui să le consumi pentru a scădea puțin în greutate. Fructele au mai puține calorii decât alte alimente dulci. Conțin mai multe fibre decât multe gustări obișnuite ambalate. Sunt ușor de luat cu tine atunci când ai nevoie de ceva pe fugă. Din aceste motive, fructele ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic. Iată cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate.

Reclamă

Banană

Un fruct care a primit o reputație proastă de-a lungul anilor, bananele sunt de fapt pline de substanțe nutritive. Ar putea ajuta să pierzi grăsimea corporală. Oferind aproximativ 3 grame de fibre per porție, bananele ajută la sațietate. Ele oferă în același timp mai puține calorii decât alte alimente bogate în carbohidrați.

Culoarea bananei poate influența chiar impactul asupra pierderii în greutate, potrivit cercetărilor. Bananele verzi conțin amidon mai rezistent decât omologii lor galbeni. Acest amidon rezistent pare să confere organismului multe atribute pozitive, inclusiv o glicemie îmbunătățită.

Reclamă

Grapefruit

Cunoscut pentru aroma sa, cercetările sugerează că acest fruct poate ajuta la scăderea greutății corporale atunci când este consumat înainte de masă. Deși mecanismul pierderii în greutate nu este pe deplin înțeles, conținutul de fibre, numărul relativ scăzut de calorii și indicele glicemic scăzut al grapefruit-ului probabil joacă un rol important. Mănâncă-l singur. Combină-l cu o proteină ușoară, cum ar fi brânză de vaci, sau servește-l peste o salată ori cu cereale.

Ananas

Un alt fruct tropical cunoscut pentru dulceața sa, ananasul este o sursă de enzime care ajută la digestie. În special, ananasul conține bromelaină, care ajută la digestia proteinelor. Digestia îmbunătățită poate, de asemenea, regla apetitul, ceea ce ar putea, la rândul său, ajuta la pierderea în greutate.

Ananasul este, de asemenea, o sursă de fibre, permițându-i să promoveze sațietatea și să contribuie la nevoile zilnice de fibre. Ananasul se potrivește excelent cu iaurt și brânză de vaci pentru o gustare bogată în proteine. Poate fi gătit chiar și la grătar cu proteinele tale preferate pentru o combinație dulce și savuroasă.

Avocado

Deși avocado nu este la fel de dulce ca celelalte articole de pe această listă, el e totuși considerat un fruct. Avocado este mult mai bogat în grăsimi în comparație cu alte fructe. Cu toate acestea, poate ajuta de fapt la pierderea în greutate. De fapt, un studiu a constatat că persoanele care au inclus jumătate dintr-un avocado în masa de prânz au raportat niveluri mai mari de satisfacție și mai puțină dorință de a mânca.

Când e adăugat într-o salată, piure sau întins pe pâine prăjită ori combinat cu pui mărunțit sau ton ca alternativă la maioneză, grăsimile și fibrele sănătoase din avocado pot contribui la obiectivele de slăbire.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt cunoscute pentru conținutul de antioxidanți și fibre, ambele fiind benefice pentru organism. Încorporează fructele de pădure în smoothie-ul tău preferat. Le poți consuma și cu fulgii de ovăz sau ca parte a gustarii de după-amiază.

Cireșe

Un alt fruct plin de antioxidanți și, de asemenea, cunoscut pentru promovarea unui somn mai bun, cireșele ar putea ajuta și la slăbire. În timp ce se recomandă ca cireșele să fie consumate întregi pentru a beneficia de toate beneficiile lor, inclusiv fibre, adăugarea unei porții din acest fruct în dieta zilnică contribuie la scăderea în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×