Elizabeth Klodas, cardiolog, le spune întotdeauna pacienților că scăderea colesterolului LDL, cunoscut sub numele de colesterol rău, poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Nutrientul nr. 1 care poate ajuta este dat de fibre.
5 alimente pe care e indicat să le consumi pentru a scădea colesterolul
Multe alimente au fibre solubile. Acestea leagă colesterolul în sistemul digestiv și le trage afară din organism înainte de a intra în circulație. Asociația Americană a Inimii recomandă cel puțin 25 de grame de fibre alimentare pe zi. Din păcate, majoritatea oamenilor, 95% dintre adulți și copii, nu le consumă într-o cantitate suficientă.
Iată cinci alimente bogate în fibre pe care să le mănânci în fiecare zi pentru a menține o inimă sănătoasă și pentru a trăi mai mult:
Ovăz
Specialiștii susțin că ovăzul nu trebuie să lipsească din bucătăria nimănui. De obicei, e indicat să consumi o jumătate de cană pe zi. Nu numai că ovăzul e bogat în fibre, dar conține și o mulțime de antioxidanți, inclusiv cei care ajută la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale.
Ovăzul este grozav crud, ca parte a unui granola cu nuci măcinate. De asemenea, el poate fi presărat peste iaurt sau gătit și servit cu afine și scorțișoară.
Năut
Toate fasolea și leguminoasele sunt bune, dar năutul este unul dintre alimentele recomandate pentru că este atât de versatil. Îl poți adăuga într-o tocană, îl poți pune în salată sau îl poți coace în cuptor pentru o gustare sănătoasă.